'Reconnection' ali ponovna povezava – celovit pristop zdravljenja

Ponovna povezava je pristop, ki presega metode in tehnike. S ponovno povezavo se notranje okrepimo, postanemo močnejši in se s težavami (v odnosih, v poslu, v obliki bolezni ...) lažje srečujemo. Ker se ob stiku s ponovno povezavo strahovi umaknejo, življenjske situacije rešujemo na lahkoten način.

17. 1. 2011

Anita Kejžar Škulj je zdraviteljica ponovne povezave. Ob srečanju s tem pristopom zdravljenja je spoznala, da presega vse metode in tehnike že znanih alternativnih oblik zdravljenja. Telesne ozdravitve so namreč le majhen del tega, kar prinaša ponovna povezava. Osnova ponovne povezave je, da sproži ravnovesje na telesni, čustveni, mentalni in duhovni ravni.

Anita je prepričana, da nas bolezni doletijo z namenom, da se iz njih nekaj naučimo. S ponovno povezavo se notranje okrepimo, postanemo močnejši in se s težavami (v odnosih, v poslu, v obliki bolezni ...) lažje srečujemo. Ker se ob stiku s ponovno povezavo strahovi umaknejo, življenjske situacije rešujemo na lahkoten način.

Zakaj ponovna povezava ni le še ena metoda alternativnega zdravljena? V čem se ponovna povezava razlikuje od na primer zdravljenja z bioenergijo?

Ponovna povezava je pristop, ki presega metode in tehnike. Ko so znanstveniki raziskovali ponovno povezavo, bioenergijo, reiki in druge podobne načine zdravljenja z energijo, so ugotovili, da frekvenca ponovne povezave vsebuje vse te pristope, ki tako predstavljajo le posamezne dele. Ponovna povezava je celovit pristop.

Kdaj ste se prvič srečali s ponovno povezavo?

S ponovno povezavo sem se srečala po naključju leta 2007, ko sem po desetih letih ponovno prišla v stik s kolegico, ki se tudi sama ukvarja z zdravilstvom. Takrat mi je omenila ponovno povezavo in sem sprva rekla, da me še ena metoda zdravljenja ne zanima, saj imam za sabo triletno šolo zdravilstva in štiriletno šolo psihoterapije. Vseeno se je takrat v meni sprožil neki impulz.

Sklenila sem, da grem na ponovno povezavo. Takoj po izkušnji s ponovno povezavo so se v meni začele dogajati pozitivne spremembe, zato sem se odločila, da se bom začela ukvarjati s ponovno povezavo, ki mi je pomagala tudi tako, da se je spremenil moj način dela s psihoterapijo. Prej sem bila naučena, da sem iskala prizadetosti in travme, sedaj se pri posameznikih ukvarjam s kakovostmi.

Kako poteka zdravljenje s ponovno povezavo?

Ko nekdo pride k meni, ga ne sprašujem o njegovih simptomih in o tem, kaj želi, saj moje vedenje ne prinaša boljšega rezultata. Človek se uleže in zapre oči. Moja navodila so, naj samo počiva, opazuje in naj ne usmerja dogajanja. Prav tako tudi sama ničesar ne usmerjam, saj bi to delovalo ravno nasprotno. Jaz se povežem s frekvenco, ki jo začutim v dlaneh, vzpostavim stik z energetskim poljem in nato s krožnimi gibi raztegujem njegovo energijsko polje.

V tem času se izmenjujejo podatki med modrostjo v človeku in univerzumom, virom. Na tak način se ugotavlja, katere omejitve so primerne, da se pri človeku odstranijo. Moja naloga pri tem je, da se v proces ne vmešavam. Ko je proces po približno pol ure končan, človeka vprašam, kakšna je bila njegova izkušnja. Slednja se lahko zgodi na telesni ravni, občutek toplote, mravljinčenje, mraz, teža, lebdenje, raztezanje, pritisk, utripanje vek, nehoteno premikanje, ali v obliki določenih misli, jasnosti.

Ljudje opisujejo tudi, da vidijo barve, oblike, zelo močno svetlobo. Prisotni so lahko celo zvok, okus, vonj, a je tega manj. Frekvence namreč kažejo svojo prisotnost skozi čutila. Do kakšne izkušnje bo pri posamezniku prišlo, je odvisno od njegove modrosti in vira.

Ali tudi ponovna povezava uči, da ima vsako bolezensko stanje svoj psihični izvor?

Ponovna povezava pravi, da je človek na razvojni poti in da mu je neka omejitev dana zato, da se razvija. Ne ločuje med fizičnimi ali čustvenimi omejitvami.

Kdo lahko zdravi s ponovno povezavo?

Zdravi lahko vsak, ki opravi seminar. Seminar 1. in 2. stopnje te usposobi za zdravljenje s ponovno povezavo, seminar tretje stopnje te usposobi za osebno povezavo. Sliši se sicer zelo enostavno, a gre predvsem za to, da se prebudi spomin, da smo bili vsi, ki smo na tem planetu, v neki daljni preteklosti že povezani. Ko prideš v stik s to frekvenco, se ta spomin začne prebujati.

Spomin je tisti, ki omogoči, da začnemo prevajati to frekvenco. Ko greš na seminar, se ta tvoja sposobnost razširi. Že ko prebereš članek o ponovni povezavi se nekaj premakne, potem prebereš knjigo (dr. Eric Pearl: Ponovno povezani, op. a.), greš na zdravljenje s ponovno povezavo in se sposobnost zopet širi.

Za koga je primeren tovrsten način zdravljenja?

Zdravljenje je primerno za vsakogar, tudi za otroke. Zdravljenje, ki se sproži s ponovno povezavo, je takšno, da je primerno za določeno osebo v danem trenutku. Človek se na čustveni, telesni, duhovni in mentalni ravni ves čas razvija, in če je primerno, da se določena omejitev na eni od teh ravni umakne, se bo to zgodilo.

Če vas na primer boli koleno in pridete na zdravljenje s ponovno povezavo, se lahko zgodi, da boste odšli brez bolečin, ni pa nujno. Frekvence človeka namreč gledajo celovito, iz širše perspektive, in mogoče je na čustveni ravni nekaj primernejše, da se odstrani. Ko se odstranijo določene omejitve, človek vidi druge stvari, kot jih je bil prej pripravljen videti. Vidi 'širše'. Lahko pride do odstranitve omejitve takoj, lahko v poznejšem obdobju, lahko pa do odstranitve ne pride.

Koliko zdravljenj je potrebnih?

Potrebna so tri zdravljenja, ki lahko potekajo tri dni zaporedoma ali z večdnevnim presledkom. Lahko enkrat na teden ali enkrat na mesec. Posameznikom pustim, naj se sami odločijo, kdaj bodo opravili te tri obiske. Iz našega zornega kota čas ni pomemben. Če me nekdo vpraša za nasvet, mu svetujem termine s tridnevnimi zamiki. Po zdravljenju se približno pol leta dogaja proces uravnovešanja.

Obstaja še osebna ponovna povezava ...

Osebna ponovna povezava se od zdravljenja s ponovno povezavo razlikuje po namenu in postopku. Pri osebni ponovni povezavi sledim točno določenim točkam in linijam na telesu. Posledica je, da se povežejo telesni meridiani z zemeljskimi in s celovitostjo, ki smo jo v davni preteklosti že živeli.

V praksi to pomeni, da posamezniki spoznajo, kaj je njihov namen v življenju, da se v določenih situacijah drugače odzovejo, pride lahko do povečanja odpornosti, določene bolezni izginejo. Osebna ponovna povezava se naredi samo enkrat v življenju v dveh srečanjih in se ne ponavlja več. Ko se enkrat povežemo, smo ponovno povezani.

Dr. Eric Pearl (začetnik ponovne povezave, op. a.) je v nekem intervjuju izjavil, da je čas, da začnemo 'širiti svetlobo'. Kaj je mislil s tem?

Frekvenca nam pomaga, da na površje pride ves 'jaz', ki je celovit. Ta del je namreč tisti, ki nosi svetlobo, jedro. V svojem jedru oziroma v svojem bistvu smo svetloba. Človek je sestavljen iz jedra, ki ga prestavljajo kakovosti, ki so v nas, in iz ega, ki ga skuša zaščititi tako, da se odzove na družbeno zaželen način. Na tak način pa človek zastre svetlobo. Ko pridemo v stik s povezavo, frekvenca poveča jedro, del nas v katerem nosimo kakovosti. Človeštvo je šele sedaj pripravljeno sprejemati to idejo, da smo mi v resnici svetloba. Strah se je začel umikati.

Pa je ta svetloba prisotna v vsakem izmed nas?

V vsakem. Vsi smo duhovna bitja v fizični izkušnji.

Špela Sila