23 misli za vsako utrujeno dušo

Poznamo jih. So med nami, nežne in občutljive duše, ki trpijo v tišini.

23 misli za vsako utrujeno dušo (foto: profimedia) profimedia
1. 4. 2018

Marsikdo ne razume, kako razmišljajo, živijo in čutijo. Dan za dnem so borke oz. borci v nevidni areni. In dan za dnem morajo zmagati, če želijo preživeti. Ker druge možnosti ni. Kljub bolezni niso bolezen. Ta je le del njih, pomemben del, ki jih je izoblikoval v drugačne verzije sebe.

Kakorkoli nasprotno, bolezen te lahko pozdravi. Sama sem zaradi nje danes boljši človek, zaradi nje sem spoznala pravi namen in poslanstvo bivanja. Prej tega nisem videla. Sedaj me očara vsak trenutek, ko lahko vdihnem sveži zrak v pljuča … in hvaležna sem do neba in naprej.  Spremeniti sem morala ne le življenjski slog temveč tudi način, kako delujem in razmišljam. Sedaj sem veliko bolj zdrava. Hvala ti telo, da si zbolelo in me pozdravilo. Tako to gre. Lahko bi bilo drugače. Nikjer ni bilo zapisano v zvezdah, da mi bo uspelo. Diagnoze niso kazale znakov uspeha. Vsi so že obupali. A nekaj v meni je vztrajalo in hotelo vedeti, da obstaja nekaj več. Še vztraja. Ne trdim, da ni padcev. A ti me ne podrejo do konca, ker sem borka. In zelo sem hvaležna. Za vsako malenkost. A sem že dejala, da sem hvaležna? Zelo. Hvala. Sedaj lahko živim življenje, kot sem ga želela. Z namenom in pomenom.

Sledi nekaj misli, ki so jih zapisali ljudje širom sveta v upanju, da bodo prinesli žarek moči v vsako utrujeno in bolno dušo:

1.     Če se spotakneš, naj bo to del tvoje plesne točke.

2.     Ali postaneš boljši ali bednejši. Tako je to preprosto. Lahko vzameš, kar ti je bilo ponujeno in dovoliš, da te naredi boljšo osebo, ali pa pustiš, da te uniči. Izbira ne pripada usodi temveč tebi.

3.     Ne želim, da me bolečina in trpljenje naredita žrtev; želim, da me moje bitke naredijo heroja za nekoga drugega.

4.     Počitek ni lenobnost, je zdravilo.

5.     Naj te stvari, ki jih ne moreš početi, ne ustavijo pri tem, kar lahko.

6.     Če odpreti oči, vstati s postelje, držati žlico ali krtačiti lase pomeni Mount Everest, ki si ga preplezala v dnevu…je popolnoma dovolj.

7.     Bodo dnevi, ko boste imeli bolezen pod nadzorom in dnevi, ko boste v obupu… Vse je v redu. Znorite se, dajte si duška, odpustite si in poskusite znova naslednji dan.

8.     Najvažnejše stvari v življenju so dosegli tisti, ki so vztrajali tudi takrat, ko ni bilo več upanja.

9.     Močnejši smo na mestih, kjer smo bili zlomljeni.

10.  Moramo sprejeti dokončno razočaranje, a nikoli izgubiti neskončnega upanja.

11.  Razlog, da prehitro obupamo leži v tem, ker gledamo koliko še imamo za prehoditi in ne tega, koliko smo že.

12.  Ne moreš pomiriti viharjev, zato se ne trudi. Pomiri sebe. Nevihta bo popustila.

13.  Zbudiš se vsako jutro, da se boriš z demoni, ki so te utrudili dan poprej. In to, draga duša, je pogum.

14.  Bodi potrpežljiv z menoj. Včasih, ko sem tiho, je to zato, ker hočem nekaj ugotoviti in ne, ker nočem govoriti. Včasih ne najdem besed za svoje misli.

15.  Če ne moreš leteti, teči. Če ne moreš teči, hodi. Če ne moreš hoditi, se plazi, toda karkoli že… Nikoli se ne ustavi.

16.  Merilo tega, kdo smo, je kaj naredimo s tem, kar nam je bilo dano.

17.  Ni lepšega kot iskren nasmeh, ki se je prebil skozi solze.

18.  Pogum ni vedno rjovenje, kot pri levu. Včasih je tihi glasek na koncu dneva, ki pravi: »Bom poskusil znova jutri!«.

19.  Najmočnejši ljudje, ki sem ji spoznal, so preživeli težke čase. Naučili so potegniti srečo in moč iz temačnih krajev.

20.  Borim se za svoje zdravje na načine, ki jih večina ne razume. Dan za dnem. Nisem lena. Sem bojevnik.

21.  Živi za navdih in en dan ti bo nekdo rekel: »Zaradi tebe…nisem obupal!«.

22.  Včasih najmanjši korak v pravo smer prinese največjo prelomnico življenja. Stopicaj, če moraš, a naredi korak.

23.  Bodi nežen. Naj te svet ne otrdi. Naj te bolečina ne pripravi do sovraštva. Naj grenkoba ne ukrade sladkobe. Zapomni si, da tudi če se ostali ne strinjajo – še vedno je prelep in magičen tale svet.

Zato bodite močni bojevniki moji. Močnejši ste, kot si dajete zasluge, pogumnejši od najpogumnejših. Živite življenje polno topline, lepote in namena. Šele takrat, ko nadaljujemo kljub vsemu, ko iščemo smisel in prevzamemo življenje v svoje roke – takrat smo resnično svobodni.

Dovolimo si prevzeti dar svobode in namena  - in zaživeti življenje polno sanj.

Nina Kirbiš

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri