Ko se počutite izgubljene, sledite tem mislim, da vas popeljejo nazaj na vašo pot

Včasih se izgubimo. Sprašujemo se, kako in kam, kako naj se odločimo, kaj je res in kaj ni, toliko odgovornosti in obveznosti, toliko stresa... naš pogled pa oblačen.

Ko se počutite izgubljene, sledite tem mislim, da vas popeljejo nazaj na vašo pot (foto: shutterstock) shutterstock
12. 10. 2021

Kot človeška bitja si želimo v trenutku poznati vse odgovore, a življenje ne deluje tako. Preprosto je: vsak podarjen dan moramo dati vse od sebe in živeti skladno s svojimi vrednotami in načeli ter se prepustiti toku. 

Ko imate občutek, da ste izgubili svojo smer, naj vam pomagajo naslednje misli in vas popeljejo nazaj na vašo pot. 

KO STE IZGUBLJENI:

1. Vedno se zavedajte, da vaša trenutna situacija ni vaša končna destinacija. 

Ne potrebujete imeti v tem trenutku vse urejeno. Samo dihajte in uživajte v popotovanju in ne jemljite življenja preveč resno. Dokler se trudite po svojih močeh in verjamete vase, boste prišli, kamor si želite. Brez dvoma.

2. Včasih se slabe stvari zgodijo zato, da vas postavijo na drugo pot, ki vodi neposredno do najboljših stvari, ki so se vam kdajkoli zgodile. 

Ne morete vedno pričakovati ali napovedati, kako bo določen dogodek vplival na vašo prihodnost. A prav najtežje stvari v življenju nas običajno pripravijo za najlepše nove začetke. Zaupajte v proces, ko boste prišli skozi nevihto, bo zasijala mavrica. 

3. Če vam ni všeč, kjer ste, se premaknite. Niste drevo. 

Živimo na planetu, kjer imamo svobodno voljo, zato imamo na izbiro odločitve, ki so v naših rokah. Res pa je, da smo velikokrat mentalno paralizirani, da bi naredili naslednji korak, saj smo prepredeni s strahovi in vzorci, kako naj bi bilo. Vztrajamo v službah, krajih, odnosih, ki jih ne maramo, samo zato, ker nas je strah spremembe. A če želimo živeti srečno in izpolnjeno, je sprememba nujna. Sami nadziramo, kako se bo življenje odpiralo. 

4. Ne morete v naslednje poglavje, če nenehno prebirate zadnje poglavje. 

Glejte nazaj le zato, da vidite, kako daleč ste prišli, in ne zato, ker bi si želeli zavrteti čas nazaj. Očistite morebitne travme in potlačena čustva, a ne zatikajte se v preteklost. Zavedajte se, da je bila preteklost potrebna za lekcije, ki ste se jih naučili, vaš pogled pa naj bo usmerjen v danes in naprej.  

5. Če se vrata ne odprejo, niso vaša. 

Včasih se stvari enostavno ne zgodijo. Ne gre naprej. Morda zato, ker niste na pravi poti ali pa še ni pravi čas. 

6. Ko se izgubite, se je treba zaustaviti, stopiti ven, se nadihati zraka in se opomniti, kdo ste in kam želite. 

Včasih se počutimo izgubljene le zato, ker nimamo dovolj časa, da bi se povezali s seboj in svojo dušo. Sprehod v naravi ali kratek izlet izven hrušča in kaosa, vam lahko ponudi jasno vizijo, ki jo iščete. 

7. Včasih se morate pogovoriti s 3-letnim otrokom, da bi ponovno razumeli življenje. 

Odrasli se lahko počutimo izgubljene, ker smo doživeli že toliko slabega, da izgubljamo upanje, smo cinični, zaprti in dojemamo življenje kot težavno. Takrat si poglejte nedolžnost dojenčka, ki z največjo radovednostjo in pogumom raziskuje vsako podrobnost tega življenja. 

8. Prisluhnite tišini

Bodite pozorni, kaj slišite v tišini, ko utišate svoj um in morda najdete prav tisto, kar iščete. 

9. Včasih pa je potrebno prenehati manično razmišljati in samo iti. 

Morda ste izgubljeni zato, ker pretiravate v razmišljanju in analiziranju. Samo sledite intuciji in pojdite naprej, korak za korakom in opazujte, kako se življenje razvija. 

10. Ne potrebujete razumeti vsega, da bi šli naprej. 

Včasih je potreben le en korak, da zagledate stopnice, ki vodijo do vaših vrat. Ne potrebujete velikega in dodelanega plana, samo en korak v smeri glasu duše ali srca, namesto čakanja na popolne čase, lahko naredi ogromno.

11. Nikoli ne prenehajte verjeti, saj se čudeži dogajajo vsak dan. 

powerofpositivity.com

Preberite si še: