Sensa vikend (september 2023) z vrhunskima psihoterapevtoma telesno orientirane psihoterapije!

1. 8. 2023
Deli
Sensa vikend (september 2023) z vrhunskima psihoterapevtoma telesno orientirane psihoterapije! (foto: shutterstock)
shutterstock

Vabimo vas, da se nam pridružite na jesenskem Sensa vikendu z Nino in Tomislavom Senečićem, vrhunskima psihoterapevtoma telesno orientirane psihoterapije z bogatimi izkušnjami.

Bohinj ECO Hotel – med 29. septembrom in 1. oktobrom 2023 

Na Sensa odmiku bomo skozi poglobljeno raziskovanje sebe preko telesa in skozi odpiranje telesnega pretoka vzpostavljali stik z našo življenjsko silo, ki nas poživlja, vitalizira in sprošča ter prebuja in osvetljuje naše speče dele. S svojimi bolečimi izkušnjami in poškodbami se bomo soočili ob izkušenem vodstvu in v varnem prostoru ter jih poskušali razrešiti.

Prek telesa lahko dopolnimo ali zgradimo tisto, za kar nismo imeli pogojev, ko smo bili majhni in šibki. Lahko zapolnimo mesta v telesu, ki so ostala prazna, stisnjena ali ločena. V telesu lahko zgradimo občutek notranje varnosti in povečamo sposobnost stika s seboj in drugim. 

Dovolite si odpreti potencial, ki je ujet ali obremenjen z vašimi vzorci, in pustite življenju, da zopet steče skozi vas! 

MOJE TELO IN JAZ: NOTRANJA SVOBODA IN MODROST 

Telo je knjiga naših misli in čustev, ki nam nikoli ne laže, zato ga v telesno orientirani psihoterapiji imenujejo tudi The Real Self – resnični jaz. Hrani spomine vsega, kar smo izkusili, tudi tiste, ki smo jih potlačili globoko v nezavedno. Telo vedno ve, kako smo, in ima zmožnost, da nam to sporoči. 

V naši kulturi in sodobni družbi stresa je telo neupravičeno postavljeno pod nadzor uma, zato smo s svojim telesom večinoma nepovezani. Brez čutenja in poznavanja lastnega telesa pa so nam nedosegljiva tudi trajna in pristna stanja notranje umirjenosti, harmonije, sreče, radosti in ljubezni.

PROGRAM 

Petek
17.30–19.00 
Uvod v vsebino Sensa odmika 
19.00–20.00
Večerja 

Sobota
7.30–8.30

Zajtrk

9.00–12.30 

Prizemljitev in utelešanje 
V prvem vsebinskem sklopu se bomo naučili prizemljitve – kako se povezati z lastnim telesom in prek telesa s tlemi. Gradili bomo sposobnost utelešenja, ki je sposobnost občutenja vsakega posameznega telesnega dela in telesa kot celote. S t. i. core vajami bomo odprli pretok skozi telesne segmente, da bi lahko zavestno spoznavali sebe in razumeli svojo dinamiko tako, kot je zapisana v telesu. Naučili se bomo postaviti zdrave meje in se postaviti zase.

12.30–13.30

Kosilo

16.00–19.00

Vloga moči in preoblikovanje bolečih izkušenj
Delavnica v drugem vsebinskem sklopu bo namenjena posturalni organizaciji – preučevali bomo, kakšna je naša telesna drža in način, na katerega se gibamo. Cilj delavnice bo raziskati, ali smo zmožni čutiti svoje telo in ali lahko izrazimo svoje občutke: Smo sposobni ostati povezani s svojimi občutki v telesu? Ali zmoremo čutiti svoje telo? Lahko izrazimo, kar čutimo? 

Poglabljali se bomo v lastne izkušnje in pretekle poškodbe ter se skozi skupinsko procesno delo ukvarjali s preoblikovanjem teh izkušenj. Da bi razrešili boleče izkušnje, se moramo na varen način ponovno soočiti z njimi in jih preoblikovati v sedanjosti skozi telo. To nam omogoča, da jih odpustimo in doživimo več notranje svobode. Ključni vir, ki ga pri tem potrebujemo, je moč. Seveda je moč čustvena, vendar je predvsem fizična. Zato bomo raziskovali vlogo moči in kako nam lahko pomaga izraziti sebe v soočanju s svojimi ranjenimi deli.

Zavest, prizemljitev, utelešenje, moč, intenzivnost in pretok postanejo naši notranji viri. Ko imamo več virov, imamo tudi večje zmožnosti za podporo in spopadanje z življenjem. Ko se počutimo notranje varne, se tudi naš sistem naravno obrne k užitku in zadovoljstvu.

19.00-20.00

Večerja

20.30–21.30

Vprašanja in odgovori

Nedelja
7.30–8.30

Zajtrk

9.00–12.30

Pretočnost in sposobnost prepuščanja

V zadnjem vsebinskem sklopu bomo raziskovali dihalne tehnike in metode za odpiranje pretočnosti telesa. Skozi te tehnike bomo gradili sposobnost prepuščanja. To pomeni, da se bomo naučili predati samim sebi od znotraj, svojemu telesu, svojemu toku, svojim občutkom. Ko se lahko povsem prepustimo samemu sebi, smo lahko bolj odprti in predani življenju, ljubezni, užitku, nebu ali vesolju – vsemu, kar je večje od nas, ne da bi pri tem izgubili sebe. V tem prostoru se odpre stik z našim pravim bistvom – našo resnico, močjo in ljubeznijo. 

12.30–13.30

Kosilo

Odjava iz hotela 

O IZVAJALCIH

Tomislav Senečić je predavatelj, supervizor in svetovalni terapevt integrativne telesno usmerjene psihoterapije, EABP, ECP z dvajsetletno prakso, soustanovitelj Centra za integrativni razvoj (CIR) s sedežem v Zagrebu. Center izvaja izobraževalni program osebnega razvoja in integrativne telesne psihoterapije po metodi Integrative Core Dynamics in je polnopravni član zveze EABP (European Association for Body Psychotherapy). Pri svojem delu združuje psihoterapijo in najnovejša spoznanja s področja nevrobiologije ter raziskovanja možganov. Zlasti ga zanima področje zgodnjega razvoja pri delu z zgodnjo travmo in pri integraciji zavrnjenih delov nagona v strukturi našega notranjega jaza.

Nina Senečić je voditeljica Centra za integrativni razvoj Slovenija, predavateljica in supervizorka, svetovalna terapevtka integrativne telesno usmerjene psihoterapije, EABP, ECP, ICMTA. Pri svojem delu posebno pozornost posveča zgodnjemu odnosu z mamo (primarnim skrbnikom), prizemljitvi in utelešenju prek odnosa ter s prepričanji in načini, s katerimi to izkušnjo v telesu in psihi nezavedno ali polzavedno živimo tudi v odrasli dobi.

Preberite več o telesno orientirani psihoterapiji: Vse, kar je za psiho preveč, prevzame telo

PRIJAVA

Cena celotnega paketa je 290 evrov. Vključuje dve prenočitvi v Bohinj ECO Hotelu ***** s polnim penzionom, uporabo bazena, enkratnim vstopom v savne in na delavnice. Doplačilo za enoposteljno sobo: 40 evrov. Doplačilo za sobo z balkonom je 10 evrov na osebo na dan.

Število udeležencev je omejeno.

Rezervacijo lahko opravite preko spletne strani Bohinj ECO Hotel z uporabo promo kode SENSA. 
 
NAVODILA za REZERVACIJO: 

Obiščite spletno stran www.bohinj-eco-hotel.si

Vnesite datum prihoda ter datum odhoda (29. 9. - 1. 10. 2023) ter število oseb ter kliknite REZERVIRAJ

Odpre se novo pogovorno okno, v katerega je potrebno vnesti promocijsko kodo SENSA => preveri razpoložljivost

Sistem vam bo pokazal razpoložljive sobe, izberite sobo in kliknite rezerviraj

Vnesite podatke kreditne kartice ter osebne podatke in potrdite rezervacijo

V primeru težav poklićite na: 08 200 41 40 ali pošljite mail: booking@bohinj-eco-hotel.si.

Preberite še: