7 znakov, da ste spoznali svojo SORODNO DUŠO

28. 11. 2022
Deli
7 znakov, da ste spoznali svojo SORODNO DUŠO (foto: Profimedia)
Profimedia

Kako ugotovite, če ste spoznali sorodno dušo?

Sploh v začetku odnosov se lahko pogosto zgodi, da zaljubljenost zamenjujemo za to, da smo spoznali sorodno dušo. Kasneje, ko zaljubljenost izgine, pa lahko ugotovite, da temu ni čisto tako ali celo spoznate, da ste pristali v toksičnem odnosu.

Kako boste torej vedeli, da ste srečali svojo sorodno dušo? Ali res obstajajo znaki, ki vam jih bodo pomagali prepoznati?

Kakor pri vseh odnosih, boste tudi sorodno dušo najverjetneje prepoznali šele takrat, ko bo vajino razmerje že trajalo nekaj časa. Pri prepoznavanju pa si lahko pomagate tudi z naslednjimi znaki.

1. Ob osebi ste neverjetno sproščeni

Tudi, če ste sicer nekoliko bolj zadržani in težko delite svoje pristne dele sebe, ste ob svoji sorodni duši presenetljivo sproščeni. Ob njej imate občutek, da vas sprejema točno takšne, kakršne ste in da vam ni potrebno prikrivati ničesar. Vaša sorodna duša vas popolnoma razume in obratno.

2. V odnosu lahko ohranjate individualnost

Vaš svet se ne vrti okoli sorodne duše - ta oseba je samo čudovit "dodatek" k vašemu življenju. Nobeden od vaju ne potrebuje drug drugega, da bi zapolnil lastno praznino; čeprav se imata neizmerno rada in z veseljem poskrbita drug za drugega, sta oba vseeno samostojna in si omogočata tudi individualno rast.

3. Intimna sta lahko tudi brez spolnih odnosov

Intimnost v odnosu vlada tudi takrat, ko se le pogovarjata, ko sta skupaj na sprehodu ali ko se zvečer crkljata. Počutita se varna in sprejeta, zato si lahko zaupata svoje najgloblje misli in se na ta način povezujeta. Spolni odnosi so za vaju samo pika na i in nikakor niso bistvo razmerja.

4. Sreča sorodne duše osrečuje tudi vas

Ko je vaša sorodna duša srečna, ob tem tudi sami občutite srečo. Osebi ne zavidate uspehov, temveč ob njenih trenutkih sreče preprosto občutite čisto zadovoljstvo. Tudi sami radi prispevate k njeni sreči.

5. Vaše vsakdanje življenje postane boljše

Na začetku razmerja je značilno, da je vse vznemirljivo, hitro pa se lahko zgodi, da prvotno navdušenje mine. Ko ste s sorodno dušo, uživate tudi, če cel dan preživita doma in počneta same "dolgočasne stvari". 

6. Vsako leto je zveza globlja 

Čeprav pridejo krize in težka obdobja, nimate občutka, da bi si želeli drugačnega razmerja. Osebe se ne naveličate in v odnosu na splošno izboljšujete zadovoljstvo.

7. Spodbujata se k rasti

Vaša sorodna duša vas spodbuja, da ste boljša oseba in boljši partner. Enako tudi vi spodbujate njo. Skupaj tako rasteta in iz dneva v dan postajata boljša. Zdi se vam, da ste v odnosu s svojo sorodno dušo vsak dan bližje sebi in svojemu namenu, obenem pa se vam zdi, da je tudi vaše razmerje vse bolj globoko in intimno.

Nobeno razmerje ni popolno in tudi v odnosu s sorodno dušo pogosto pride do izzivov, težav in konfliktov. Morda odnos s sorodno dušo ni takšen, kakršnega si predstavljate, vsekakor pa je to odnos, ki obogati vaše življenje in vas spodbuja, da postajate iz dneva v dan boljši.

Prirejeno po: YourTango

Novo na Metroplay: "Slovenski hribi postajajo preobremenjeni" | Matjaž Šerkezi