7 predmetov v spalnici, ki prinašajo dobro energijo

15. 7. 2021
Deli
7 predmetov v spalnici, ki prinašajo dobro energijo (foto: pexels)
pexels

Pravila feng shuija pravijo, da je spalnica najbolj pomemben prostor v domu, saj zadružuje našo osebno energijo. Če ima spalnica nestabilno, slabo ali negativno energijo, se to odraža na vseh področjih našega osebnega življenja in odnosov. Energijo spalnice pa lahko izboljšate z naslednjimi predmeti. 

1. Postelja maksimalne velikosti 200×150 cm

Tudi, če imate partnerja, naj bi se izogibali prevelikih postelj. Večja velikost postelje naj bi prinašala razdore in spore v spalnico oz. se na večji postelji počutimo ločene od partnerja. 

2. Izparilnik za eterična olja

Poleg tega, da eterična olja odlično dišijo, imajo tudi zdravilna delovanja ter nas sproščajo po napornem dnevu. 

Izberite si eterično olje, ki vam najbolje odgovarja. Obvezno poskusite eterično olje sivke ali cedre, ki sta še posebej pripročljivi za spalnico. 

3. Dve nočni omarici 

Ne potrebujeta biti enaki. A feng shui pravi, da bi morali imeti na vsaki strani postelje nočno omarico, ne glede na to, ali imate partnerja ali ne, saj na ta način nakazujete željo za ustvarjanje uravnoteženega partnerstva (trenutnega ali bodočega, če si ga želite, seveda). V feng shuiju se svetujejo nočne lučke na obeh straneh postelje, saj ustvarjajo prijetno mehko svetlobo.

4. Dnevnik ali beležka ter pisalo

Z beleženjem svojih misli in obveznostmi ustvarjate red v svojem življenju. Z zapisovanjem svojih sanj in ciljev pa boste inspirirani za pozitivne spremembe v vsakodnevnem življenju. 

5. Dva kosa rožnega kvarca 

Roževec (rožni kvarc, rožnati kremen) privlači v dom ljubezen, spodbuja čustveno zdravje, zaupanje in hramonijo v ljubezenskem življenju. Stokovnjakinja za Feng Shui Anjie Cho pa priporoča tudi črni turmalin in čisti kvarc, saj ta dva minerala skupaj ustvarjata ravnovesje in zaščito.

6. Tkanina za pokrivanje elektroničnih naprav 

Če imate v spalnici električne naprave (računalnik ali televizijo), jih pred spanjem prekrijte z naravno tkanino nevtralne barve, saj na ta način omilite energije naprav, ki negativno vplivajo na vaš spanec. 

7. Kakšna zelena rastlina...

Rastline obnavljajo energijo v prostoru. Rastline so tihi zdravitelji našega telesa in duha, saj z nami delijo svojo dobro energijo, proizvajajo kisik ter odstranjujejo slabe delce iz zraka. 

Prav tako feng shui odsvetuje močne barve (črna, rdeča) v spalnicah. Bolj priporočljive so nežne in pastelne barve, ki vas bodo pomirile. Prav tako pa ni dobro imeti ogledala nasproti postelje ali fotografij, ki nas spominjajo na slabe čase v življenju. Spalnica mora biti urejena in brez 'krame', saj to zmanjšuje pretok energije v prostoru. 

zadovoljna.hr

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan