Aroma SPA: Sklop delavnic izdelave naravne kozmetike

Postrezite si z menija matere zemlje! Naučite se, kako za svoje zdravje in lepoto skrbimo s pomočjo eteričnih olj, zelišč, rastlinskih olj, hidrolatov, soli in gline.

21. 3. 2012

Vabljeni ste vsi, ki ste naveličani zapravljanja za toksično kozmetiko in potrebujete malo spodbude, da se izdelovanja naravne kozmetike lotite kar v svoji kuhinji!

Vsakdo, ki zna slediti osnovnemu receptu za pripravo mafinov, bo s pridobljenim znanjem obvladal tudi najzahtevnejši recept za izdelavo naravne kozmetike.

  • Kopel: Dišeče soli in peneče kopalne kroglice, 5. april, 35 €

Na delavnici bomo spoznali glavne sestavine in tehnike za izdelavo kopalnih soli in penečih kroglic – dodali jim bomo eterična olja, jih obarvali z naravnimi barvili ter popestrili s posušenim cvetjem in zelišči. Po tej delavnici boste komaj čakali, da se potopite v kopel!

  • Telo: Masažne ploščice in negovalno olje za telo, 12. april, 35 €

Koža je največji organ našega telesa, kar pomeni, da lahko z uporabo losjonov za telo, ki vsebujejo škodljive kemikalije, ogrozimo naše zdravje. Na srečo nam je narava podarila številna rastlinska olja in masla. Na delavnici si bomo pogledali, katera od teh so najbolj primerna za nego različnih tipov kože. Izdelali bomo kakavovo masažno ploščico in olje za telo.

  • Nega obraza: Toniki, maske in pilingi, 19. april, 35 €

Obraz je kot ogledalo – odseva naše počutje in ljudje ga najprej opazijo. Na delavnici bomo preučili hidrolate, gline in druge naravne sestavine za nego obraza, ki jih najdemo kar v svoji kuhinji. Izdelali bomo negovalni tonik in piling za obraz, da boste zasijali v svoji naravni lepoti.

  • Ustnice in oči: Rdečilo za ustnice in senčilo za oči, 26. april, 45 €

Proslavimo barve pomladi in poudarimo svojo lepoto z naravnim rdečilom za ustnice in mineralnim senčilom za oči – za slastne dišeče poljube in od sreče žareče oči … Delavnica je uvod v izdelavo mineralnih ličil – delali bomo s sljudnimi pigmenti (mica) in oksidi, se naučili mešanja barv in dodajali bleščice za posebne efekte.

  • Odišavljanje prostora: Potpuri in sprej za prostor, 10. maj, 35 €

Ste kdaj pomislili, da bi z vonjem obarvali prostor? S skrbno izbranimi eteričnimi olji lahko v svoji pisarni dvignete koncentracijo pri delu, razvedrite goste na zabavi ali ustvarite romantično vzdušje v spalnici. Naučite se aroma feng shiuja in vnesite v svoj dom vonj po naravi!

Delavnice vodi Nina Medved, aromaterapevtka. Iz aromaterapije se je izobraževala v Zagrebu in v New Yorku.

Udeležite se lahko samo ene delavnice, za poglobljeno znanje pa vam priporočamo udeležbo na celotnem sklopu.

Cena celotnega sklopa delavnic s popustom je € 165. Cena vključuje material, skripto in aromatično čajanko.

Delavnice potekajo ob četrtkih od 17:00 do 19:30, v studiu Magnolija, Trebinjska 3, Ljubljana.

Več informacij in prijave: 040 802 636, nina@magnolija.si, www.magnolija.si