5 stavkov, ki jih izrečite NARCISU

14. 10. 2023
Deli
5 stavkov, ki jih izrečite NARCISU (foto: Shutterstock)
Shutterstock

Kaj morate reči narcisu, da se zaščitite pred njegovo manipulacijo? 5 stavkov, s katerimi ga boste razorožili!


Odnos z narcisom je naporen in negativno vpliva na človekovo duševno zdravje in samospoštovanje. Za masko narcisa se običajno skriva sebična oseba, ki ji je mar samo za izpolnitev svojih potreb. Narcis je oseba, ki ne prevzema odgovornosti, ima visok ego in se obdaja izključno z ljudmi, ki bodo nahranili njegov ego. Radi imajo vse pod nadzorom, zavestno ali podzavestno pa iščejo tudi nekoga, ki zna izpolniti njihove muhe. 

Če pridete v stik z narcisom in opazite njegovo igro, ga razorožite z naslednjimi 5 stavki:

1. "Ne." - To je prva stvar, ki jo lahko rečete, da razorožite narcisa. Marsikdo težko reče »ne«, ker se boji odziva in tega, da ga sogovornik ne bo več sprejemal, zato rečejo »da« tudi takrat, ko tega ne mislijo resno. Naučite se reči jasen ne, še posebej, ko ste v stiku z manipulativnimi ljudmi.

2. "Žal mi je, da si tako mislil." - Ne pozabite, da so njihova čustva njihova, ne vaša. Če so narcisi jezni, ker so mislili, da morate nekaj narediti zanje in tega niste načrtovali, samo recite: »Oprosti, da si tako mislil.« Pokažite jim, da vam ne morejo povzročiti občutka krivde.

3. "Ne želim zdaj govoriti o tem." - Če se poskušate pogovarjati z narcisom in mu to ni všeč, bo spremenil temo in se izogibal vaši. Ne bo želel, da govori o svojih napakah, težavah in stvareh, ki lahko prizadenejo njegov ego. Ne želi, da bi bila pozornost usmerjena na njegovo vedenje. Zato, če poskuša vse zasukati in prevaliti temo, pa tudi krivdo na vas, odkrito recite: "Ne želim zdaj govoriti o tem, motijo ​​me druge stvari, o katerih se želim sedaj pogovoriti. O tem lahko govoriva kasneje."

4. "Ne sprejemam tvojih misli o meni." - Narcis vas bo na vse možne načine poskušal prepričati, kako šibki, pretirano čustveni, preobčutljivi ste ... Vendar vam njegovih besed ni treba jemati resno. Morda ima svoj napačni odnos ali zvito taktiko in manipulativne trike. Na vas je, da ostanete zvesti sami sebi in pokažete, da še vedno verjamete vase in ste samozavestni.

MISEL ZA VAS:

5. "Sem samozavesten in vztrajen." - Narcis verjetno ne bo hotel slišati, da se imate za močno osebo. Najverjetneje vas bo skušal odvrniti od takšnih misli, zato je pomembno, da še naprej delate na svoji samozavesti. Če narcis skuša izzvati vaša čustva ali spremeniti vašo resničnost, se ne odzivajte na njegova dejanja. Bodite previdni in ne pozabite, da ste močni, samozavestni in vztrajni. Ponovite to pri sebi ali se o tem mirno pogovorite z narcisom.  

Vir: sensa.mondo.rs

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk