Vonj sivke z našega eteričnega telesa srka negativne energije

Sivka ali lavanda je veliko več kot samo dišeča vijoličasta cvetica...

Vonj sivke z našega eteričnega telesa srka negativne energije (foto: profimedia) profimedia
21. 5. 2022

... s kombinacijo barve in vonja vibrira z zelo visoko frekvenco, na duhovni ravni nam odvzema občutek samote in zapuščenosti, nam pomaga pri preseganju napačnih, nerazrešenih čustvenih vzorcev in nas spodbuja k izražanju individualnosti. Mar ni to tisto, kar vsaj po malem potrebuje prav vsak izmed nas?

O njenem vsestranskem – tudi duhovnem – delovanju je z nami spregovorila Ingrid Dolgan, diplomirana agronomka, ki se je pred leti podala na vijoličasto pot ustvarjanja naravnih mil iz sivke Milina. Na dišeči poti je spoznala tudi njeno duhovno moč. Ingrid verjame, da skozi kronsko čakro deluje na vsa druga energetska središča, grenko-sladek vonj njenega eteričnega olja pa nas navdihne z božansko modrostjo.

Barvo sivke nosi sedma ali kronska čakra, ki je sedež prepričanj ter višjih duhovnih uvidov. Meditiranje na barvo sivke ob spremljavi njenega vonja pomaga najti življenjski smisel in razbremenjuje negativna prepričanja o preteklosti.

Vonj sivke po njenem prepričanju z našega eteričnega telesa srka negativne energije, zato jo je priporočljivo uporabiti po prhanju v kombinaciji z mleto soljo in jo nanesti kot piling po celem telesu. Če nas muči napetost ali tesnoba, si lahko pripravimo pomirjujočo kopel, tako da v kad z vodo kanemo nekaj kapljic eteričnega olja sivke ali pa stresemo vanjo posušene vijoličaste cvetove.

Uporaba sivke v kozmetične namene ni nova, že stoletja nazaj so sivkine cvetove uporabljali v kopelih, njene pomirjujoče učinke pa cenimo še danes, saj izvlečke najdemo v številnih kozmetičnih sredstvih za poškodovano ali občutljivo kožo.

Eterično olje sivke ima kot naravni antiseptik širok spekter delovanja, zato pomaga pri pikih žuželk in celjenju ranic ali vreznin. Ker je kljub moči blago, ga nanašamo neposredno na kožo v čisti, nerazredčeni obliki, varno pa ga je uporabiti tudi kot sestavni del olja za otroško kožo.

Glavobol, ki je po navadi posledica neskladnosti med našim umom in čustvi, lahko preženemo tako, da nekaj kapljic vtremo v senca. Vonj in vibracija sivke pomagata uskladiti neravnovesje na duhovni ravni.

Blagodejno delovanje sivke:

  • primerna je za problematično kožo (luskavica, glivična vnetja, akne, dermatitis)
  • zdravi notranje organe
  • blaži trebušne in menstrualne krče
  • uravnava hormonsko neravnovesje v menopavzi
  • spodbuja delovanje ledvic
  • ugodno deluje ob depresivnih stanjih in žalosti

Sivke je več vrst, na našem trgu pa zasledimo predvsem dve – pravo sivko, Lavandula Angusti folia, ki ima pomirjujoče učinkovanje in v duhovnem spektru zaseda indigo modro barvo, ter budrovko ali hvarsko sivko, Lavandula intermedia, ki ima v sebi spodbujajočo energijo in je vijoličaste, duhovno nekoliko višje barve. Iz te vrste je narejena tudi večina eteričnih olj.

Katarina Mihelič Bajt

  • Preberite še:

Moč vijoličaste 

ali Morska voda čisti auro