8. Sensa vikend: Življenje v ravnovesju

Sensin vikend v Bohinju, 21. - 23. september 2012, Hotel Park Bohinj

4. 9. 2012

Program 8. Sensinega vikenda v Bohinju: Kako bivati v ravnovesju

PETEK

17:00–18:45

Ples brez forme s Kristino De Ventus: Svobodni v telesu

Svoboda bivanja, ki je temelj človekovega ravnovesja, se začne s svobodo telesa. Z metodami Plesa brez forme bomo telesu pustili, da se giblje in izraža povsem svobodno, na sebi lasten način. Kadar se vanj ne vmešavamo s svojimi mislimi in ga ne silimo v izvajanje naučenih gibov, telo postane to, kar je: čudovit instrument s svojo lastno inteligenco in samozavestjo.

18:45–20:00

Večerja

20:00–23:00

Kanalizirana angelska meditacija s Tjašo Dorelay: Kako se povezati s sabo

Živeti celostno pomeni biti povezan z vsemi ravnmi svojega obstoja, tudi duhovnim. Večinoma živimo v negiranju sebe kot celostnega bitja, kar se nam počasi obrestuje v različnih neprijetnostih, slabem počutju, fizičnih težavah, življenjskih krizah, neravnotežju.

Osebna povezanost ima svoje korenine v jasnosti odločitve, da se ne bomo več skrivali za delom, ljudmi, materialnim, boleznijo, temveč živeli sebe. Namen našega življenja ni nenehno prilagajanje zunanjim okoliščinam, temveč odkritje resničnega sebe, takšnega, kot si. Šele ko zares živimo sebe, smo v ravnovesju, in zunanji svet se nam začne prilagajati. S posebno energijo se nas bodo dotaknila bitja iz duhovnega sveta s svojimi sporočili. Po meditaciji bo sledilo kanaliziranje angelskih sporočil o tem, kako vzpostaviti osebno ravnovesje.

SOBOTA

7:00–8:30

Telo v ravnovesju: Somatska joga in tehnike dihanja z Blažem Bertoncljem

S pomočjo tehnik joge in somatike bomo vzpostavili globlji stik s svojim telesom. Začeli bomo s čutenjem in prebujanjem posameznih delov telesa in se osredotočali na sprostitev mišičnih napetosti v stresno najbolj 'ranljivih' delih telesa – v kolenih, kolkih, ledvenem in vratnem delu hrbtenice ter na obrazu. Odvečne napetosti se ne zadržujejo samo v fizičnem telesu, ampak se izražajo tudi v našem dihanju. Spoznali bomo osnovne zakonitosti dihanja in se prek različnih načinov dihanja naučili sproščati telo in um na čisto naraven način.

8:30–9:30

Zajtrk

10:00–13:00

Čustva v ravnovesju: Čustva so le informacije – delavnica z Bodinom

Čustva imajo v našem življenju pomembno vlogo, ker nam sporočajo, kaj se z nami dogaja v določenem trenutku. So kot nekakšen alarmni sistem podzavesti, ki zavesti sporoča, v kakšnem stanju je ta. Zato je pomembno, da jih prepoznamo, ozavestimo in se hkrati od njih distanciramo. Kadar svoja čustva hranimo s pozornostjo, namesto da bi raziskali njihov izvor, postanejo ta še silnejša, naše življenje pa vse bolj omejeno. Na delavnici se bomo naučili svoja čustva obravnavati zgolj kot nosilce informacij.

12:30–13:30

Kosilo

16:00–19:00

Misli v ravnovesju: Srečen um – delavnica z Bodinom z različnimi tehnikami za umirjanje uma

Racio in racionalnost imata svoje vrline in sta nujna za naše življenje. Problem nastane, kadar postanemo tako zelo razumski in logični, da pozabimo na lepoto življenja, doživljanja, čutenja, ko postanemo predvidljivi, rutinski. Večinoma je naše življenje natančen načrt brez presenečenj z močnim nadzornim mehanizmom. Kako torej postati gospodar svojih misli in ustvariti mir v glavi?

19:00 – 20:00

Večerja

21:00–22:00

Nidra joga – pot globoke zavestne sprostitve in meditativnega spanja z Blažem Bertoncljem

Spoznali bomo osnove starodavne tehnike joge, ki izhaja iz kašmirske in tantra tradicije joge. Njeno bistvo je globinska sprostitev, ki se ne ustavi samo s sproščanjem telesa, ampak nas vodi do najglobljih plasti uma. Tu je stanje popolne tišine in spontane radosti. Joga to stanje zavesti imenuje turja. To je del nas, na katerega smo skoraj pozabili.

NEDELJA

07:00–8:30

Telo v ravnovesju: Jutranja prebuditev in sprostitev telesa z jogo in dihalnimi tehnikami z Blažem Bertoncljem

8:30–9:30

Zajtrk

10:00–13:00

Živeti v svobodi = bivati v ravnovesju – delavnica z Bodinom

Ko sprostimo telo in se znamo distancirati od svojih čustev in misli, spoznamo, da smo veliko več kot skupek celic, čustev in misli. Smo bitja, sposobna kreirati svojo lastno življenjsko realnost. A pogoj za to je naša lastna svoboda.

Spoznajte izvajalce programa na 8. Sensinem vikendu:

Blaž Bertoncelj je mednarodno certificiran in uveljavljen učitelj joge in somatski gibalni pedagog (SME). Jogo poučuje od leta 1998 in je ustanovitelj dveh največjih joga centrov v Sloveniji – Devi & Parinama. Blaž je poznan po dinamičnem in jasnem stilu poučevanja, ki izraža njegov več kot 20-letni študij delovanja in povezanosti telesa, diha, uma in duha.


Bodin je vrhunski poznavalec in raziskovalec delovanja človeškega uma, komunikacije, medčloveških in partnerskih odnosov. Njegovo delo odlikujejojo individualen pristop, poznavanje psihologije človeka ter izredna zavzetost za vsakega udeleženca na delavnicah. Pri svojem terapevtskem delu v okviru društva Bindu uporablja izjemno učinkovite tehnike za čiščenje uma in odpiranje notranjega bitja. (Intervju z Bodinom: Srce je postalo zaklenjen organ


Kristina De Ventus je plesalka in plesna pedagoginja s statusom Ministrstva za kulturo RS in trenerka Plesa brez forme, ki že 15 let vodi plesne delavnice v Sloveniji in tujini. Kot plesalka pripoveduje z gibanjem. V plesu brez forme je našla skladnost med glasbo in telesom. Z unikatnimi metodami poučuje, kako doseči stanje, ko se plesalec zlije z gibanjem, z glasbo in ko vse postane eno, popolnost trenutnega. (Sensin intervju s Kristino: Življenje kot ples)


Tjaša Dorelay kanalizira sporočila Angelov in drugih bitij Svetlobe. Je most med nami in duhovnim svetom in nam tako omogoča, da se nas ta svet z modrostmi in energijo dotakne ter nam prinese jasnost v naša življenja. Organizira kanalizirane meditacije, delavnice, spletne programe in izvaja angelske terapije ter skupinske in osebne pogovore z Angeli. Je ustanoviteljica spletnega portala Angelski dotik.

 

Cena celotnega paketa za eno osebo je 250 evrov (brez doplačila za enoposteljno sobo!).

Če se boste prijavili v paru, boste na osebo plačali le 200 evrov.

Če se boste prijavili trije (dvoposteljna soba z dodatnim ležiščem) boste na osebo plačali le 150 evrov.

Vsi naročniki na revijo Sensa imate pri prijavi na vse Sensine vikende 30 evrov popusta!

Cena paketa vključuje: 2 nočitvi v eko hotelu Bohinj Park ***** s polnim penzionom, uporabo bazena, obisk savne 1 x dnevno, vadbo v fitnesu in delavnice.

Prijave na tel: 08 200 41 40.

Število udeležencev je omejeno.

Organizator si pridružuje pravico do spremembe programa.

Kako smo preživeli 7. Sensa vikend v Bohinju