Prijavite se na brezplačno poletno vadbo joge z Robertom Hönnom na Sensa.si

6. 7. 2015
Deli
Prijavite se na brezplačno poletno vadbo joge z Robertom Hönnom na Sensa.si (foto: Robert Hönn)
Robert Hönn

Vabljeni, da se nam pridružite na 8-tedenskem jogijskem izzivu za krepitev telesa in miren um pod vodstvom učitelja joge Roberta Hönna. Vadba bo potekala v Sensinem virtualnem Joga studiu vse do konca poletja 2015.

Kaj je joga?

Prakso joge lahko razumemo večplastno. Za nekoga je to odličen način vzdrževanja zdravega in vitalnega telesa, kdo drug išče mir, ki ga praksa joge ponudi, spet drugemu je joga pot, način življenja.

Ni boljše ali slabše prakse joge. Sprememba je edina stalnica našega življenja in vse kar je živo, sledi toku evolucije. S časom se bo vaša praksa spreminjala in vam tako ponujala neprestano možnost napredovanja na vseh ravneh. Vsi imamo določene omejitve in praksa joge nam omogoči njihovo postopno spoznavanje. In ko se omejitve zavemo in jo spoznamo, jo lahko presežemo, ne glede na to, ali je omejitev telesne ali mentalne narave. Zakaj bi čakali?

Kako se prijaviti?

Izziv bo potekal v obliki video vsebin, ki vam jih bomo brezplačno poslali enkrat na teden na vaš e-naslov.

Prijavite se tako, da se enostavno naročite na Sensine tedenske e-novice, ki jih pošiljamo vsako sredo dopoldne. Praksa joge bo potekala od 8. julija, pridružite pa se nam lahko kadarkoli do konca avgusta 2015.

Navodila

Če se boste lotili 8-tedenskega izziva, bo vaše telo bolj pripravljeno slediti vsakodnevnim opravilom. Vsi tisti, ki že vadite katerikoli stil Hatha joge, ki telo uporablja kot enega izmed orodij svoje prakse, pa boste pridobili boljši temelj za izvedbo telesnih položajev.

Na začetku vsakega videa bo Robert pokazal eno res preprosto vajo, ki naj služi temu, da se vaše telo okrepi in postane sposobno slediti neki praksi asan z manjšo verjetnostjo poškodb.

Sledila bo praksa joge iz dvd-ja Hatha Flow in dvd-ja Vinjasa Flow. Vsakič lahko izbrete sebi primerno vadbo, kajti simultano prakso na posnetku izvajajo trije učitelji. Boštjan (na desni strani videa) izvaja najbolj začetniku prilagojene položaje, Eva prikazuje srednjo zahtevnost položajev in Robert bolj zahtevno različico.

Delček vadbe iz programa si lahko ogledate v spodnjem videu.

Opozorilo Roberta Hönna!

Naše telo je čudovit stroj, ki se vedno odziva na dražljaje. Tisto, kar vadimo, v tistem postanemo boljši. Zato predlagam, da si ne izberete le ene izmed vaj in jo dolgo izvajate. Na ta način bi lahko v telesu vzpostavili neravnovesje, ki bi vzročevalo napetosti v drugih delih telesa. Razmerje med nasprotnimi si mišicami mora biti znivelirano, to je osnova prožnega telesa brez nepotrebnih napetosti. Sledite navodilom in vaji prvega tedna dodajte vajo drugega tedna in tako vse do konca 8-tedenskega izziva.

In še: Tisto, kar počneš, počni s polnim zavedanjem in osredotočenostjo le na to, kar v resnici počneš. Na ta način in ob upoštevanju, da je bolečina sporočilo telesa, da nekaj NI v redu, boš najverjetneje ostal v mejah tega, kar je tebi primerno.

Robert Hönn, E-RYT (izkušeni učitelj joge), je strokovni vodja registrirane šole joge RJS Joga Do in mentor TOČKE JOGE.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja