5 nasvetov, kako v življenje spet privabiti čarobnost

Čarovnija se zgodi, ko se srečamo z Božanskim. Toda čarobne stvari niso vselej popolne in lepe. Vedno pa nam dajo priložnost, da pogledamo na stvari z nove perspektive.

5 nasvetov, kako v življenje spet privabiti čarobnost (foto: pexels) pexels
17. 8. 2021

Včasih se sprašujemo, kam je odšla vsa čarovnija v našem življenju? Kje je tisti občutek, da je vse mogoče, ki nas je preveval v mladosti? Kam je izginila čarobnost? Brez skrbi, vse to lahko spet obudimo... kadarkoli želimo. 

5 nasvetov, kako v življenje spet privabiti čarobnost

1. V vsaki tragediji se skriva lepota

Tudi v najtemačnejših sobanah je vselej mogoče odkriti delček svetlobe in v najtežjih situacijah lahko vedno najdemo darove. Saj je to tudi namen težkih situacij - da nam prinesejo poseben dar, ki ga običajno uvidimo šele skozi čas. A lahko se zavedamo že v tistem trenutku, da bomo kaj kmalu opazili luč na koncu tunela in življenje bo zasijalo močneje kot kadarkoli poprej. 

Vse, kar moramo narediti je, da obdržimo vero vase in v svoje potovanje. Tudi, če stvari ne gredo, kot smo si predstavljali. Saj v življenju ni nikoli nič povsem tako, kot pričakujemo! In ravno v tem se skrivna čarovnija. 

2. Življenje kot umetnost

Kot smo že omenili; običajno nismo sposobni zaznati vseh skrivnosti in vse lepote določene slike v prvem hipu; vtisi počasi prihajajo za nami ... Bodimo potrpežljivi.

3. Povežimo se s svojo dušo

Naš pravi jaz je božanska iskra. Ko smo usklajeni z njim, se stvari odvijajo tako, kot je prav. Morda smo v življenju že veliko dosegli, pa vseeno čutimo, da nekaj manjka. Počutimo se prazne. Če želimo spoznati svoj pravi namen, se moramo povezati s svojo dušo ... ta nam bo vedno pokazala pravo pot.

Na kakšen način pa se lahko povežemo s svojo dušo? 

Za začetek je najbolje tako, da počnemo tisto, kar nas neizmerno veseli.

4. Nič ne gre na silo

Vse v življenju se ne zgodi samo zaradi našega maksimalnega in večnega prizadevanja  – pomembno se je prepustiti toku. Narediti, kar je v naši moči, nato pa se prepustiti. 

Še posebej takrat, kadar stvari ne tečejo, kot bi si želeli, ko trmasto vztrajamo v svoji perspektivi in blokiramo življenje... Takrat si lahko predstavljamo, da lebdimo na reki in pustimo, da nas ta mirno nosi v svoji smeri. Pustimo, da si naša duša spočije, da se duh prevetri!

5. Čarovnija se skriva v majhnih stvareh

Ali veste, da so lahko čarobne vse tiste malenkosti, ki jih drugi morda niti ne opazijo?

Prelep metulj, ki graciozno leti mimo nas.

Prvi požirek čaja v lepoti jutra.

Objem tistega, ki ga ljubimo.

Ne iščimo le velikih stvari – naučimo se ponovno opazovati malenkosti.

Kadar ne najdemo čarovnije zunaj sebe, pa se obrnimo vase!

Vir: Conscious Reminder

Preberite še: