Sensa SANJSKI vikend od 3. do 5. decembra 2021, Bohinj ECO Hotel (dodatni termin)

Na prav posebnem Sensa odmiku, na katerem se bomo DRUŽILI S SANJAMI, se nam lahko pridružite tudi v prvem decembrskem vikendu, ki smo ga dodatno razpisali zaradi izjemnega zanimanja. 

Sensa SANJSKI vikend od 3. do 5. decembra 2021, Bohinj ECO Hotel (dodatni termin) (foto: shutterstock) shutterstock
1. 10. 2021

V razumevanje in delo z lastnimi sanjami nas bo vpeljal Borut Pust, certificirani terapevt transakcijske analize in avtor knjige Sanje, kaj ste?

Že stara ljudstva so poznala pomen sanj. Vedela so, da pomenijo eno najbolj prvinskih poti k sebi. Sanje ne pomenijo le kraljevske poti v nezavedno, kot je rekel Freud, temveč zrcalijo naše notranje in zunanje preobrazbe ter s tem včasih boleč proces rasti, kot jo je pod imenom individuacija razumel Jung in jo je kasneje posvojila razvojna psihologija. Sanje so lahko z vpogledom v njihova sporočila eden od korakov na tej poti, ki traja vse življenje. 

 

Program delavnice

DRUŽENJE S SANJAMI

PETEK

17.30–19.00 Uvod: o sanjah, namenu in cilju raziskovanja sanjskega sveta 

19.00–20.00 Večerja

20.30–21.30  Pozabljanje in pomnjenje sanj, fiziološka in psihološka funkcija sanj

21.30–22.30 Večerna meditacija

SOBOTA

7.00–8.00 Jutranja meditacija

Čuječa meditacija po znanstveno priznani metodi MBSR za budnost, osredotočenost, jasnost, za razvijanje zavedanja, razumevanja, svojih občutkov in čustev, za boljše ravnovesje.

8.00–9.00 Zajtrk

9.30–12.00

Simboli in sanje; sanje, čustva in intuicija; sanjska atmosfera; razlaga sanj na subjektivni ravni

Inicialne sanje in razumevanje serije sanj, ponavljajoče se sanje, prijetne in neprijetne sanje ter nočne more, družinski liki v sanjah

12.00–13.00 Kosilo

14.30–15.30 Razvoj sanj v budnosti

15.30–19.00 Praktičen oz. izkustveni del delavnice: praktično delo (sanje udeležencev), osebna izkušnja, primeri iz prakse

19.00–20.00 Večerja

21.00–22.00 Večerna meditacija

NEDELJA

7.00–8.00 Jutranja meditacija

8.00–9.00 Zajtrk

10–12.00 Podelitev izkušenj prejšnjega dne, razvoj sanj v budnosti; praktičen oz. izkustveni del delavnice: delo (sanje udeležencev), osebna izkušnja (pogovor) in sklepni del (refleksija)

12.00 Kosilo

 

O izvajalcu programa

Borut Pust je certificirani terapevt transakcijske analize in avtor knjige Sanje, kaj ste? (Razumevanje simboličnega sveta sanj skozi prizmo Jungove psihologije). Na podlagi metode, ki je obširneje pojasnjena v knjigi, zadnjih 15 let poleg individualnih in partnerskih obravnav vodi izkustveno-izobraževalne delavnice in skupinska druženja s sanjami kot obliko dela na sebi, ki je namenjena osebnostni rasti. Razvija trodimenzionalno metodo, s katero se je spoznal v času štiriletnega študija Jungove analitične globinske psihologije pri dr. Ivanu Nastoviću, enem od učencev Marie Louise von Franz in Leopolda Szondija.

Dela kot terapevt v zasebni praksi v Ljubljani in kot sodelavec terapevtskih in drugih skupnosti in nevladnih organizacij doma in v tujini. V zadnjem času se poleg razvijanju metode dela na sanjah z razvojem v budnosti največ posveča delu s travmo in posttravmatsko stresno motnjo (PTSM) z metodo EMDR in hipnoterapijo. Pri svojem delu integrira različne psihoterapevtske pristope in koncepte.

PRIJAVA

Cena celotnega paketa je 200 evrov. Vključuje dve prenočitvi v Bohinj ECO Hotelu ***** s polnim penzionom, uporabo bazena, enkratnim vstopom v savne in na delavnice.

Doplačilo za enoposteljno sobo: 40 evrov. Doplačilo za sobo z balkonom je 10 evrov na osebo na dan.

Prijave po telefonu 08 200 41 40 ali po e-pošti booking@bohinj-eco-hotel.si.

Število udeležencev je omejeno.

 Lepo vabljeni :)

OPOZORILO

Na podlagi vladnega odloka je vstop dovoljen le osebam, ki izpolnjujejo pogoje pristopa PCT (preboleli, cepljeni, testirani). Gost z vstopom izjavlja, da ima ustrezno dokazilo/potrdilo, ki ga bo na zahtevo policije ali inšpektorata pokazal. Organizator ne prevzema odgovornosti za globo, ki bo v primeru neizpolnjevanja pogoja PCT izrečena posamezniku.