Kaj so čakre?

Človeška avra je energetska matrica, ki se nahaja okrog fizičnega telesa in ima sedem osnovnih slojev. Avra vsakega posameznika se napaja z energijo univerzalnega energetskega polja (orgon, prana, či). Ta energija vstopa in se predeluje v sedmih glavnih energetskih centrih, ki so razporjeni vzdolž hrbtenice, in jih imenujemo čakre (chakra v sanskrtu pomeni kolo).

14. 4. 2013

Čakre ali energetski centri namreč izgledajo kot vrtinci, ki se, če je človek zdrav, z določeno  hitrostjo vrtijo v smeri urinih kazalcev. Osnovna naloga čaker je, da priteguje oz. vsesava energijo iz okolice ter z njo oskrbujejo vse telesne organe, pa tudi subtilnejša področja našega življenja.

Središča zavesti

Čakre niso povezane le z našim fizičnim zdravje, temveč tudi z mentalnim in emocionalnim, zato jih lahko opišemo tudi kot središča zavesti, občutkov, potreb in doživljanja. Vsako energetsko središče ali čakra nudi določen okvir, skozi katerega poteka naša percepcija sveta, ki nas obkroža. Poleg tega da vitalizirajo fizično telo, torej čakre sodelujejo tudi pri razvoju človekovega samozavedanja.

'Organi' komunikacije

Preko čaker poteka energetska komunikacija med ljudmi. Zdaj se tudi vse več znanstvenikov strinja, da ljudje verbalno komuniciramo le 30 odstotkov, večji del preostale komunikacje pa poteka brez besed na energetski ravni med človeškimi avrami.

Preko čaker namreč na eni strani sprejemamo čustvene in miselne informacije različnih frekvenc iz okolja in jih na drugi strani predelane prav tako oddajamo v našo okolico.

Barve čaker

Vsaka čakra ima svojo frekvenco, različno od drugih, in če bi jih fotografirali s sposebnimi tehnikami, na primer Kirlianovo tehniko, bi bila ob predpostavki, da je naše telo zdravo, vsaka različne barve.

Človekov energetski ustroj vsebuje vse barve mavrice (rdečo, oranžno, rumeno, zeleno, modro, vijolično in lila belo); kot energetski spekter barv (frekvenc) smo ljudje kakor mavrica.