Video: Joga za lepe roke

Pripravili smo vam tri dinamične jogijske položaje, s katerimi boste lepo oblikovali roke.

21. 10. 2009

1. Deska s primikom kolena

Začetni položaj: kleče na vseh štirih, pazimo, da so dlani pod linijo ramen.

Izvajanje: s prsti na nogah se oprimemo tal in dvignemo boke in zadnjico visoko v zrak. Z vdihom pogledamo v popek, z izdihom pogled usmerimo naprej in prenesemo težo na roke; desno/levo nogo v kolenu pokrčimo in koleno prenesemo na zunanjo stran desnega/levega komolca. Z vdihom se vrnemo v položaj strešice in ponovimo še z drugo nogo. Ponovimo najmanj 2x na vsako stran.

2. Delfinček

Začetni položaj: sede na petah

Izvajanje: z vdihom se nagnemo naprej in položimo podlahti na tla pred sabo ter prepletemo prste obeh rok. Z nožnimi prsti se odrinemo od podlage ter dvignemo boke in zadnjico visoko navzgor. Z vdihom se nagnemo naprej, tako da prenesemo glavo (brado) preko prepletenih prstov, z izdihom se spustimo nazaj v položaj delfina. 4-6 ponovimo to nihajoče gibanje naprej-nazaj.

3. Vrtinec (divja poza)

Začetni položaj: sede na petah

Izvajanje: iz začetnega položaja se dvignemo v položaj strešice. Nato prenesemo desno stopalo po zadnji strani na zunanjo stran levega stopala, hkrati pa dvignemo desno roko ter desni bok visoko navzgor. Se zasučemo v trupu in počasi prenesemo desno dlan na tla, levo roko dvignemo, levo nogo pa prenesemo preko ter se vrnemo v položaj strešice. Ta “divji twist” ponovimo še na drugo stran.

Sandra Laznik

Joga: Lepe roke - Joga: Lepe roke