Očistimo svoj dom s kadilom in zelišči

21. 9. 2012
Deli
Kadilo iz prostora odstranjuje slabe energije.

Izredno razširjen obred številnih starih kultur in tudi krščanstva je čiščenje s kadilom, katerega namen je odstraniti stare, bolne energije. Kadilo očisti ozračje in spodbudi dobre duhove. Še posebno primeren čas za energetsko čiščenje nastopi okrog mlaja, ko se začenja novo energetsko obdobje.

Kdor se namerava vseliti v novo stanovanje, ga lahko pokadi z žajbljem, s čimer enostavno in učinkovito prepreči, da bi trpel, tako kot so predhodni stanovalci. Za to so potrebni samo posušeni žajbljevi listi ali žajbljev čaj, ognjevarna posoda in nekaj časa.

Postopek: kupček žajbljevih listov položite v kadilnico, jih prižgete in nato takoj upihnete. S kadečim se žajbljem se sprehodite po prostorih. Počasi obhodite tudi vse kote, shrambo, ropotarnico in kletne prostore.

Potem prostore prezračite; skupaj z žajbljevim dimom boste skozi okna poslali tudi vse negativne energije. Ker ima žajbelj močan vonj, prostore temeljito prezračite in jih na koncu odišavite s kako osvežujočo aromo, denimo z oljem iz citrusov.

Da boste podaljšali učinek čiščenja, v prostor vnesite nove, pozitivne informacije. Na lističe lahko napišete tudi želje za vsak prostor in jih nekaj časa pustite v njem. Če čistite s kadilom, mora biti v ognjevarni posodi malo pepela, na katerega položite kadilo. Postopek je enak kot z žajbljem.

… s soljo

Metoda je odlična, če v stanovanju ni še ničesar, delavci pa so že odšli. Za čiščenje je primerna tudi sol za posipanje cest. Sol potresete vzdolž vseh sten v stanovanju, zlasti po kotih. Delovati jo pustite štiriindvajset ur, nato jo pometete, stanovanje posesate in pomijete tla. Najbolje je, če greste med čiščenjem s soljo zdoma, da se bo opravilo samostojno, brez motečih dejavnikov, kot so ljudje.

… z rižem

Podoben obred lahko opravite z rižem, ki ne le čisti, temveč tudi spodbuja novo rast in obilje. Na začetku obreda riž blagoslovite ter ga nato potresete vzdolž vseh sten in po kotih. Kdor živi v hiši, naj ga potrese tudi okrog hiše, stanovalci v blokih pa približno 20 centimetrov okrog vhodnih vrat. Tudi riž mora delovati štiriindvajset ur, preden ga pometete, posesate stanovanje in pomijete tla.

… z rižem in soljo

Riž in sol lahko uporabite tudi skupaj. Vzemite veliko posodo ter vanjo stresite riž in sol. Vsi člani gospodinjstva naj s čistimi rokami mešajo riž in sol, nato pa naj ju skupaj potresejo vzdolž sten in po kotih stanovanja. Pri tem bodite ves čas dobre volje in zadovoljni. Hišo pustite štiriindvajset ur prazno, da se očisti vse nesnage, nato se vrnite ter sol in riž – spet vsi skupaj – počistite.

… z zvokom

Tudi obredna uporaba zvoka odlično razbije zastarane in bolne vibracije. Prostor lahko očistite z zvočnimi skodelami, cimbalami ali z bobni. Pri čiščenju se lahko zbere več ljudi, ki naj se meditativno osredotočijo na vibracije sobe in drugih prostorov. Z zvenenjem, intuitivnim brundanjem ali petjem bodo zatresli bolne in škodljive energije ter jih odstranili.

… z meditacijo

Izbirate lahko med različnimi načini čiščenja. Med meditacijo lahko prostore preplavite z vijolično svetlobo, na koncu pa prosite mater zemljo, naj to svetlobo vsrka, prostor pa napolnite z žareče belo svetlobo. Vibracije prostora je možno zaznati tudi, če se v tišini potopite vase, pri čemer ste pozorni na zgodovino hiše in njene predhodne stanovalce, ki se jim zahvalite z dobrimi željami.

… z intuicijo

Sledite svojemu občutku in se odločite, katero obliko čiščenje boste izbrali. Pri vselitvi v nove prostore je čiščenje nadvse priporočljivo, saj stanovalce varuje pred vsem, kar je nevarno in bolno.

Želim vam veliko uspeha in zadovoljstva v energetsko snažnem stanovanju!

Ksenija Šajn (vir: www.viva.si)

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk