Kratka razlaga gub na vašem obrazu. Kaj pravzaprav pomenijo?

Ste pomislili, da je vaš obraz zemljevid, na katerem gube govorijo zgodbo o tem, v kakšnem psihofizičnem stanju je vaše telo?

Kratka razlaga gub na vašem obrazu. Kaj pravzaprav pomenijo? (foto: profimedia) profimedia
24. 7. 2017

Če imate gube po ČELU, horizontalne črte pričajo o tem, da ste preveč zaskrbljeni. Pri zelo mladi koži so lahko horizontalne gube tudi posledica čezmernega uživanja sladkorja in mlečnih izdelkov. Dve navpični gubi med obrvmi pomenita jezo – izraženo ali potlačeno –, ki se lahko kaže kot nepotrpežljivost, frustracija ali celo dolgočasje. Če se ti dve gubi pomikata niže proti korenu nosu, lahko nakazujeta na skrbi in pretirano koncentracijo, z njo pa nesproščenost, zategnjenost mišic.

Navpične gube po LICIH so znamenje stalnega velike stresa. Gube med nosom in ustnicami so črte življenjskega smisla ter kažejo, kako dolgo živite v resničnem življenju. Če so pregloboke, ne štejete pa še niti 50 let, je morda čas, da razmislite o 'čiščenju' življenja glede verovanja in idej, ki vas obvladujejo. Detoksikacijo pa privoščite tudi telesu, saj je to področje na obrazu, povezano z debelim črevesom.

Drobne navpične linije nad zgornjo USTNICO pomenijo pretirano skrbnost za druge. Morda je čas, da začnete ugajati predvsem sebi. Te gubice so pogosto v družbi drobnih gubic razočaranja, ki se iz ustnih kotičkov spuščajo proti čeljusti. Velike navpične črte, ki so pod spodnjo ustnico, pa kažejo na ogorčenost in nezadovoljstvo z življenjem.

BRADA z navpičnimi črtami je pogosta za starejše ljudi, redkeje za mlajše, povezuje pa se s strahovi, tako racionalnimi kot iracionalnimi. Koža na tem predelu je velikokrat podobna pomarančni (luknjičast videz).

Gubice, ki se iz zunanjega kotička očesa vzpenjajo navzgor, govorijo o sreči in veselju osebe, obrnjene navzdol po licih pa so znamenje žalosti in trpljenja.