7. Sensa vikend: Moč tišine

Sensin meditacijski vikend v Bohinju, 1. - 3. junij 2012, Hotel Park Bohinj

28. 5. 2012

Zaradi zunanjega hrupa ne slišite svojega notranjega hrupa, polnega misli, nerazrešenih čustev in nedokončanih dialogov. Da bi ga lahko slišali in bolje razumeli, potrebujete tišino. Tišina pomeni poenostavitev človekovega življenja. Privošćite si vikend globokih notranjih sprememb in izkusite moč notranje tišine.

Izkoristite popuste za Sensine vikende!

Program 7. Sensinega (meditacijskega) vikenda 

PETEK

Od 14:00

Prihod in prijava

16:30 - 18:00

Delavnica: Ples Tišine I s plesno pedagoginjo in trenerko plesa brez forme Kristino De Ventus

Ples brez forme je odlična tehnika za umirjanje nenehno aktivnega uma, ki na dan proizvede na stotine nepotrebnih misli in čustvenih stanj, ki nas delajo nemirne. Kristina De Ventus nas bo s svojimi edinstvenimi metodami v treh delavnicah plesa brez forme postopno popeljala v stanje umske in psihične nenavezanosti – nazaj v naše naravno stanje, k notranji tišini.

19:00 – 20:00

Večerja

20:30 – 22:30

Delavnica: OPAZOVATI

•    Kdo misli?

•    Kdo čuti?

•    Kdo govori?

Teoretično in izkustveno bomo raziskovali, kaj je um in kako ta deluje. Kako prepoznati igro uma in postati njegov opazovalec? Kaj je izza uma? Kaj je meditacija? Kaj so ključi meditacije?

SOBOTA

07:00 - 8:15

Delavnica: Ples Tišine II s plesno pedagoginjo in trenerko plesa brez forme Kristino De Ventus

Kako lepo je v tišini jutra iz sebe odvreči vse, kar je nepotrebno, potem pa prazen in prostran neskončno uživati v trenutku.

08:15 - 09:30

Zajtrk

9:45 – 10:45

Delavnica s prof. dr. Marjanom Pajntarjem: Hipnotične sugestije in stres

Kako se sprostiti? Kako se umiriti? Kako obvladati stres? Znano je, da lahko pridemo do najbolj globoke telesne in psihične sprostitve v hipnotičnem stanju, kar bomo izkusili tudi na delavnici. V hipnotičnem stanju se bomo ob pozitivnih sugestijah prof. dr. Pajntarja telesno in duševno popolnoma sprostili in povečali svojo sposobnost koncentracije.

11:00 - 13:00

Delavnica: BITI POZOREN 

  • Zakaj je pomembno razvijati osredotočenost?
  • Kako se zavedati vsakega trenutka?


Um ne zmore dojeti stvari takšnih, kot so. Preveč zapleten in hrupen je, da bi dojel njihovo preprostost, ki je narava tišine. Zato bomo izkusili različne tehnike in vaje za čiščenje uma, za doživljanje razširjene in usmerjene pozornosti in z opazovanjem lastnega dihanja vadili pozornost v trenutku. Izkušali bomo tudi razliko med koncentracijo in osredotočenostjo.

13:00 – 14:00

Kosilo

16:00 - 19:00

Delavnica: BITI OSREDIŠČEN

•    Kako postati osrediščen oz. uglašen z notranjim Virom?

V sebi nosimo ogromno količino energije, v kateri se skriva ves naš potencial. Vendar pa tega vira ne moremo izkoriščati, dokler nenehno razmišljamo in načrtujemo, dokler ne znamo ustaviti uma. Stik z Virom se zgodi, ko se osrediščimo - ko postanemo zadosti tihi. Delavnica bo sestavljena iz teoretičnega in izkustvenega dela.

19:00 – 20:00

Večerja

21:00 - 22:00

Večerna meditacija: NADABRAHMA

Nadabrama je stara tibetanska meditativna tehnika z izjemnimi učinki pri umirjanju uma in prebujajnju notranjeg čutečega bitja. Traja eno uro in je razdeljena v tri faze.

NEDELJA

7:15 - 8:30

Delavnica: Ples Tišine III s plesno pedagoginjo in trenerko plesa brez forme Kristino De Ventus

Tudi v nedeljskem jutru bomo skozi ples in glasbo doživljali naravo notranje tišine.

08:30 - 09:30

Zajtrk

11:00 – 14:00

Delavnica: POSTATI CELOTA

•    Kako sebe in druge doživljati kot popolne?

Meditacija povezovanja: Postati celota pomeni doživeti moč tišine. Ko smo sposobni vse, kar počnemo, početi v tišini, smo končno svobodni, v toku, povezani z vsem kar obstaja – vse in nič hkrati. Potem vse misli postanejo odveč, ker motijo tišino v našem bistvu.


Program z naslovom Moč tišine bosta vodila:

Bodin, vrhunski poznavalec in raziskovalec delovanja človeškega uma, ki pri svojem terapevtskem delu uporablja izjemno učinkovite tehnike za čiščenje uma in odpiranje notranjega bitja

Kristina De Ventus, plesna pedagoginja in trenerka plesa brez forme

Oba med drugim delujeta v okviru društva za osebnostni razvoj in proučevanje starih tradicij, kultur in znanj Bindu.

Cena celotnega paketa je 250 €. Popusti za pare in skupine!

Cena paketa vključuje 2 nočitvi v eko hotelu Bohinj Park ***** s polnim penzionom, uporabo bazena, obisk savne 1 x dnevno, vadbo v fitnesu in delavnice. Doplačilo za enoposteljno sobo: 40 €.

Prijave na tel: 08 200 41 40.

Organizator si pridružuje pravico do spremembe programa.

Kako smo preživeli 6. Sensa vikend v Bohinju