Video: Joga za čvrst trebuh

Trije učinkoviti jogijski položaji za oblikovanje čvrstega trebuha: deska na boku s pokrčeno nogo, 3 točke in odprta ladjica z zasukom.

28. 10. 2009

1. Deska na boku s pokrčeno nogo

Začetni položaj: leža na boku, opora na podlahti.

Izvajanje: z zgornjo roko se opremo tal spredaj in postavimo stopalo zgornje noge pred iztegnjeno spodnjo nogo. Dvignemo boke od tal, roko pa damo na bok. Zadržimo za nekaj globokih vdihov in izdihov, nato se vrnemo v začetni položaj in ponovimo gibanje še na drugo stran.

2. 3 točke

Začetni položaj: sede na petah

Izvajanje: Za začetek se postavimo v položaj deske. Poravnamo telo, tako da so dlani v liniji z rameni; glava, vrat, hrbtenica, zadnjica in noge pa tvorijo ravno premico.  Nato počasi iztegnemo desno roko naprej predse in ohranjamo ravnotežje na treh točkah (stopalo, stopalo, dlan). Sputimo dlan navzdol in ponovimo še z drugo roko.

3. Odprta ladjica z zasukom

Začetni položaj: leža na hrbtu s pokrčenimi nogami in rokami za glavo.

Izvajanje: ob izdihu dvignemo glavo, prsni koš, ramena in roke, hkrati pa iztegnemo obe nogi navzgor v diagonal.  Vdihnemo nato pa z izdihom prenesemo desno roko preko telesa v smer levega boka. Zadržimo za dva vdiha in izdiha nato ponovimo še na drugo stran. 3-krat na vsako stran. V začetni položaj se vrnemo tako, da počasi položimo dlani, stopala, trup in glavo nazaj na tla.

Sandra Laznik

Joga za čvrst trebuh - Joga za čvrst trebuh