Oglejte si Sensa pogovor s Sanjo Lončar: "Vse, kar se sedaj dogaja, je v osnovi pozitivno."

18. 11. 2021
Deli
Oglejte si Sensa pogovor s Sanjo Lončar: "Vse, kar se sedaj dogaja, je v osnovi pozitivno." (foto: sensa)
sensa

Tukaj je nov Sensa pogovor, v katerem smo gostili Sanjo Lončar, ki že od leta 2005 vodi največje slovensko nevladno gibanje – projekt Skupaj za zdravje človeka in narave, ki raziskuje številne naravne in znanstveno preverjene rešitve za težave, s katerimi se človek danes srečuje. 

ODDAJA JE NA VOLJO TUKAJ: 

Sanja je kot avtorica ali soavtorica ustvarila že več kot 20 knjižnih uspešnic, med njimi je tudi knjiga Naravne rešitve za težave z virusi, ki je danes še kako aktualna. 6 knjig je prevedenih tudi v nemški jezik. Predava za strokovno in širšo javnost v Sloveniji, Avstriji, Nemčiji in na Hrvaškem.

Sanja Lončar je živa zakladnica znanja, ki nas vedno znova opozarja, da prevzamemo odgovornost za zdravje v svoje roke ter ga ne polagamo v tuje. To zavedanje je prav v današnjih časih ključnega pomena. In o tem bomo govorili v novi oddaji Sensa pogovori. 

Narava se z virusi ukvarja že milijone let. Rastline so iznašle svoje strategije zoper viruse, ko človeka še sploh ni bilo, zato jim velja zaupati, kar dokazujejo tudi znanstvene raziskave. Nekatere se sinteznim rešitvam približajo, številne jih celo prekašajo, pravi Sanja Lončar.

Sanja Lončar v oddaji Sensa pogovori: 

"Vse, kar se sedaj dogaja, je v osnovi pozitivno. Paranoja, ki jo čutimo, je dejansko sfabriciran strah, vendar če smo sposobni iti onkraj njega, potem vidimo, da se trenutno dogaja veliko več pozitivnega. Trpimo, dokler ne sprejmemo dejstva, da nekaj moramo spremeniti. Faza, v kateri se upiramo in silimo, da bi stvari šle nazaj v znano, nam samo jemlje energijo. Sprejeti moramo, da je zdaj potrebno narediti korak naprej in ne čakati, da nam nekdo drug skreira novo normalnost. Skreirajmo si jo sami - potem se bo odprlo ogromno energije.

Najprej iz svojega življenja izženite strah. Nič v življenju ne funkcionira, če nas stiska strah. Takrat se ustavijo vsi pretoki, zato nas zebe, se tresemo, smo bledi, ker izklopimo vso energijo, ki jo ima telo na razpolago. Tudi ne vem kakšno čudežno prehransko dopolnilo nam ne more pomagati, če nismo pretočni. Največ, kar lahko naredimo, je, da v sebi negujemo ljubezen. To so govorili že naši predniki. Mnogim to deluje kot neka metafizika, vendar je to fizika. Ko čutiš ljubezen in zaupanje v to, kar se dogaja, potem ni strahu, pohlepa, jeze, skrbi. Vse se pretaka, vse funkcionira in takrat celice ne potrebujejo prav veliko naše pomoči, da bi našle rešitev za izzive. Učenje ljubezni je verjetno naša najtežja naloga, vse ostalo so le kompenzacije te osnovne naloge. In mazohistično je sebe hraniti s še dodatnim strahom s tem, ko nenehno visimo na medijih in si kot narkoman pošiljamo v žile adrenalin v obliki zastrašujočih statistik. Ljudje se moramo končno naučiti poskrbeti tudi za svoje duševno zdravje."

Novo na Metroplay: Nuška Drašček povsem iskreno o tem, da ni od nekdaj želela biti pevka | Po mojem okusu