Ste že preizkusile diamantni piling?

26. 6. 2019 | Promocijsko sporočilo

Na kaj pomislite, ko slišite »diamantni piling«? Meni se je pred oči vedno naslikala Samantha iz nanizanke »Seks v mestu«, ko je prišla iz kemičnega pilinga čisto olupljena – njen obraz je bil rdeč kot rak! K sreči se je po mojem obisku salona ART PE in negi obraza z diamantnim pilingom asociativna povezava v mojem spominu spremenila. V nadaljevanju preberite, kaj je diamantni piling, kako poteka in zakaj ga obiskati v sklopu SelectBox ponudbe v kozmetičnem salonu ART PE.

Samantha iz Seks v mestu po kemičnem pilingu.  

Kaj diamantni piling je in kaj ni?

Za razliko od zgoraj omenjene asociacije, kjer je imela Samantha reakcijo na kemični piling, je diamantni piling druga zgodba. Gre za mehansko mikrodermoabrazijo kože, ki ni boleča in za seboj ne pušča neprijetne dolgotrajne rdečice. Pravzaprav gre za nežno piljenje kože z diamantnim brusom, s katerim se z obraza odstrani vsa odmrla koža. Naprava, s katero se izvaja diamantni piling, deluje na podlagi dveh principov – brušenje in vakuum. Diamantni piling torej ni škodljiv ali boleč poseg. Za seboj pušča obnovljeno kožo obraza in prijeten občutek mehke, sveže kože. Vakuum poskrbi, da se diamantni brus dobro oprime kože in tako zares odstrani odmrle delce.

Spoznavanje z diamantnim pilingom, Art PE Trebnje

ART PE je popolnoma nov salon, moderno opremljen in zelo čist. Ob prihodu me sprejmeta kozmetičarka Maja in praktikantka Mia. Najprej se posvetujemo o primerni negi za moj tip kože. Odločimo se za blag diamantni piling, saj je ta prava izbira zame. Maja takoj vidi, da imam kar nekaj otočkov suhe kože.   Preden se predam negi, želim tudi kar se da veliko izvedeti o njej. Obraz je konec koncev zelo občutljivo področje telesa in vsako novo metodo, ki je poprej še nisem preizkusila, želim najprej dodobra spoznati. Kozmetičarka Maja mi razloži vse o poteku nege, o diamantnem pilingu in preparatih, ki jih bo med nego uporabila. Za informacije sem ji hvaležna in z veseljem se prepustim negi, ki je pred mano.  

Predpriprave na diamantni piling

Sprva je treba kožo pripraviti na nego, ki sledi. Čeprav sem prišla popolnoma brez ličil, mi Maja najprej dobro očisti obraz s čistilnim mlekom in tonikom. Nato sledi blag kemični piling s 5% sadno kislino. Kozmetičarka mi zaupa, da je to najbolj blaga oblika kemičnega pilinga, ki jo uporabljajo na občutljivejši, mladi koži. Sadne kisline so varne za uporabo, ne uničujejo pigmenta in tudi ne povzročajo srbečice ali pekočega občutka.

Na obraz mi nanese preparat s 5% sadno kislino in počaka nekaj minut, da se kot maska posuši na koži. Vmes mi veselo razlaga, koliko odmrle kože je ostranil že ta prvi del nege. Ko je kemični piling zaključen, imam občutek, kot da je moj obraz bolje prekrvavljen, koža pa je prijetno topla. Predpriprave na diamantni piling so zaključene.

Diamantni piling

Naslednjih dvajset minut je na vrsti diamantni piling. Gre za fizično odstranjevanje odmrle kože, kar se doseže z mikrodermoabrazijo. Konica naprave je narejena iz zdrobljenih diamantov in je tope oblike. Pravzaprav se uporablja več konic – večje za večinski predel obraza in manjše za predele ob nosu in okrog oči. Če bi se z brusom, ki ni pod pritiskom, podrgnili po koži, bi takoj videli, kako nežen je pravzaprav diamantni piling. Vakuum pa poskrbi, da je tudi učinkovit. Osebno se mi je zdel postopek diamantnega pilinga prijeten, neboleč in učinkovit. Rezultati so bili dejansko vidni takoj.    

Nega kože po pilingu

Kljub dejstvu, da je diamantni piling nežen, pa je koža po posegu še vedno rahlo razdražena. Po pilingu je čas za pomirjanje kože z medeno masko. Kozmetičarka Maja mi jo najprej malce nanese samo na eno lice, da testira, kako se bo koža odzvala. Ker me maska nič ne peče in ni neprijetna, je to znak, da mi jo lahko nanese na celoten obraz. S prijetno hladno masko mi premaže obraz, čez masko pa nanese še posebno gazo, ki posrkbi, da se maska ne suši preveč in tako opravi svojo nalogo vlaženja in pomirjanja. Nato ugasne luči in me pusti počivati 20 minut z masko na obrazu.  

Navodila za nego kože po pilingu in občutki naslednjih dni

Kozmetičarka mi po končani negi preda še nekaj navodil – kožo je treba zdaj izdatno vlažiti, spiti več tekočine in se nekaj dni izogibati direktnemu soncu. Koža je namreč po pilingu bolj občutljiva in nagnjena k izsuševanju, če je ne negujemo pravilno.   In kakšni so bili moji občutki v naslednjih dneh? Poleg tega, da je bila moja koža občutno bolj prožna, sem dejansko čutila potrebo po bolj pogosti uporabi kreme, saj me je na določenih predelih malce »zategovala«. Sicer pa nisem opazila nobene nezažele spremembe ali stranskega učinka. Res bi vam na srce položila le to, da koža nekaj dni po pilingu potrebuje več vlaženja, sicer se kaj hitro začne sušiti. Vidi se namreč, da se koža intenzivno obnavlja, pri čemer potrebuje nekaj več vaše pozornosti in nege. Do naslednjega dne tudi ni priporočljivo nanašati ličil. Dobrodošli, da tudi vi preizkusite katero izmed neg obraza v salonu ART PE, kjer ponujajo moderne pristope k negi kože in bodo poskrbeli za pravilno izbiro tretmaja. Ponudbo najdete med darilnimi paketi SelectBox TUKAJ >>  

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri