Z naravo proti gubam: spoznajte slovenski izdelek s čebeljim strupom, ki ima anti age učinek

 Predstavljamo vam slovenski izdelek za kraljevsko nego vaše kože.

Z naravo proti gubam: spoznajte slovenski izdelek s čebeljim strupom, ki ima anti age učinek (foto: Promocijski material) Promocijski material
12. 7. 2021

Čebele prinašajo skrivnostni in najredkejši eliksir, ki vpliva tudi na pomlajevanje kože, tega pa se zavedajo tudi pri čebelarstvu Müller iz Bele krajine, ter njihovi znamki lastne kozmetike, Bee queen.

Hobi projekt je postalo čebelarstvo s 100 panji in lastno znamko

Matjaž in Vesna Müller že več kot desetletje ljubiteljsko čebelarita na področju Bele krajine, kjer neokrnjena narava zagotavlja pestrost paš in visoko kvaliteto izdelkov. Glavni čebelar je Matjaž, ki poskrbi, da so čebelice zdrave, Vesna pa nato pridobiva čebelji strup, ki ga uporabi pri izdelavi kreme Bee queen.

 Začela sta z ročno izdelanimi panji in tremi čebeljimi družinami, danes pa se njuno čebelarstvo ponaša s stotimi panji in nekaj milijoni čebel.

 Sprva sta prodajala le med, za katerega sta poleti 2020 na mednarodnem ocenjevanju medu na sejmu Agra prejela tudi zlato medaljo. Povpraševanje po medu in ostalih čebeljih izdelkih se je povečevalo, hkrati pa sta ves dobiček od prodanega medu vlagala v širitev čebelarstva in tako sta prišla do 100 panjev.

S širjenjem čebelarstva se je povečeval tudi asortima izdelkov ( propolis, cvetni prah, kremni med, medeni liker, med z liofiliziranim sadjem…) hkrati pa sta začela  s pridobivanjem čebeljega strupa. Ko sta pridelala svoj prvi gram čebeljega strupa nista še natanko vedela kaj naj z njim počneta. Do podrobnosti sta naštudirala tehnologijo pridobivanja čebeljega strupa, ter obiskala številna čebelarstva pri nas in v tujini, o samem strupu oz. apitoksinu pa sta vedela zelo malo. Nato je Vesna pričela podrobno  raziskovati lastnosti in uporabo čebeljega strupa, kar jo je pripeljalo do ideje o lastnem izdelku, ki vsebuje čebelji strup.  Po nekaj letih raziskovanja, ter sodelovanja z različnimi strokovnjaki je Vesna naredila svojo prvo kremo Bee queen.

BREZ SKRBI, PRI PRIDOBIVANJU STRUPA NITI 1 ČEBELICA NE UMRE!

Kot skrbna čebelarja nikakor ne bi dovolila, da bi pri tem čebele umirale. Saj njunih 100 čebeljih družin poskrbi za oprašitev 40-50 ha splošne sadjarske pridelave. Zato uporabljata najbolj dovršeno tehnologijo za pridobivanje čebeljega strupa. To poteka tako, da na vhod panja namestita steklene plošče, v katerih so nitke z rahlo napetostjo oz. vibracijo. Le ta čebelo rahlo vzdraži in jo zato poskuša pičiti. Ker je steklo gladko, se želo ne zatakne in čebela ne umre. Ob piku izloči 1/3 svojega strupa, ostalo obdrži zase, ter odleti naprej. Ko se tekočina posuši se postrga s stekla, nadaljnji postopek obdelave strupa pa je njuna skrivnost…

Spoznajte naravni botoks ...

Delovanje čebeljega strupa so poznali že v starem Egiptu in Grčiji, danes pa ga najdemo ustekleničenega in obogatenega s sestavinami, ki bodo poskrbele za zdravo in sijočo kožo.

Bee Queen je naravna pomladitvena krema iz 100% naravnega čebeljega strupa belokranjskih čebel, ki učinkuje antialergijsko, protibakterijsko in protivirusno.

Čebelji strup pospešuje prekrvavitev in tvorbo elastana ter kolagena. Za boljše učinkovanje so kremi dodani hialuronska kislina, ki poskrbi, da čebelji strup prodre globlje v kožo, karitejevo maslo, ki poskrbi za negovalen učinek zlasti pri zrelejši koži, šipkovo olje, ki je izjemen vir vitaminov A in C, ter jojobino olje, ki kožo vlaži, vsebuje vitamine E in B, antioksidante, minerale, upočasni videz staranja in odlično deluje proti aknasti koži.

Krema Bee Queen je kombinacija vrhunskih sestavin, kar se čuti takoj po nanosu. Krema kožo napne, saj apitoksin učinkuje na celične membrane, kar se vidi kot izjemno blaga in enakomerna vnetna reakcija. Fiziološko to pomeni predvsem pospešeno prekrvavitev v kožnih kapilarah in posledica tega je učinek pomladitve, čebeljemu strupu pravijo tudi NARAVNI BOTOX, ker na naraven način dosežemo bolj gladko kožo.

Svojo kraljevsko kremo za glajenje kože lahko naročite na BeeQueen.si.