Joga Sensa vikend, Bohinj Eco hotel (nov termin v oktobru!)

Pridružite se nam na bivanjskem odmiku v čudovitem naravnem ambientu Bohinj Eco hotela in se prepustite trenutku, tukaj in zdaj.

Joga Sensa vikend, Bohinj Eco hotel (nov termin v oktobru!) (foto: profimedia) profimedia
28. 8. 2020
Zaradi velikega povpraševanja odpiramo nov termin Sensa vikenda: prvi Sensa vikend je poln, tako da imamo nov – dodatni datum, to je 9. – 11. oktober!

Program bo identičen kot v terminu 16. - 18. oktober – oba vikenda vodi Robert Honn.

TUKAJ IN ZDAJ 

Prakso joge lahko razumemo večplastno. Za nekoga je to odličen način vzdrževanja zdravega in vitalnega telesa, kdo drug išče mir, ki ga praksa joge ponudi, spet drugemu je joga pot, način življenja. Ni boljše ali slabše prakse joge. Sprememba je edina stalnica našega življenja in vse, kar je živo, sledi toku evolucije.

Program Sensa vikenda

Petek:

17.00–18.15 JOGA IN IZZIVI SODOBNEGA ČASA

Spoznali se bomo s preprostimi smernicami, ki jih je mogoče vključiti v vsakdanjik in z njimi močno spremeniti kvaliteto svojega bivanja. Praktično usmerjene delavnice so namenjene gradnji domače prakse udeležencev vikenda.

19.00–20.00 Večerja

20.00–21.00 IGRA ČUTIL

Čutila vabijo našo pozornost iz notranjega prostora sebe v svet, ki nas obdaja. S preprostimi, a učinkovitimi tehnikami usmerjanja pozornosti na trenutno početje se bomo naučili svoj um zadržati pri trenutnem početju. Opazovali bomo, kako um obarva našo resničnost, in spoznali prva orodja, ki se jim bomo posvetili v tem vikendu.

Sobota:

7.00–8.00 Jutranja PRAKSA JOGE

8.00–9.00 Zajtrk

10.00–12.00 Aromaterapija in joga

Druženje z aromaterapijo se bo začelo s poznavanjem osnovnih značilnosti eteričnih olj. Poudarek bo na tistih eteričnih oljih, ki najbolje dopolnjujejo prakticiranje joge ter s svojim vonjem okrepijo doživljanje sprostitve in notranjega miru. Drugi del bo praktičen – vsak udeleženec si bo lahko sam izdelal dva aromaterapevtska izdelka, ki mu bosta povsem pisana na kožo. 

(od 9. do 11. oktobra bo delavnico vodila aromaterapevtka in maserka Petra Kuralt,  od 16.  do 18. oktobra pa  voditeljica tečajev naravne kozmetike in aromaterapije Maja Vodan. Obe bosta uporabljali eterična olja Eteris.)

12.00–13.00 Kosilo 

13.00 - 17.00 Izkoristite čas zase in uživajte v trenutku

17.00–19.00 ZDRAVO TELO, ZDRAV UM

Telo vpliva na um in um vpliva na telo. Enega ne gre ločiti od drugega.

Vas boli koleno, hrbet, roka? Poiskali bomo vzroke za telesne bolečine in ustvarili gibalne vzorce, ki bodo pomoč pri odpravi nepotrebnih bolečin. Spoznali se bomo z osnovnimi gibalnimi vzorci, sestavili preprosto prakso, ki jo boste lahko po vikendu prakticirali sami. 

19.00–20.00 Večerja

20.00–21.00 Joga NIDRA, tehnika opuščanja odvečnega

Preprosta, a izredno učinkovita tehnika sproščanja telesa in uma. Po intenzivnem dnevu bomo poskrbeli za popolno sprostitev. Delavnica je primerna za vse, ki ob aktivnem življenjskem slogu potrebujete več energije in miru.

Nedelja:

7.00–8.00 Jutranja PRAKSA JOGE

8.00–9.00 Zajtrk

9.30–11.30 MODROSTI IN TEHNIKE JOGE V VSAKDANJEM ŽIVLJENJU

Z uporabo različnih tehnik meditacije, ki nas učinkovito prenesejo v neobarvano doživljanje trenutka, se bomo naučili bolje živeti svoje življenje. Delavnica je namenjena vsem, ki želijo v svoj vsakdanjik prinesti več miru, zadovoljstva in ljubezni.

12.00–13.00 Kosilo 

S seboj prinesite blazino za sedenje ali blazino za jogo in odejo.

Program bo vodil Robert Honn, izkušeni učitelj joge in strokovni vodja šole RYS JogaDo (www.jogado.com)

Cena celotnega paketa je 200 €. Vključuje 2 prenočitvi v Bohinj ECO Hotel ***** s polnim penzionom, uporabo bazena, enkratni vstop v savne in delavnice.
Doplačilo za enoposteljno sobo: 40 €. Doplačilo za sobo z balkonom je 10 € na osebo na dan.

Prijave: tel. 08 200 41 40 ali po e-pošti: booking@bohinj-eco-hotel.si

Pokrovitelj Sensa vikenda je  Favn z izdelki Eteris.