Psihoterapevtka Lia Katarina Kompan Erzar o stiskah v prazničnem stresu (Modra soba z Majo Megla)

7. 12. 2022
Deli
Psihoterapevtka Lia Katarina Kompan Erzar o stiskah v prazničnem stresu (Modra soba z Majo Megla) (foto: sensa)
sensa

Pogovor o prazničnem stresu in stiskah v veselem decembru, o osamljenosti, prisiljeni sreči in prisili povezanosti. Tudi za vse, ki se ne veselijo druženja s partnerjem ali družino. Kaj storiti in kako se naravnati?

December je mesec praznikov, obdarovanja, radosti, družinskih srečanj, izkazovanja ljubezni in topline. Sočasno je težek čas za bolne in osamljene, revne in zapuščene ter za vse, ki živijo v konfliktnih partnerskih odnosih in disfunkcionalnih družinah.

Pogovor lahko poslušate tudi v avdio obliki TUKAJ:

Dr. Lia Katarina Kompan Erzar (1971) je magistrirala in doktorirala na oddelku za psihologijo na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. Je izredna profesorica za zakonsko in družinsko terapijo na Teološki fakulteti Univerze v Ljubljani in predavateljica na področju psihoterapije in psihologije na Fakulteti Univerze Sigmunda Freuda. Je supervizorka z licenco ter predsednica Sekcije supervizorjev pri Socialni zbornici Slovenije. Predava, vodi delavnice in izvaja supervizije ter izobraževanja za različne socialno-varstvene in izobraževalne ustanove.

Raziskuje in objavlja s področja zakonske in družinske terapije, nevroznanosti, razvojne psihologije in teorije navezanosti. Redno se kot predavateljica udeležuje domačih in mednarodnih znanstvenih konferenc in kongresov ter je avtorica številnih znanstvenih člankov. V knjižnih objavah je predstavila moderno vzajemno čustveno razumevanje odnosov in nevrobiološke vidike čustvovanja v delih, kot so Odkritje odnosa, Skrita moč družine, Ljubezen umije spomin, Med dvema ognjema in Teorija navezanosti ter najnovejša Družina, vezi treh generacij.

Voditeljica MAJA MEGLA je dolgoletna novinarka, avtorica, založnica in publicistka.

Vstopite v prostor modrosti!
MODRA SOBA je prostor neskončne širine in globine, človeške iskrenosti, modrosti, duhovnosti in najrazličnejših življenjskih (pre)izkušenj, ki jih voditeljici iskreno razkrivajo vedno zanimivi sogovorniki. Je prostor najrazličnejših idej in nazorov, ki razpirajo nova obzorja in odstirajo tančice naše nevednosti.

Vabljeni k poslušanju preteklih pogovorov. Najdete jih na https://www.metropolitan.si/play/sensa/

Novo na Metroplay: Tatjana in Verena Rojc – Slovenci kulturo cenimo bolj kot Italijani | Podkast Slovenske filharmonije