Kakšno kožo imaš?

Le če poznaš svojo kožo, lahko izbereš in uporabljaš prave izdelke za nego svoje kože. Poleg tega, da svoji koži nudiš ustrezno nego, pa ti poznavanje tvoje kože pomaga najti specifične nasvete in namige, s katerimi bo tvoja koža mehka in sijoča. V 3 enostavnih korakih odkrij svoj tip kože in ji podari to, kar potrebuje.

Kakšno kožo imaš? (foto: AlpStories) AlpStories
8. 6. 2015 | Promocijsko sporočilo

Strokovnjaki podjetja AlpStories so ustvarili prvo naravno kozmetiko na svetu, ki jo je mogoče popolnoma prilagoditi potrebam tvoje kože. Stoletja stara spoznanja o zdravilni moči rastlin, ki rastejo na sončni strani Alp, po skrbno varovanih, tradicionalnih recepturah zamešajo v naravne izdelke za nego kože in las. Posebej ZATE.

3 koraki do tvojega tipa kože:

1. Obraz si temeljito očisti s primernim čistilnim izdelkom in nanj vsaj dve uri ne nanesi nobenih kozmetičnih izdelkov ali preparatov.

2. Vzemi papirnat robček, ga prisloni na celoten obraz in ga z dlanmi pritisni tako, da se bo nanj vpila vsa maščoba.

3. Robček odstrani in poglej, kakšen odtis je nastal na njem.

Neenakomeren odtis ali odtis v obliki črke T pomeni, da imaš MEŠANI TIP kože, ki je najpogostejši.Zanj je značilno, da so določeni predeli na obrazu so suhi ali normalni, nekateri deli pa so mastni. Največkrat je masten T – predel(čelo, nos in brada), povsod drugje pa je koža normalno do rahlo suha ali do rahlo mastna.

V celoti masten robček pomeni, da imaš MASTNI TIP kože – značilno za mastno kožo je prekomerno delovanje lojnic in izločanje sebuma, koži lastne maščobe, posledica pa je, da se koža mastno sveti. Koža je vidno mastna na čelu, nosu in licih, brez suhih predelov.

Če na robčku ni mastnih madežev in je robček popolnoma suh, imaš SUHI TIP kože. Značilno za suho kožo je zmanjšano izločanje loja, koža vsebuje premajhno količino kožnih lipidov in je dovzetna za poškodbe kot so ranice, luščenje in razpokana koža. Koža je brez sijaja, pogosto je hrapava in se lušči. Značilen je tudi občasen občutek »zategovanja« kože.

Če so sledovi maščobe na robčku minimalni, to pomeni, da imaš NORMALNI TIP kože, ki pa je žal najbolj redek. Koža je dobro prekrvavljena, uravnoteženo izloča loj, je navlažena in je brez znakov mastnosti in suhosti.

Sedaj, ko poznaš svojo kožo je čas, da ji podariš to, kar potrebuje: obišči www.alpstories.si in se razvajaj z najboljšim, kar nudi narava – ZATE. S kodo ZATE ob nakupu kateregakoli izdelka prejmeš tudi DARILO – Organski šampon za lase Aloe vera.