MODRA SOBA z Majo Megla – Tomaž Erzar o sodobnem krščanstvu, nasilju in agresiji pri Slovencih

13. 4. 2022
Deli
MODRA SOBA z Majo Megla – Tomaž Erzar o sodobnem krščanstvu, nasilju in agresiji pri Slovencih (foto: sensa)
sensa

Pogovor o krščanskih vrednotah v sodobnem času, o sovražnostih in razklanosti v družbi, o travmah pri Slovenci, o medvojnih in povojnih pobojih ter izbrisanih, o agresiji in nasilju v družbi, sovražnem govoru in potlačeni jezi, reševanju konfliktov in sprejemanju drugačnosti, o povezovanju in mostovih.

Pogovor lahko poslušate tudi tukaj:

Tomaž Erzar v Modri sobi:

Dr. Tomaž Erzar (1963) je filozof, psihoterapevt in pedagog. Je redni profesor za zakonsko in družinsko terapijo na Teološki fakulteti Univerze v Ljubljani in koordinator doktorskega študija za področje zakonske in družinske terapije. Izdal je knjigi Slovo od Freuda in Duševne motnje, kot soavtor pa je sodeloval pri Teoriji navezanosti in Med dvema ognjema. Poleg terapij vodi delavnice za preprečevanje nasilja, reševanje konfliktov in obvladovanje jeze. V zadnjem času raziskuje posledice povojne travmatizacije v slovenski družbi in proces odpuščanja.

Voditeljica MAJA MEGLA je dolgoletna novinarka, avtorica, založnica in publicistka.

Vstopite v prostor modrosti!

MODRA SOBA je prostor neskončne širine in globine, človeške iskrenosti, modrosti, duhovnosti in najrazličnejših življenjskih (pre)izkušenj, ki jih voditeljici iskreno razkrivajo vedno zanimivi sogovorniki. Je prostor najrazličnejših idej in nazorov, ki razpirajo nova obzorja in odstirajo tančice naše nevednosti.

Vabljeni k poslušanju preteklih pogovorov: