Sensa SANJSKI vikend od 15. do 17. oktobra 2021, Bohinj ECO Hotel (razprodano)

Zaradi razprodanega vikenda smo za vas razpisali še DODATEN TERMIN Sensa SANJSKEGA vikenda, ki bo potekal od 3.-5. decembra 2021. Program in prijava tukaj.   

Sensa SANJSKI vikend od 15. do 17. oktobra 2021, Bohinj ECO Hotel (razprodano) (foto: shutterstock) shutterstock
30. 9. 2021

Pridružite se nam na prav posebnem JESENSKEM Sensa odmiku, na katerem se bomo ob strokovnem vodstvu psihoterapevta, svetovalca in avtorja knjige o sanjah Boruta Pusta DRUŽILI S SANJAMI.

Jutra in večere bomo preživeli v družbi certificirane učiteljice MBSR Mateje Lenarčič, ki nas bo vpeljala v znanstveno priznano metodo čuječe meditacije.

Že stara ljudstva so poznala pomen sanj. Vedela so, da pomenijo eno najbolj prvinskih poti k sebi. Sanje ne pomenijo le kraljevske poti v nezavedno, kot je rekel Freud, temveč zrcalijo naše notranje in zunanje preobrazbe ter s tem včasih boleč proces rasti, kot jo je pod imenom individuacija razumel Jung in jo je kasneje posvojila razvojna psihologija. Sanje so lahko z vpogledom v njihova sporočila eden od korakov na tej poti, ki traja vse življenje.

Program delavnice DRUŽENJE S SANJAMI

PETEK
17.30–19.00 Uvod: o sanjah, namenu in cilju raziskovanja sanjskega sveta

19.00–20.00 Večerja

20.30–21.30  Pozabljanje in pomnjenje sanj, fiziološka in psihološka funkcija sanj

21.30–22.30 Večerna meditacija z Matejo Lenarčič

Čuječa meditacija leže po znanstveno priznani metodi MBSR za umiritev in lahkotnost uma ter razvijanje dobrohotnosti in sočutja.

SOBOTA

7.00–8.00 Jutranja meditacija z Matejo Lenarčič

Čuječa meditacija po znanstveno priznani metodi MBSR za budnost, osredotočenost, jasnost, za razvijanje zavedanja, razumevanja, svojih občutkov in čustev, za boljše ravnovesje.

8.00–9.00 Zajtrk

9.30–12.00

Simboli in sanje; sanje, čustva in intuicija; sanjska atmosfera; razlaga sanj na subjektivni ravni

Inicialne sanje in razumevanje serije sanj, ponavljajoče se sanje, prijetne in neprijetne sanje ter nočne more, družinski liki v sanjah

12.00–13.00 Kosilo

14.30–15.30 Razvoj sanj v budnosti

15.30–19.00 Praktičen oz. izkustveni del delavnice: praktično delo (sanje udeležencev), osebna izkušnja, primeri iz prakse

19.00–20.00 Večerja

21.00–22.00 Večerna meditacija z Matejo Lenarčič

Čuječa meditacija po znanstveno priznani metodi MBSR ‒ skeniranje telesa za razvijanje stika s sabo, svojim telesom in občutki za lahkotnejši um in miren spanec. 

NEDELJA

7.00–8.00 Jutranja meditacija z Matejo Lenarčič

Čuječa meditacija po znanstveno priznani metodi MBSR za razvijanje pozornosti in zavedanja, kaj se dogaja v nas.

8.00–9.00 Zajtrk

9.00 - 10.00 Eterična olja - pomoč pri meditaciji

Pri doseganju globljega meditativnega stanja nam lahko pomagajo tudi eterična olja – ta v procesu meditacije sprostijo in umirijo naš um. To bo osrednja tema predavanja, ki ga bo v sodelovanju s podjetjem Favn pripravila aromaterapevtka Maja Vodan. Udeleženci bodo lahko spoznali, katera eterična olja so najprimernejša za meditacijo in na delavnici skreirali čisto svojo mešanico eteričnih olj, ki jih bo najbolje podprla pri aroma-meditaciji.

10.30–12.00 Podelitev izkušenj prejšnjega dne, razvoj sanj v budnosti; praktičen oz. izkustveni del delavnice: delo (sanje udeležencev), osebna izkušnja (pogovor) in sklepni del (refleksija)

12.00 Kosilo

 

O izvajalcih programa

Borut Pust je certificirani terapevt transakcijske analize in avtor knjige Sanje, kaj ste? (Razumevanje simboličnega sveta sanj skozi prizmo Jungove psihologije). Na podlagi metode, ki je obširneje pojasnjena v knjigi, zadnjih 15 let poleg individualnih in partnerskih obravnav vodi izkustveno-izobraževalne delavnice in skupinska druženja s sanjami kot obliko dela na sebi, ki je namenjena osebnostni rasti. Razvija trodimenzionalno metodo, s katero se je spoznal v času štiriletnega študija Jungove analitične globinske psihologije pri dr. Ivanu Nastoviću, enem od učencev Marie Louise von Franz in Leopolda Szondija.

Dela kot terapevt v zasebni praksi v Ljubljani in kot sodelavec terapevtskih in drugih skupnosti in nevladnih organizacij doma in v tujini. V zadnjem času se poleg razvijanju metode dela na sanjah z razvojem v budnosti največ posveča delu s travmo in posttravmatsko stresno motnjo (PTSM) z metodo EMDR in hipnoterapijo. Pri svojem delu integrira različne psihoterapevtske pristope in koncepte.

Mateja Lenarčič je magistrica ekonomskih znanosti z več kot 20-letnimi izkušnjami na poslovnem področju, ustanoviteljica in direktorica MEDIUS-a, Inštituta za čuječnost in mediacijo. Certificirana učiteljica MBSR na University of Massachusetts, Medical School v ZDA, in na Institute for Mindfulness-Based Approaches v Nemčiji. Je tudi certificirana učiteljica joge. Opravila je več tečajev budistične theravada meditacije. Zaključila je izobraževanje iz transakcijske analize TA-101. Med drugim je opravila tudi izobraževanje za mediatorko. Vodi izobraževanja, delavnice in programe MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) za obvladovanje stresa na temelju čuječnosti za organizacije in posameznike, delavnice čuječe komunikacije in čuječega dialoga ter individualno svetovanje z uporabo tehnik čuječnosti in MBSR. Pomaga vam razvijati veščine in znanja za lažje obvladovanje stresa, soočanje z življenjskimi preizkušnjami in izzivi v zahtevnejših situacijah, izboljšanje psihofizičnega zdravja in polnejše življenje. Več o njej na institut-medius.si.

PRIJAVA

Cena celotnega paketa je 200 evrov. Vključuje dve prenočitvi v Bohinj ECO Hotelu ***** s polnim penzionom, uporabo bazena, enkratnim vstopom v savne in na delavnice.

Doplačilo za enoposteljno sobo: 40 evrov. Doplačilo za sobo z balkonom je 10 evrov na osebo na dan.

Prijave po telefonu 08 200 41 40 ali po e-pošti booking@bohinj-eco-hotel.si.

Število udeležencev je omejeno.

Lepo vabljeni :)

OPOZORILO

Na podlagi vladnega odloka je vstop dovoljen le osebam, ki izpolnjujejo pogoje pristopa PCT (preboleli, cepljeni, testirani). Gost z vstopom izjavlja, da ima ustrezno dokazilo/potrdilo, ki ga bo na zahtevo policije ali inšpektorata pokazal. Organizator ne prevzema odgovornosti za globo, ki bo v primeru neizpolnjevanja pogoja PCT izrečena posamezniku.