4 načini, kako naravno upočasnimo staranje kože

Za lep in zdrav videz kože sta pomembni ravnovesje v telesu in celostna skrb za dobro počutje. Lepa koža je tako napeta, elastična, navlažena, pore pa so čiste. Nasprotno pa koža, ki se stara postaja tanjša, izgublja mišično napetost in zdrav žar. A to je naravni proces, ki pa ga lahko odložimo in s primerno nego ter načinom življenja vidno upočasnimo. Kako si lahko pomagamo?

4 načini, kako naravno upočasnimo staranje kože (foto: Shutterstock) Shutterstock
4. 3. 2020 | Promocijsko sporočilo

V dnevno rutino vpeljite pomlajevalne vaje za obraz

Znanstveniki so odkrili, da redno 30 – minutno izvajanje pomlajevalnih vaj za obraz pokaže rezultate (lepšo kožo) že v 20. tednih. To je pokazala študija objavljena v reviji Jama Dermatology, v katero so vključili 16 žensk med 40. in 65. letom, ki so imele na koži že vidne spremembe (pigmentne madeže, gube in milejšo degeneracijo kože). Vaje so izvajale skupaj 20 tednov (vsak dan) in s pomočjo metode “prej in potem” so ugotovili, da je njihova koža ob koncu študije izgledala 3 leta mlajša.

Redno izvajajte dihalne vaje in meditacijo

Znanstveniki trdijo, da se pravi ključ do mladostnega videza skriva v naših možganih. Študija, ki so jo opravili na univerzi v Harvardu je tako pokazala, da redno izvajanje meditacije, čuječnosti ali dihalnih vaj lahko zmanjša, zaradi stresa poškodovane kromosome, ki so odgovorni za staranje ter jih obnovi. Raziskava še kaže, da meditacija znižuje raven kortizola, stresnega hormona, ki pospešuje staranje. Rešitev je torej dnevna rutina, ki vključuje jutranje dihalne vaje in večerno meditacijo. Avtorji raziskave še priporočajo mantranje (svetih zvokov) pred spanjem.

Uporabljajte le naravne preparate za nego kože

Poleg “notranje” podpore, pa koža potrebuje tudi zunanjo nego in zaščito. Privoščite svoji koži razvajanje z novo blagovno znamko naravne kozmetike Bio Vital s certifikatom ECO CERT, s 100 % naravnimi aktivnimi sestavinami v kremah za obraz in 95% naravnimi sestavinami v serumih za obraz, brez parabenov, SLS in mineralnih olj.

Za kožo nad 25. letom je tako na voljo Bio Vital vlažilna dnevna krema za obraz, z izvlečekom BIO aloe vere in karitejevega masla, ki zagotavljata globinsko vlaženje kože in ohranjanje mehkobe in prožnosti. Za 35. let (+) je primerna Bio Vital hidratantna krema, ki pomaga ohranjati mehko in gladko kožo ter izboljšuje njeno elastičnost in preprečuje zgodnje znake staranja. Za kožo nad 45. letom je na voljo učvrstitvena krema in lifting serum. Nad 55. letom pa obnovitvena krema in serum za zrelo kožo. Vsi preparati Bio Vital so pakirani v recikliranih, neplastičnih embalažah. Primerni so tudi za vegane.

Uživajte hrano za lepo kožo

Nekateri strokovnjaki so prepričani, da za svojo kožo veliko lahko naredimo z uživanjem pravilne prehrane. Proti prvim znakom staranja naj bi tako uživali veliko rib, ki so odličen vir maščobnih kislin omega 3 in antioksidantov. Blagodejno deluje tudi olivno olje, saj vsebuje oljno kislino, ki pomaga celicam bolj učinkovito absorbirati bistvene maščobne kisline. Prav tako naj na jedilniku ne manjka živil bogatih z vitaminom C, ta spodbuja tvorbo kolagena. Uživati pa je treba tudi veliko zelenolistnate zelenjave, semen, oreščkov, stročnic, polnozrnatih žitaric, mastnih rib in jajc. Pomembna je tudi hidracija ter izogibanje kavi in alkoholu. Predvsem pa se je potrebno izogibati hrani iz bele moke ter sladkorju.