Bolje brez mikrovalne pečice

Priprava hrane v mikrovalovnih pečicah je zdravju škodljiva. Atomi, molekule in celice so izpostavljeni močnemu mikrovalovnemu sevanju z nasprotnim magnetnim nabojem, ki jih zadene več kot miljardokrat na sekundo. Tudi ko je moč majhna, le nekaj mW, se deformaciji ne more upreti noben atom, molekula ali celica.

24. 5. 2010

Struktura molekul se deformira, zato se njihova kakovost poslabša. Električni potencial med notranjo in zunanjo stranjo celičnih membran, dejavnik, ključen za življenje celic, se pod vplivom mikrovalov nevtralizira. Naravna sposobnost regeneracije je preprečena.

Celice zaradi ogroženosti preidejo iz aerobnega v anaerobni način presnove. Namesto vode in ogljikovega dioksida sedaj skozi fermentacijo proizvajajo vodikov peroksid in ogljikov monoksid. Zaradi sevanja nastanejo radiolitske spojine, ki jih živa narava sicer ne pozna. Tako poškodovane celice postanejo lahek plen za viruse, glive in druge mikroorganizme.

Mikrovalovne pečice s sevanjem uničijo nekatere hranilne snovi in spremenijo nekatere aminokisline v kancerogene snovi. Uradna znanost in vlade trdijo, da mikrovalovno obdelana hrana zdravju ni škodljiva, vendar te trditve niso bile nikoli podkrepljene z raziskavami.

Nemški znanstvenik dr. Hans Hertel je avtor prve in edine, sicer majhne, ampak dobro zasnovane raziskave o vplivih hrane, pripravljene s pomočjo mikrovalov, na človeško kri in fiziologijo. Pri tistih, ki so uživali tako pripravljeno hrano dva meseca, je zaznal patološke spremembe v krvi, tisti, ki so uživali toplotno obdelano hrano, pa sprememb ni bilo.

Med spremembami krvi je zaznal zmanjšanje hemoglobina in poslabšanje holesterola. Zmanjšala se je tudi količina limfocitov (belih krvničk).

Segrevaje mleka z mikrovalovi uniči 98% imunoglobina, predvsem protiteles A, uniči pa tudi 96% liposomov, zaradi česar postane mleko neodporno proti okužbi z nevarno bakterijo E. coli. (vir: www.ekomagazin.si)

Več zanimivih vsebin na www.ekomagazin.si:

Superdodatki k prehrani
Nakupovalni eko vodič: Kruh in žitni izdelki
Čemažev pesto