Sensa vikend v SRCU - Vabljeni v Bohinj od 16. do 18. septembra!

Pridružite se nam na septembrskem Sensa odmiku (od 16. do 18. 9. 2022 ) v prijetnem ambientu Bohinj Eco Hotela sredi gorskih vršacev in poglobite svojo povezavo s srcem. Vabljeni v svoje srce! 

Sensa vikend v SRCU - Vabljeni v Bohinj od 16. do 18. septembra! (foto: profimedia) profimedia
14. 7. 2022

Na tokratnem odmiku nas bo psihoterapevt, trener, inovator, predavatelj in pisatelj o srčnih tematikah Sandi Jug, ki ga bo septembra v kultni oddaji Na robu znanosti znova gostil Krešimir Mišak, s prav posebno srčno tehnologijo vodil v globine lastnega srca.   

Vse se spremeni, ko je odnos do našega srca drugačen, bolj dragocen, postavljen višje v hierarhiji osebnih prioritet. Takrat ne sledimo več življenjskim vsebinam, temveč samooplajajoči senzaciji v srcu, ki nas polni s smislom, z zavedanjem in z ljubeznijo.   

Um nima vstopa v čutne domene srca. Lahko pa svoje možgane naučimo slediti modrostim srca. Srce dejansko pošilja možganom precej več signalov, kot jih možgani pošiljajo v srce. Tudi električno in magnetno polje srca je bistveno močnejše od polja, ki ga zmorejo ustvariti možgani. Človek, ki je sposoben neposredno v realnem času čutno zaznavati svoje srce, se lahko zavestno z umom odziva nanj. To pa je nemogoče, če srca ne čutimo.

Čutenje srca je torej nujen pogoj za usklajenost uma s srcem.  

Vsi poznamo izraz "poslušati srce". Pa vemo, kaj to zares pomeni? Koliko se zavedamo raznolikih čutnih nians srca in v kolikšni meri zmoremo prepoznati vpliv srčnega utripa na naše življenje? Ali sploh čutimo svoje srce?

Na Sensa vikendu, ki smo ga tokrat poimenovali V SRCU, se bomo poglobljeno seznanili z različnimi kvalitetami lastnega srca in se podrobno posvetili temeljem srčne ozaveščenosti. Ozavestili bomo, kako pomembno je vzpostaviti harmonične interakcije med umom in srcem in kako v življenju vzgajati in negovati srčne kvalitete.

Odprli bomo nov pogled na srce – v luči novodobne kardiocentrične perspektive.

V praksi se bomo seznanili s terapevtskim potencialom, ki nam je na voljo ob zavestnem doživljanju lastnega srca. Spoznali se bomo z ustvarjalnimi aspekti srca, z njegovim duhovnim vidikom ter skozenj povezano božansko naravo. Preizkusili bomo izvirne naprave Heart Connections za povezovanje s svojim srcem in s srci drugih. In še marsikaj.

Naše srečanje bo z jutranjimi zvočnimi meditacijami popestrila Saša Danilova.

Verjamemo, da se boste domov vračali prenovljeni – z globljim čutnim stikom s svojim srcem in z jasnim zavedanjem, kako pomembna je osnovna srčna izobrazba, ki je ključna za aktivno življenje v družbi prihodnosti, temelječi na srčnih vrednotah. 

PROGRAM

PETEK 

17.30–19:00

Uvodni interaktivni pogovor o skrivnostih človeškega srca

19.00–20.00 Večerja 

20.30–22.00 Kaj so temelji srčne ozaveščenosti (predavanje) 

SOBOTA 

7.00–8.00

Srce tišine – zvočna meditacija s Sašo

Zvok je vibracija, univerzalni jezik stvarstva, jezik duše. Zvok, ki pride iz tišine, je celoten obstoj. Skozi petje se Saša dotakne tega izvora in v njenem srcu vznikajo mistične melodije in jeziki, ki so podarjeni danemu trenutku in duhu prisotnih. Te pesmi so molitve. To so zdravilni napevi onkraj razuma, ki spominjajo dušo na pozabljeni čudež, ki ga vsak od nas nosi v srcu. 

8.00–9.00 Zajtrk

10.00–11.45

Vzpostavljanje stika s srcem. Povezovanje z lastnim srcem (različna orodja za vsakodnevno prakso povezovanja s srcem) ter uporaba naprav Heartbeat 

12.00–13.00 Kosilo 

Čas za obisk savne ali bazena. Po želji izlet do korit Mostnice. Čudovit dvourni sprehod iz Stare Fužine ob koritih potoka Mostnice. 

16.30–19.00

Plemenitenje pozornosti v srcu. Poglabljanje v srce in usklajevanje s srčnimi kvalitetami.

19.00–20.00  Večerja

20.30–21.30

Večerna meditacija

NEDELJA 

7.00–8.00

Srce tišine – zvočna meditacija s Sašo 

8.00–9.00 Zajtrk 

9.30–11.00

Povezovanje z drugimi srci in uporaba naprav Heart 2 Heart 

11.00–11.15 Odmor 

11.15–12.15

Zaključek s srčnimi napotki  

12.15–13.00 Kosilo 

O IZVAJALCIH 

Sandi Jug je psihoterapevt, trener, inovator, predavatelj in pisatelj o srčnih tematikah, spremenjenih stanjih zavesti, človeških virih in še čem. Napisal je tri knjige: Spremenjena stanja zavesti, Čudoviti svet človeške kognicije in Bitje – temelji srčne ozaveščenosti. Izumil in izdelal je dve izvirni napravi, ki omogočata boljše čutenje lastnega srčnega utripa. V mladosti je bil zelo uspešen tekmovalec v smučanju in v kajakaštvu na divjih vodah, nato se je usmeril v psihoterapijo; postal je terapevt, trener, predavatelj in pisatelj o tematikah, ki se tičejo srca in srčne senzorike ter tudi spremenjenih stanj zavesti, kot so zunajtelesne izkušnje, lucidno sanjanje, šamanska stanja zavesti in podobno. V zadnjih 25 letih je deloval po večjih slovenskih podjetjih na področju HRM, predaval je na podjetniških konferencah, združenjem za duševno zdravje, študentom psihologije in tudi laični javnosti. Pomagal je pri psihološki pripravi v kajakaški reprezentanci Slovenije. Organiziral je tri odmevne mednarodne konference o spremenjenih stanjih zavesti. Leta 2018 je izdelal izvirni prototip naprave, ki omogoča boljše čutenje lastnega srčnega utripa.  

Več na: heartconnections.eu

Sandi Jug o subtilnem telesu v oddaji Na robu znanosti (voditelj Miško Krešak bo Sandija znova gostil v jesenski oddaji, v kateri se bosta pogovarjala o srcu)  

Saša Aleksandra Danilova je zvočna terapevtka, pevka in terapevtka kraniosakralne biodinamike. Glasovnih tehnik in zdravilne uporabe zvoka se je učila pri številnih terapevtih in šamanih doma in po svetu. Leta 2016 je zaključila študij zvočne terapije na International Globe Institute v San Franciscu, leta 2020 pa končala študij kraniosakralne terapije po Franklinu Sillsu v Sloveniji. Glasbene izkušnje je kot pevka več kot desetletje nabirala po številnih odrih pri nas in v tujini, svoj glas je posodila več glasbenim skupinam, med njimi tudi skupini Panda, Zebra Dots in Solar Arrangement. Trenutno vodi delavnice za odpiranje glasu, zvočne meditacije in energijske zvočne transmisije.

PRIJAVA

Cena celotnega paketa je 250 evrov. Vključuje dve prenočitvi v Bohinj ECO Hotelu ***** s polnim penzionom, uporabo bazena, enkratnim vstopom v savne in na delavnice.Doplačilo za enoposteljno sobo: 40 evrov. Doplačilo za sobo z balkonom je 10 evrov na osebo na dan.Prijave po telefonu 08 200 41 40 ali po e-pošti booking@bohinj-eco-hotel.si. Število udeležencev je omejeno.