5. Sensa vikend - vikend ženske ljubezni

1. 2. 2012
Deli

Prišle smo vsaka po svoj košček in našle skupnega – naravno nesebično ljubezen, lastno ženski naravi, ki smo jo nekje na poti nekoč nevede in nehote zapustile.

Z zares odličnima voditeljema Sensinega vikend programa iz društva Bindu nam je s plesom brez forme pod vodstvom plesne pedagoginje Kristine De Ventus in s pomočjo Bodinovega učinkovitega in občutljivega vodenja skupine uspelo spet vzpostaviti stik z našo prvotno naravo, ki je ljubezen. Zato je bil to vikend notranje predaje, prelivanja in zlivanja, (ob) čutenja, radostnega plesa življenja, miline, močne medsebojne podpore in nežne ženske moči. Praznik življenja v trenutku, ki si ga želimo deliti z drugimi.

Kaj je moja vloga v starševstvu, partnerstvu, prijateljstvu, nasploh v življenju? Ljubezen. Kaj potrebujem? Nič. Le živeti. Preprosto se zavedati, da sem. To, kar sem. In grem tja, kamor sama želim, s komer želim, tako kot si želim.

Predala sem se in dobila neprecenljivo darilo – v sebi sem spet prebudila ljubezen – do sebe, drugih, sveta, ki je pravzaprav moje naravno stanje. Ko sem v ljubezni, sem živa, vibriram, vsaka celica v meni diha svobodno, po svoje, pa vendar skupaj delujejo kot enota – kot dih življenja, ki prinaša radost in veselje. Šele ko sem v stanju ljubezni, sem zares ženska, živim svoj naravni princip. Tudi spoznanje, da veselje brez žalosti ne obstaja, da gre za isto energijo druge polarnosti, me zdaj pomirja. Zdaj vem, kako obstajati najprej zase, ker šele takrat lahko dajem najboljše drugim. Hvala za čudovito izkušnjo povezanosti in živosti. Včasih res boli, a kdor zmore predajo, je nagrajen!

Vsi smo v krogotoku. 'Surferji' na frekvencah vesolja. Neizmerljivo osvobajajoč je občutek – užitek – ko si dovolim zapreti oči in samo dihati. Samo biti. In začutiti to povezavo v krogotoku, na kateri 'surfamo'. Vesolje je v nas in mi smo manjkajoči košček vesolja. In je ples. In so mravljinci. In je jok. In je smeh. Roka v roki. Iz oči v oči. Ljubezen. Drug ob drugem. Brez besed. Ljubezen do sebe in do sveta. Ljubezen iz srca = svoboda.

Že dolgo časa vem, da mi v življenju nekaj manjka. Čutim, da sem nekaj drugega, za kar se imam in predstavljam. Danes vem, da lahko postanem celota le s popolno predajo ženski. Brez boja, brez prepričanja, da vse zmorem sama in da vse znam.

V meni se je vzbudil občutek potenciala, da obstaja možnost, da se odprem do te mere, da sprejmem samo sebe brez ozira na površino, na lupino. In vidim, da človek očitno nima le ene mame, temveč cel kup mamic, ki ti dajo nekaj, kar lahko spraviš vase.

Krasna izkušnja. Po dolgih letih boja, blokad, ki so se nabrale v meni, se zdaj zavedam, da se tega hočem v celoti znebiti in začeti živeti življenje, polno ljubezni. Vem, da je to začetek, toda veselim se, da sem spoznala, da obstaja lepše in boljše življenje, če odpreš srce.

Prišla sem po manjkajoči košček, kot je pisalo v programu Sensa vikenda, odprla pa se mi je nova pot, ki me zanima, vabi, in ni je stvari, ki bi mi preprečila, da se podam nanjo. Povsem nova izkušnja, ki me je presenetila in zelo navdušila.

5. Sensa vikend je bil zame čudovito in globoko doživetje čustev, ki sem jih v letih svojega življenja, ne vem, zakaj, skrivala. Hvala vsem, da z vašo pomočjo spet čutim.

Ugotovila sem, da se v življenju le borim, borim in borim. Z vami sem spoznala, da je predaja največja zmaga, ki jo bom dosegla v življenju. Hvala vam.

Da obstajajo neomejene možnosti raziskovanja, smo spoznali in doživeli na 5. Sensa vikendu. Vsako človeško bitje želi biti ljubljeno; da je s tem povezano ljubiti in predajati se, smo spoznali s pomočjo izvrstnega vodje ter s podporo in raziskovanjem sebe preko plesnega izražanja. Še mnogo takih podpornih vikendov.

Hvala za nežno in popolno izkušnjo, ki mi je spet prebudila telo. Neskončno sem vam hvaležna zanjo. Vrnili ste mi ples!

Ko sem gledala Kristinin ples, kako z njim izraža svojo notranjost, se je v meni sprožil čisti užitek in bila mi je velika spodbuda pri odpiranju sebe skozi ples. Kristina, hvala.

Življenje ima spet smisel. Spoznala sem, da mi je lahko lepo, da lahko čutim smeh in jok, strah in srečo ... Čutim. Nič več sivo, okoli mene in v meni je mavrica. Spet sem se našla v plesu. Zdaj vem, kaj me osrečuje in kako sem lahko jaz. Zelo sem radovedna in raziskovala bom naprej. Hvala, da ste mi odprli vrata in pokazali pot.

Doumela sem, kako zaprti smo večinoma ljudje in da obstaja življenje na višji stopnji, ko smo pretočni. Dovoliti si živeti, biti živ! Od zdaj naprej se bom še bolj posvečala svojim občutkom.

Ples brez forme vrne ženski telesno gibkost ter ji odpre čutenje in srce, da se vrne k sebi v svojem čutenju. Z naravno gibkostjo telo rehabilitira oziroma pozdravi samega sebe in ženska zasije v vsej svoji polnosti lepote ženskega bitja. Ples brez forme naravno uravnovesi ženskost. Ženska se vrne k svoji ženstvenosti in veliko večje čutenje in občutljivost ji povrneta lesk v oči in nasmeh na obraz. Kristina De Ventus, trenerka plesa brez forme

Človek ima samo enega partnerja, s katerim je lahko srečen, to je on sam. Drugi mu je le prva pomoč, najboljši prijatelj, sopotnik na poti spoznavanja. Prava ljubezen ni dosežek, temveč stvar poguma, da se popolnoma odpreš in predaš. Bodin

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan