Zgodba za dušo: Pride čas, ko je treba počakati, da se vrata odprejo

"Ko se ena vrata zaprejo, se vedno odprejo druga" Kako pogosto ste slišali ta izrek, ko se je kaj končalo v vašem življenju? Izkušnje mi govorijo, da ta izjava drži, vendar da se vrata odprejo, morate včasih počakati. Včasih niste pripravljeni za naslednjo možnost. Včasih ne vidite vrat, dokler se nekaj drugega ne premakne, običajno vaš pogled. 

Zgodba za dušo: Pride čas, ko je treba počakati, da se vrata odprejo (foto: shutterstock) shutterstock
10. 9. 2020

Videti je, da se nam dandanes vsem mudi. Nimamo potrpljenja. Hočemo, da A-ju sledi B danes in ne jutri. Bojimo se, da bomo kaj zamudili, in takoj, ko se kakšna stvar, pa če je to delo ali odnost, konča, zdrvimo v kaj novega. Ne vzamemo si časa za prehod od končanja, kar je bilo, do začetka, kar bi lahko bilo. Ne dopustimo si nobenega časa za premor, da predelamo, kar se je pravkar zgodilo. 

Zato vrata ostajajo zaprta. 

Ko sprejmete odgovornost za svoje življenje, si vzamete čas, ki je potreben, da ugotovite, kaj je naslednje, kar si želite. Vzamete si čas, da se naučite lekcije tega, kar se je končalo. Vzamete si čas, da raziščete nove možnosti.

Kadar vas vodi strah, ne čakate, da se vrata odpirajo, planete in začnete nov posel ali zvezo. In kadar se v stvari zaženete, je vaše hitro popravilo začasno in preden se zaveste, ste spet pri koncu. Življenje vam še naprej predstavlja lekcije, dokler dogajanju ne posvetite pozornosti in ne opravite zahtevanega - da se iz izkušenj naučite. 

Čakanje, da se pojavijo naslednja vrata in da se odprejo, zahteva zaupanje, zaupanje v proces življenja. Zaupati morate, da vaš višji jaz, tisti del vas, ki se spomni povezave z Izvorom, ve, kaj dela. 

Včasih ni lahko, a ko počakate, vedno najdete prava vrata. 

TEKST: iz knjige Moje življenje je moja odgovornost, založba Gnostica. 

GLASBA: Feslyanstudios.com / Deep Meditation