11 čudovitih stvari, ki se zgodijo, ko zaupamo vesolju

Kadar smo v bolečini, težko verjamemo, da za nas obstaja višji načrt, ki se vedno izteče v naše najvišje dobro. Ponavadi globoko v sebi čutimo, da se bo vse uredilo, a temu težko sledimo. 

11 čudovitih stvari, ki se zgodijo, ko zaupamo vesolju (foto: profimedia) profimedia
7. 2. 2022

Vsi smo že imeli strto srce, vsi smo se soočili z izgubo in vsi smo bili poraženi … ampak to še ne pomeni, da vesolju ne smemo več zaupati. Že večkrat se je izkazalo, da se stvari vselej izidejo tako, da je prav – včasih vmes preteče veliko časa, včasih se stvari na hitro obrnejo. Čas je, da se naučimo zaupati, ne glede na to, kakšno je naše življenje v tem trenutku.

Odprimo se torej novim izkušnjam in se predajmo brez strahu.

Kaj pridobimo, ko zaupamo vesolju?

1. Ne glede na vse, nas še vedno preveva optimizem

Ko se naučimo zaupati vesolju, lažje sprejemamo stvari, ki so nas poprej pahnile v depresijo. Namesto, da se osredotočamo na slabo novico, vidimo luč na koncu tunela in zaupamo, da bo vse v redu.

2. Spustimo preteklost

Večina od nas goji obžalovanja glede preteklosti. Včasih jih znova in znova podoživljamo in se sprašujemo ''Kaj če …'' Ko se naučimo zaupati vesolju, uidemo preteklosti in tudi nimamo namena, da bi se tja še kdaj vrnili, saj se zavedamo, da so bile napake potrebne, da smo se nekaj naučili. 

3. Začnemo ceniti življenje takšno, kot je 

Namesto, da nas skrbijo preteklost, sedanjost in prihodnost, se naučimo zaupati in živeti brez obremenitev. Najboljše pri življenju v tukaj in zdaj je to, da cenimo vse izkušnje in uživamo na poti, ki nam je bila podarjena ob rojstvu.

4. Naučimo se (spet) zaupati drugim

Seveda ni mogoče, da bi zaupali vsem, saj smo bili že velikokrat prizadeti. Toda, ko se naučimo zaupati vesolju, razumemo, da se vse v življenju slej ko prej uredi, da nam prihajajo naproti dobri ljudje in da se naša srca lahko spet odprejo.

5. Znamo razlikovati med tem, kar želimo in tem, kar res potrebujemo

Ko zaupamo vesolju, začnemo razumeti in spoštovati, da nam bo dano vse tisto, kar potrebujemo – in ne tisto, kar si želimo. To spoznanje je najprej nekoliko frustrirajoče, ampak bolj ko postajamo zreli, bolj ga sprejemamo in s časom tudi vzljubimo.

6. Bolj smo pozorni nase

Zaupati vesolju pomeni, da smo bolj osredotočeni na vse, kar se nam v življenju dogaja in na tisto, kar privabljamo oziroma kar prihaja k nam. Opazujemo karmo v akciji. Hvaležni smo za to, da lahko delamo dobro in se vsak dan znova odločimo, da bomo imeli pozitiven pogled na svet, namesto negativnega.

Sposobni smo opustiti negativna čustva in se vsak dan učimo, kako privabiti v svojo bližino najboljše.

7. Prevzemamo odgovornost za svoje življenje

Naša dejanja in odločitve so povsem v naši domeni. Kadar zamočimo, je povsem v redu, če vesolju, sebi in drugim priznamo svoje napake, da se lahko premaknemo naprej.

8. Anksioznost se zmanjša

Namesto, da se izgubljamo v anksioznih občutjih, skrbeh in depresiji, se učimo verjeti, da se bo vse uredilo in s tem z naših ramen odpade velikanska teža.

9. Naša življenja postanejo lažja

Če smo kar naprej v sporu z življenjem, je naše življenje en sam kaos. Prav ta kaos nas dela depresivne in težavne. Namesto, da bi preštevali, kolikokrat smo imeli zlomljeno srce, se odpremo življenju – takšnemu, kot je.

10. Lahko delamo stvari, ki nas osrečujejo  

Se še spominjate, v čem ste uživali kot otrok, kaj ste radi počeli samo zato, ker ste se ob tem dobro počutili? Tudi v dobi odraslosti je to mogoče. Če zaupamo vesolju, nam bodo prihajale na pot priložnosti, da počnemo tisto, kar nas najbolj osrečuje.  

11. Delamo manj, a smo več

Pogosto se izgubljamo v hitenju. Če nismo produktivni, se počutimo leni in nas preveva krivda, da zapravljamo čas. Toda čar zaupanja vesolju se skriva tudi v tem, da si dovolimo počitek. Da vemo, da nam ni treba delati ves čas. V miru si privoščimo čas zase in zaupamo, da bo vse tako, kot mora biti – četudi kdaj pa kdaj malo izprežemo.

Vesolje nas bo vodilo v pravo smer in prav nič nam ne bo ušlo.

Vir: Awareness Act

Preberite še: