9. Sensa vikend: Košček, ki ga iščem

10. 12. 2012
Deli
9. Sensa vikend: Košček, ki ga iščem

18. - 20. januar 2013, Bohinj Park Hotel.

Imate občutek, da znotraj vas nekaj manjka? Ste večkrat osamljeni in prazni? Iščete globlji smisel bivanja? Verjamete, da vas bo nekdo ali nekaj zunaj vas nenadoma zapolnilo? Kaj vam manjka, da bi postali celi, (po)polni, izpolnjeni? Denar? Ugled? Pravi partner? Vaša zunanjost? Drugačna družba?

Ste že kdaj srečali človeka, ki je popolnoma zadovoljen s svojim življenjem? Čeprav nima vsega, se radosti življenja - ker ni pozabil, da za svojo popolnost ne potrebuje ničesar.

Nikamor naprej od sebe vam ni treba iti. Vzrok za nezadovoljstvo tiči prav tukaj, v vas samih. Zato si vzemite čas in raziščite svoj manjkajoči delček! Pridružite se nam na 9. Sensa vikendu v Bohinju!

Program 9. Sensa vikenda

PETEK

Od 14:00

Prihod in prijava

17:00–18:45

Ples brez forme s Kristino De Ventus

Vikend bomo začeli s popolno predajo glasbi. Ko odvržemo misli in pustimo telesu, da se zlije z glasbo, se zgodi čudovita meditacija - življenje postane čista zabava, veselje, radost, praznik.

18:45 – 20:00

Večerja

20:30 – 22:15

Jogijska delavnica z Robertom Honnom

Nisem telo. Nisem misel. Nisem želja. Nisem pričakovanje.

Skozi preplet teorije in prakse se bomo s pomočjo discipline joge podali na čudovito potovanje k sebi. Na pot, kjer postopoma odpadajo predstave, ki jih neprestano ustvarjamo o sebi in svetu, ki nas obdaja. Telesna praksa ne bo prezahtevna, služila nam bo le kot okvir za raziskovanje, ki nas bo s pomočjo meditacijskih tehnik vodilo bližje k resničnemu sebi.

SOBOTA

7:00 - 8:30

Jutranja praksa z Robertom Honnom

Jutro je tisti čas dneva, ko um še ni podoben podivjani opici, ki skače iz veje na vejo, temveč deluje malce počasneje. Izkoristili ga bomo sebi v prid, da bi lažje razumeli, kaj pomeni zares zaznavati sebe v prostoru. Telesni položaji, ki jih bomo izvajali, bodo telo pripravili na dnevne aktivnosti in naš um usmerili v območje pozornosti.

08:30 - 09:30

Zajtrk

10:00 - 13:00

Delavnica z Bodinom: Kateri je moj manjkajoči košček? Čigav košček sem jaz?

Zagotovo ste bili že večkrat prepričani, da ste našli svoj košček, in vsakič znova se je izkazalo, da se je ta spremenil, da to ni več vaš manjkajoči košček, in si rekli: » Mogoče pa sem jaz manjkajoči košček!«

Imeti nekoga ali nekaj rad je navezanost, ljubezen je svoboda. Ali sploh še vemo, kaj je resnična ljubezen? Kako so ljubili naši predniki? Kako prepoznati lastne koncepte o ljubezni? Zakaj je potrebno najprej vzljubiti sebe? Delavnica bo sestavljena iz teoretičnega in izkustvenega dela.

13:00 – 14:00

Kosilo

16:00 - 19:00

Delavnica z Bodinom: Ljubezen in bolečina

Zakaj ljubezen boli? Ljubezenska bolečina kot možnost za osebnostno rast. Ljubezen in duhovna rast. Delavnica bo sestavljena tudi iz vaj za vzpostavljanje zaupanja, za prepuščanje in čutenje.

19:00 - 20:00

Večerja

21:00 - 22:00

Večerna meditacija: NADABRAHMA

Nadabrama je stara tibetanska meditativna tehnika z izjemnimi učinki pri umirjanju uma in prebujajnju notranjeg čutečega bitja. Traja eno uro in je razdeljena v tri faze.

NEDELJA

07:00 - 08:30

Jutranja praksa z Robertom Honnom

Dan in noč. Gibanje in mirovanje. Skozi nasprotja bomo raziskovali svoje notranje doživljanje in se naučili popolnoma očistiti mentalni ekran svojega zavedanja. Preko grobih komponent sebe se bomo podali na potovanje proti najmehkejši substanci tega, kar v resnici smo.

08:30 – 10:00

Zajtrk

11:00 – 14:00

Delavnica: Žensko-moški principi - kako delujeta ženski in moški um?

Kako vzpostaviti harmonijo razumevanja umov dveh posameznikov? Predavanje bo spremljal tudi izkustveni del z vajami za sproščenost, radost in zadovoljstvo v sobivanju s partnerjem ter vaje iz komunikacije zapeljevanja.

14:00 – 15:00

Kosilo

do 17:00

Odjava

Program bodo vodili:

Kristina De Ventus, plesna pedagoginja in trenerka plesa brez forme

Bodin, vrhunski poznavalec in raziskovalec delovanja človeškega uma, ki pri svojem terapevtskem delu uporablja izjemno učinkovite tehnike za čiščenje uma in odpiranje notranjega bitja

Robert Honn, E-RYT (Experienced Registered Yoga Teacher), CYT (Certified Yoga Teacher), je kot učitelj registriran pri svetovni zvezi joge (Yoga Alliance, ZDA).

 

Cena celotnega paketa za eno osebo je 250 evrov (brez doplačila za enoposteljno sobo!).

Če se boste prijavili v paru, boste na osebo plačali le 200 evrov.

Če se boste prijavili trije (dvoposteljna soba z dodatnim ležiščem) boste na osebo plačali le 150 evrov.

Vsi naročniki na revijo Sensa imate pri prijavi na vse Sensine vikende 30 evrov popusta!

Cena paketa vključuje: 2 nočitvi v eko hotelu Bohinj Park ***** s polnim penzionom, uporabo bazena, obisk savne 1 x dnevno, vadbo v fitnesu in delavnice.

Prijave na tel: 08 200 41 40.


Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan