6 lastnosti močne osebe s krhko dušo

Lastnosti, ki kažejo na osebe z močno osebnostjo in (hkrati) na krhko ter nežno dušo. 

6 lastnosti močne osebe s krhko dušo (foto: unsplash) unsplash
1. 8. 2020

Močna sem. Močna sem, ko se gre za prijatelje. Pogumna sem, ko se moram boriti za svoj prav. Ni me strah priznati svojih napak in pokazati vsem, kdo sem. Močna sem - na zunaj.

Od znotraj... od znotraj pa sem občutljiva. Nisem tako močna. Narejena iz iste snovi, kot mi vsi. Krhkega srca in občutljivega duha. Čutim globoko in intenzivno. Ne pokažem vsega. Ne pokažem se. Strah je prevelik.

Ali sem opisala tudi vas?

Če ste se v katerem izmed teh opisov našli, vedite, da niste sami.

Za vse, ki tega ne poznate ali vam je tuje – spodaj je opisanih nekaj lastnosti, ki kažejo na osebe z močno osebnostjo in (hkrati) krhko ter nežno dušo:

1. Želim pristno komunikacijo v resničnem življenju

Ko se gre za vprašanje, s kom preživeti svoj čas, sem zelo izbirčna. V ljubezni in zvezi mi ugaja staromoden način komunikacije. Raje kakor preko spleta ali tipkanja preko sms sporočil, se dobim z osebo v živo. Zaradi tega sem zelo previdna, komu dovolilti, da vstopi v moje zasebno življenje. Za nesmiselne in brezpredmetne pogovore mi ni mar.

Želim in potrebujem človeka, ki bo tukaj zame, v resničnem življenju.

2. Včasih imam vsega dovolj...

Svet lahko zame včasih postane preobremenjujoč. Da, sem zelo močna. A vendar sem le človek. In človek se lahko hitro izgubi in utrudi v tem svetu, ki je kdaj pa kdaj zelo neizprosen in krut. Kljub temu, da odlično surfam na valovih življenjskih preizkušenj, si vendarle moram vzeti tudi čas zase in vedeti, kdaj se ustaviti in spočiti.

3. Nočem biti tiho

Ko se drugi obnašajo nespoštljivo, nočem molčati. Nisem ena izmed tistih, ki vidijo krivice in nepravice in za to ne naredijo ničesar. Če me kdo prizadane ali stori nekaj zlonamernega, se s tem ne sprijaznim, temveč zahtevam pojasnitev in jih izzovem na »razgovor«. Ljudem dam jasno vedeti, da se ne bom igrala igric.

4. Prisluhnem drugim 

Rada govorim, a hkrati zelo rada poslušam. Rada se povezujem z ljudmi. Rada prisluhnem novim, neznanim temam in se izobražujem. Nove ideje rada delim z drugimi, a hkrati tuja mnenja ne zanikam in zavračam, ampak jih sprejmem in ne obsojam. Hočem slišati druge, ker jih želim razumeti.

5. Potrebujem čas zase in tišino

A pride trenutek, ko si želim biti sama in v tišini. Težko mi je pojasnjevati, da je čas zase zame pomemben. Včasih se zaradi močne osebnosti počutim nekoliko egoistično. Toda nisem egoistična in tudi ti nisi. Zakaj? Večino časa v dnevu smo obkroženi z ljudmi, nenehno v pogonu, v pogovoru, stiku – in to nas lahko popolnoma prevzame. Če ne pazimo, nas lahko tudi zelo izčrpa. In zato je popolnoma prav, da si vzamemo čas zase in se odklopimo od vseh in vsega, kar nam lahko odvzema našo moč. Brez slabe vesti.

6. Ne maram biti v središču pozornosti

Ne maram biti v središču pozornosti. Kar je hkrati paradoksno, kajti velikokrat se zalotim, da sem v samem centru dogajanja. Močna in nedovisna nrav kar privlači množice. Toda moja občutljiva in nežna duša tega ne mara. In stati pod žarometi pred ljudmi, ki jih v resnici sploh ne poznam, je lahko precej zahtevna naloga.

Kljub temu, da imaš vse pod nadzorom in si neustrašna bojevnica oz. bojevnik, se kdaj pa kdaj tudi ustavi in si iskreno prisluhni. Kaj si želi tvoja duša?

Včasih je za to potrebno velikega napora, a rezultati bodo fantastični. Naj nas ne bo strah novih podvigov pri razumevanju samih sebe.

Dušni fitnes, kot rada rečem temu, je vreden vsake kapljice potu. 

Nina Kirbiš

Poglejte si še:

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri