Pomladna krešina juha z osvežilno limonino noto

Skodelica vroče juhe vas nasiti, vam pogreje dušo in zmanjša obseg pasu. Predlagamo, da si to pomlad čim večkrat privoščite odlično krešino juho.

30. 4. 2013

Za 4 osebe potrebujete:

3 zabojčke sveže kreše, 300 g krompirja, 2 žlici masla, sol, poper, nariban muškatni orešček, 500 ml juhe, 250 ml smetane za kuhanje, sok in lupina 1 biolimete ali limone

Priprava:

1 Krešo porežite, oplaknite na cedilu in dobro odcedite. Stresite jo na papirnato brisačo. Krompir olupite, operite in na drobno narežite.

2 V loncu segrejte maslo. Dodajte krompir in 2/3 kreše ter pri nizki temperaturi pražite približno 5 minut. Začinite s soljo, poprom in muškatom. Prilijte juho in smetano ter pokrito kuhajte približno 10 minut, da se krompir zmehča.

3 Iz juhe odvzemite 1 zajemalko krompirja, preostalega pa zmeljite s paličnim mešalnikom. V juho vmešajte odvzet krompir in jo začinite z limetinim sokom, naribano lupino, soljo in poprom. Juho nalijte v krožnike in posujte s preostalo krešo.

Čas priprave približno 20 minut.
Na osebo približno 190 kcal, beljakovine: 13 g,
maščobe: 14 g, ogljikovi hidrati: 12 g.