Podarite si energetski make – up

Podarite si najboljši make-up, kakršnega vam ne morejo ponuditi v nobenem salonu – podarite si ga lahko le sami.

30. 4. 2016

1. Najprej umijemo obraz, vendar ne z vodo, temveč s toplimi dlanmi, ki jih med seboj podrgnemo, in s svojo lastno energijo najmanj 10-krat zakrožimo čez obraz, pri tem pa smo čim bolj nežni.

2. Gretje oči bo sprostilo naše oči in živčni sistem. Oči so povezane z jetri, te pa z živčnim sistemom. Potrudimo se in dobro segrejemo dlani, ki jih vsaj trikrat z nežnim pritiskom položimo na oči.

3. Akupresura senc: palce rok segrejemo in z zunanjim robom s krožnimi gibi drsamo ob zunanjih kotičkih oči. Ponovimo 36-krat.

4. Masaža nosu: uporabimo sredince in kazalce: vrh sredinca postavimo na noht kazalca in na obeh straneh nosu 36-krat zakrožimo, tako da na koncu masaže čutimo, da je dihanje bolj lahkotno, saj se nosna votlina odpre. S to preprosto vajo aktiviramo debelo črevo in z njim povezane procese v telesu.

5. Akupresura oči: s pritiski na točke odpravljamo utrujenost oči, sproščamo napetosti. S pritiskom sredinca na noht kazalca pritisnemo na vsako točko 5 sekund.

Nežen dež

Z vsemi prsti nežno udarjamo preko glave in minutko spodbujamo lasišče, tako kot da bi čutili, da nam po lasišču pada nežen dež.

Posnemanje žolne

Uporabimo rob dlani, tako da najprej z desno udarjamo od zadnjega dela vratu do lobanjskega dna. Ponovimo 21-krat z desno in 21-krat z levo dlanjo. S tem bomo uspeli sprostiti napet vrat in vratne mišice.

Vir: www.studio-prosapia.si

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri