Virtualni joga studio

Joga niso le telesni položaji in tehnike meditacije, čeprav je joga vse to. Spoznajte jogo skozi lastno izkušnjo. Vrata so odprta. Samo vstopiti morate.

Poletna jogijska vadba z Robertom Hönnom: 8. teden

Bravo vsem, ki ste se prebili do konca našega 8-tedenskega izziva! Prepričani smo, da je napredek opazen. Pred nami je še zadnja vaja, ki odlično poveže korenine s krošnjo, noge z glavo. Uporabite vse pridobljeno znanje in ohranite vaje kot del svoje prakse!

26. 8. 2015

Osnovno navodilo naj bo, da je v katerikoli fazi giba hrbtenica v nevtralnem položaju. Pozorni bodite na vse možne točke slabosti, ki ste jih spoznali v prejšnjih položajih.

Kako se lotiti giba izmeničnega počepanja in dvigovanja?

V videu je prikaz nepravilne in pravilne izvedbe giba.

Naša naloga naj bo sledeča: hrbtenica naj ostane v nevtralni legi

Izvedba

Ko ste prepričani, da ste našli sebi primerno različico položaja, preverite, koliko ponovitev lahko izvedete. Naš cilj je, da bi postopoma lahko izvedli vsaj 20 ponovitev (10 z vsako nogo).

Hatha Flow - 8. del

V nadaljevanju videa sledi 8. praksa joge iz dvd-ja Hatha Flow, ki jo simultano izvajajo trije učitelji. Boštjan (na desni strani ekrana) izvaja najbolj začetniku prilagojene položaje, Eva prikazuje srednjo zahtevnost položajev in Robert bolj zahtevno različico.

Priporočila za varno in učinkovito prakso:

  • vsaj dve uri pred prakso ne imejte večjega obroka;
  • pred prakso očistite nosnice, izpraznite mehur in črevo;
  • jogo izvajajte bosi;
  • telo je zjutraj manj gibljivo. Spoštujte svoje omejitve;
  • v kolikor imate akutne težave, se praksa odsvetuje. Izvajajte le sproščanje;
  • v času menstruacije izpustite obrnjene ali inverzne položaje. Priporočam izvajanje predklonov in zasukov. Vinjaso, povezovalen element prakse, po potrebi nadomestite z nekaj vdihi in izdihi.
  • v času nosečnosti se glede programa posvetujte s svojim ginekologom;
  • v primeru kroničnih bolezni, hujših poškodb kosti, hrbtenice, ostalih bolezenskih stanjih in v času okrevanja po poškodbi se pred prakso o programu posvetujte s svojim zdravnikom.

Avtorji video zapisov ne morejo prevzeti nobene odgovornosti za poškodbe, ki bi nastale ob vadbi. Če ste v dvomih, se glede izvedbe posvetujte s primerno usposobljenim strokovnim kadrom!

Pripravil Robert Hönn, E-RYT (izkušeni učitelj joge), in strokovni vodja registrirane šole joge RJS Joga Do in mentor TOČKE JOGE.

Poletna joga 8. del