7 idej, kako z mamo preživeti materinski dan

Kmalu bo tukaj – dan, ko praznujemo naše čudovite mame. Tople, prijazne, vedno tukaj za nas, ko jih potrebujemo ne glede na to, kaj se nam v življenju dogaja.

7 idej, kako z mamo preživeti materinski dan (foto: profimedia) profimedia
17. 3. 2022

Zaradi njihove dobrote in neprecenljive pomoči bi jih lahko praznovali celo leto. A vsaj na materinski dan se spomnite nanjo in z njo preživite čudovit dan. Pokažite ji, kako zelo jo občudujete in kako radi jo imate. Da vas je vzgojila v osebo, kakršna ste danes.

Čeprav živimo v svetu materialnih stvari, Metka iz Sanjskega šopka predlaga, da se letos mami posvetite na povsem drugačen način – presenetite jo s pozornostjo in z njo preživite čudovit in nepozaben dan. Kakšen? Takšen kot vama obema najbolj ustreza. Naj si ga vaša mama zapomni za vse večne čase.

Metka je zato pripravila nekaj predlogov, kako letos z vašo mamo preživeti zares čudovit dan.

Podarite ji šopek rož

Prva ideja je vsekakor pričakovana – rože so namreč še vedno najbolj pogosto darilo za materinski dan, ki ga podarimo mami. A kakšen šopek ji podariti? Preprosto – naj bo takšne barve in oblike, ki je vaši mami najbolj všeč. Če je vaša mama bolj avanturistična in po naravi divja oseba, izberite bolj žive barve in velik pisan šopek, če je bolj umirjena pa bodo zanjo bolj primerne umirjene in malenkost bolj nežne barve.

Lahko pa se letos odločita in šopek ali venček izdelata kar skupaj z mamo. Tako bosta skupaj preživeli kakovosten čas, katerega izkupiček pa bodo še lepi izdelki.

Vzemita si čas zase

Mame si premalokrat vzamejo čas zase in vedno druge postavljajo na prvo mesto, nase pa pogosto pozabijo. Zato letos materinski dan rezervirajte samo za vaju dve. Peljite jo na masažo, manikuro in pedikuro. Naj si odpočije in privošči pravo razvajanje. Na koncu umirjenega in sproščujočega dneva pa se nagradita še s slastno tortico v njeni najljubši slaščičarni. Verjemite, neskončno vam bo hvaležna.

Najdita nov hobi

Že dlje časa razmišljate, da bi si našli nov hobi, a nimate nikogar, ki bi želel iti z vami? Kaj če bi povabili svojo mamo? Obe si že dlje časa želita preizkusiti nekaj novega? Potem je letošnje darilo več kot očitno – dogovorita se za skupni tečaj. Lahko je to tečaj oblikovanja gline, plesa ali joge. Ali pa se skupaj odpravita na organizirano vadbo. Bi se želeli naučiti pletenja? Ali pa novega jezika? Najbolj pomembno je, da bo všeč obema. Poleg tega pa se bosta s skupno aktivnostjo povezali in poskrbeli za še boljši odnos.

Skočita na bližnji hrib

Dnevi so vedno daljši in vedno bolj topli. Izberita si sončen dan, obujta pohodne čevlje in se odpravita na bližnji hrib. Tako boste ubili, kar dve muhi na en mah – naredili boste nekaj dobrega zase in za svoje zdravje, obenem pa tudi skupaj preživeli kakovosten čas, ki si ga premalokrat vzamemo ob naših divjih urnikih. Na koncu dneva si privoščita še okusno kosilo – lahko ga skuhata kar skupaj! Naj vam mama predstavi kakšen nov recept, ki gre iz generacije v generacijo.

Privoščita si filmski večer

Že dlje časa niste bili v kinu, veste pa da kmalu prihaja film, ki bi bil všeč tako vam kot vaši mami? Potem pojdita v kino. Zakaj bi šli v kino samo s partnerjem ali prijatelji, če pa lahko s seboj povabite svojo mamo? Naredita si pravi filmski večer. V kinu ni primernega filma? Filmski večer pripravite kar doma na kavču pred televizijo. Izberite film, ki ste kot otrok radi gledali s svojo mamo in tako obudite spomine in nostalgijo. Zagotovo bo pritekla tudi kakšna solzica.

Uživajta v spominih

Imate doma ogromno polnih foto albumov in kar nekaj videokaset, na katerih so posneti vaši trenutki odraščanja? Naj bo dan namenjen obujanju spominov na vaše otroštvo. Poglejte si videokasete in foto albume, spomnite se vseh pomembnih oseb, ki jih ni več z vami in prikličite spomine na brezskrbno otroštvo, v katerem je bila vaša mama središče vašega sveta. Ne pozabite pripraviti robčkov.

Podajta se na avanturo

Si je vaša mama vedno želela narediti nekaj pustolovskega in malo odbitega? V njej še vedno tli želja, da bi skočila s padalom ali šla na zipline? Letos ji to željo uresničite. Če si tega želi in je v fizični kondiciji za takšen podvig, si vzemita en dan in si privoščita pustolovščino. Seveda s primerno mero zdrave pameti in ne pozabita na varnost.

Naj bo letošnji materinski dan zares poseben in takšen, da si ga bo mama za vedno zapomnila. Ne pozabite pa nanjo tudi ostale dni v letu. Saj veste, mama je ena sama.