3 top naravne maske za sijočo kožo v zimskih dneh

V hladnejših mesecih je vaš obraz zaradi smoga in od kurjave zatohlih prostorov še bolj izpostavljen izgubi vlažnosti in naravnega sijaja. Preberite, kako regenerirati kožo s preprostimi domačimi recepti, ki vam ne bodo vzeli veliko časa.

3 top naravne maske za sijočo kožo v zimskih dneh (foto: pixabay) pixabay
29. 10. 2018

Želja vsake ženske je imeti sijočo, prožno in mehko kožo na obrazu. Stresno življenje, natrpan delovnik, pomanjkanje časa za spanje in zdravo prehrano, onesnaženost zraka, vehementno kajenje in pitje alkoholnih pijač so glavni razlogi, da vaša koža postane medla in izsušena. Leta na obrazu pustijo svoje sledi in čeprav na tržišču obstaja nešteto krem, ki naj bi pripomogle k njenemu sijaju in obnavljanju, marsikateri preparat ni naraven. Poskusite z naravnimi izdelki iz domače kuhinje – izdelajte si maske in piling iz ekoloških kumar, kurkume in medu!

3 preprosti recepti za naravne maske 

1. Medena masaža

Potrebujete: Med (pozor: prepričajte se, da gre za pravi med in ne mešanico s sladkornim sirupom)

Postopek:

Med enakomerno nanesite na čisto in vlažno kožo. Masirajte nekaj minut in ga nato še pet minut pustite delovati. Obraz očistite z brisačo, ki je navlažena z mlačno vodo.

Kako pogosto: vsak drugi dan

Skrivnost delovanja:

Med ima protimikrobne in higroskopne (vpija vlago iz zraka) lastnosti, ki čistijo kožo in jo obenem naredijo bolj mehko. Je bogat z antioksidanti, ki koži pomagajo ohranjati mehkobo in prožnost.  

Preberite še: lepotilni učinki in uporaba medu

2. Kumarična maska

Potrebujete:

1 majhno ekološko pridelano kumaro

2-3 žličke bio jogurta

Postopek:

Naribajte kumaro v skledo in vmešajte jogurt. Dobro premešajte. Masko nanesite na obraz in vrat. Pustite jo učinkovati pet minut oziroma, dokler se jogurt ne začne strjevati. Obraz si umijte z mrzlo vodo.

Kako pogosto: vsake tri do štiri dni

Skrivnost delovanja:

Kumara kožo ohlaja in obenem pomlajuje. Antioksidanti pripomorejo k obnovitvi kože in ji vračajo sijaj. Učinkovito deluje tudi proti zatekanju.

3. Nežni piling s kurkumo in čičerikino moko

Potrebujete:

½ - 1 žličko ekološke kurkume v prahu

4 žličke čičerikine moke

Mleko ali vodo

Postopek:

Kurkumo v prahu in moko dobro premešajte in dodajte toliko mleka ali vode, da nastane gosta pasta. Vtrite piling v obraz, na vrat in dekolte.  Počakajte 15 do 20 minut. Obraz umijte pod tekočo vodo.

Kako pogosto: enkrat do dvakrat na teden.

Skrivnost delovanja:

Kurkuma vsebuje kurkumin, ki je znan kot odličen antioksidant in deluje protivnetno. Odstranil bo škodljive proste radikale, ki slabo vplivajo na kožo. Spodbuja tudi produkcijo kolagena, ki skrbi za prožnost in sijaj kože. Čičerikina moka kožo nežno očisti in izenači njen podton.

Kurkumin ima številne zdravilne lastnosti.Preberite, za kaj vse se priporoča kurkumo: Superzdravilna kurkuma

Prirejeno po Stylecraze.com