10 znakov, da vas moški ljubi

Moški bomo za žensko, ki jo ljubimo, naredili marsikaj. Od majhnih pozornosti ali preprostega objema pa vse do popolnega spoštovanja in sprejemanja.

10 znakov, da vas moški ljubi (foto: profimedia) profimedia
17. 3. 2021

Moški bo seveda za svojo partnerico naredil veliko več kot zgolj spodaj omenjenih 10 stvari. Predstavil pa vam bom tiste skupne znake, ki so prisotni v uspešnih zvezah in nakazujejo na to, da vas moški ceni in ljubi.

1. Spoštuje želje in potrebe

Moški, ki se bo želel z vami globlje povezati, bo poizkušal razumeti, kako delujete in razmišljate. Zanimale ga bodo vse vaše želje in kako lahko te želje vsaj do neke mere zadovolji. Prav tako ne bo zanemarjal vaših potreb, kar je pogosto razlog za razpad zvez.

2. Dovoli, da nanj vplivate

S tem ne mislim, da bo moški dovolil, da ga boste spremenili ali mu celo ukazovali. Pomembno je, da partner upošteva in spoštuje vaše misli in ideje, četudi se z vsemi ne strinja. Dovolil bo, da boste imeli, vsaj do določene mere, vpliv na njegovo zasebno in poslovno življenje.

3. Zanj ste prioriteta

Preprosto, zanj ste na prvem mestu. Zagotovo bo imel vsak moški svoje hobije in se občasno družil s prijatelji tudi brez vas. Vendar, ko ga boste zares potrebovali, bo dal prednost vam in vajini zvezi, ne glede na druge.

4. Vključil vas bo v njegov svet

Če je vajina zveza skrita, to zagotovo ne nakazuje na zdrav in trden odnos. Moški, ki vas ljubi, bo želel, da ste del njegovega življenja. Poznali boste njegovo družino in najbližje prijatelje, saj so to osebe, poleg vas, ki mu pomenijo največ. Sam bo želel, da o njem veste vse, kar je mogoče vedeti.

5. Vas sprejema takšno, kot ste

To zagotovo velja za obe osebi v zvezi. Brez obojestranskega sprejemanja zveza ne more uspeti. Moški vas bo sprejel točno takšno, kot ste in vas ne bo želel spremeniti. Sprejel bo vse vaše odlične lastnosti kot tudi pomanjkljivosti. Ne bo vas želel zamenjati za mlajšo in bolj postavno osebo, saj je vajina vez precej več kot samo zunanji izgled.

6. Vam stoji ob strani

Vam pogosto da jasno vedeti, da se nanj lahko zanesete ne glede na situacijo. Za vas bo storil tudi kaj neprijetnega in se za to ne bo razburjal ali izgubljal živcev. Življenje ni nikoli popolno, in kdaj moramo narediti tudi kaj kar nam ni po godu, in tega se bo on tudi zavedal.

7. Vam daje občutek varnosti

Vsaka ženska se želi počutiti varno. Pravzaprav je za vse varnost ena izmed bolj pomembnih stvari. Moški to ve in bo poskrbel, da se boste ob njem počutili varno. Ne le fizično, ampak tudi čustveno. Ob kakršnemkoli problemu bo ohranil ta občutek v vas in s tem bosta lažje prešla težave.

8. Čustveno odprt in odziven

Če vam bo moški zaupal in se tudi sam počutil varno, bo do vas odprt in ne bo skrival čustev. Posvečal vam bo pozornost in se odzval na vaše čustveno stanje. Odzval se bo na vaše potrebe, ne zgolj na svoje, in jih poskušal zadovoljiti. Čutili boste, da imate varno čustveno povezavo, kar je kritično v kateremkoli odnosu.

9. Vam pusti dihati

Ne dobesedno. No, tudi dobesedno. Dal vam bo prostor, ko ga boste potrebovali. Naše zanimanje za partnerja se vseskozi spreminja. So dnevi in tedni, ko smo noro zaljubljeni, in čas, ko želimo več samote in svobode znotraj zveze. Moški se bo tega zavedal in vam dal prostor in svobodo, ki jo boste potrebovali. Navsezadnje ne moreš ljubiti nekoga, če se ob njem ne počutiš svobodno. 

10. Intimnost, zabava, igra

Vsaka uspešna zveza je zgrajena iz skupnih trenutkov zabave, smeha in intimnosti. Igra med partnerjema je ključna pri navezovanju drug na drugega. Moški vam bo to kazal na nešteto različnih načinov; od objemov in poljubov pa do nepričakovanih zmenkov in vikend izletov. Igra je ključna, da ohrani zvezo zanimivo in zabavno, in je zagotovo prisotna v vsaki trdni zvezi. 

Zgornjih 10 stvari ni edinih 10, s katerimi moški izkazuje ljubezen. Vsekakor pa, če večino le teh vaš moški ne izpolnjuje, se je smiselno vprašati, čemu je tako. Univerzalnega pravila za ljubezen in kako ljubiti vam ne morem dati, so pa določena dejanja, ki jih počnemo vsi, ko smo zaljubljeni.

Avtor: Jure Aljančič

Poglejte si še: