8 duhovnih resnic za lepše življenje

Včasih si po nepotrebnem kompliciramo življenje, se vrtimo v krogu, ponavljamo negativne vzorce in nestrpno čakamo boljše čase. To ni rešitev. Ko se enkrat zavemo, da smo vsi del vesolja, ki se nenehno spreminja, in zares ponotranjimo spodnje resnice, postane življenje najlepša pesem.

8 duhovnih resnic za lepše življenje (foto: Unsplash) Unsplash
26. 8. 2019

1. Vsi smo povezani

Čeprav nismo fizično povezani, si vsi delimo zavest. Vse nas prežema ista božanska energija. Bolj ko se odpremo, bolj smo povezani s to višjo resnico in vsepristno kozmično energijo. Ko pustimo naš ego na strani, spustimo stare zamere, rušila čustva in misli, tedaj vstopimo v višje stanje zavesti. Ustvarjamo pristne, lepe odnose z naravo in ljudmi okoli sebe.

Ko spoznamo, da smo pravzaprav res vsi eno, smo prijazni tako do sebe kot do okolice. Prejemamo, dajemo in širimo ljubezen.

Hvaležni smo za življenje in hvaležni smo vesolju. 

2. Življenje je sprememba

Ne glede na to, kje smo in kam gremo, ne glede na to, kaj počnemo – spremembam ne moremo pobegniti. Sprememba je zares edina stalnica v življenju in vesolju. V naših telesih se nenehno ustvarjajo nove celice in se zamenjujejo stare, kar prav tako oznanja konstantno spremembo v življenju.

Na duhovnem nivoju je vsaka situacija priložnost za osebno rast. Če se upiramo toku, trpimo. Če sprejmemo, kar se ponuja, lahko živimo v miru in sproščenosti. Četudi nas je strah sprememb, je potrebno ta strah premagati, saj nas močno ovira pri rasti in spoznavanju življenja.

Poskusimo živeti za trenutek in bodimo hvaležni za vse spremembe, ki nam jih prinaša življenje.

3. Imamo samo eno fizično telo

V tej inkarnaciji oz. fizični resničnosti imamo samo eno (fizično) telo in v njem bivamo celo življenje, zato velja zanj lepo poskrbeti. Moderna znanost ga lahko v določeni meri popravi in pozdravi, a nabolj vplivamo nanj sami. Mi ga oblikujemo in mi imamo moč, da ga pozravimo. Svoje zdravje in fizično moč oblikujemo sami -  z mislimi,  čustvi in zdravimi (ali nezdravimi) navadami.

Bodimo hvaležni za svoje telo. Utelešeni smo zato, da uživamo v svojih telesih, jih imamo radi in z njimi izkušamo z vsemi čuti.

4. Vedno smo tukaj in zdaj

Hitro nas lahko zanese in pozabimo na tisto, kar je v življenju zares pomembno. Pozabimo živeti za tukaj in zdaj, z vsem svojim bitjem. Če smo zataknjeni v preteklosti ali če sanjarimo samo o prihodnosti, ne živimo zares. Kadar preveč hitimo, prav tako ne opazimo vseh lepot življenja.

Kadar se počutimo izgubljene, je dobra rešitev umiritev, meditacija in sprehod po naravi. Takrat gremo lahko vase, vstopimo v povezavo v svojim višjim jazom in ta nam bo pokazal pot.

5. Vse je energija

Vse, kar sestavlja naše življenje, je energija. Človeško bitje je sestav različnih energij in je kot tako v vsakem trenutku podvrženo energetski izmenjavi z okolico. Medtem ko smo na splošno zmotno prepričani, da z ljudmi komuniciramo le po poti jezikovne govorice, je verbalne komunikacije med ljudmi v resnici zgolj 30 odstotkov, večji del preostale pa poteka brez besed na energetski ravni med človeškimi avrami. Ko naš energetski sistem ne deluje uravnoteženo, pa se pojavi bolezen. Zato je nujno, da se naučimo prepoznavati lastni ravnotežni sistem, torej globljo raven, na kateri se zavemo, kdo smo, kaj potrebujemo in kako se sami pozdravimo.

6.  Obstaja več, kot lahko zaznamo

Naši čuti so omejeni in prav tako naši možgani oz. naš um. Ljudje smo pikice v vesolju in ne vidimo celotne, širše slike. Težko vemo vse in če se s tem pomirimo, lahko živimo spokojno in ponižno. Takšna skromnost nam daje vedeti, da je povsem v redu, če ne razumemo vsega. Seveda lahko spreminjamo svet, in tudi ga, vse pa vseeno ni v naših rokah in ko to sprejmemo, postane vse lažje. Največ, kar lahko naredimo je, da smo odprti, iskreni in ljubeči do sebe in drugih. Če verjamemo ali pa ne, bo vesolje še naprej tako, kot je najbolj prav.

7. V vesolju vlada dvojnost

Potrebna je tako bolečina kot radost. Kako bi sicer ločili eno od drugega? Velikokrat se trudimo, da bi ubežali bolečini in jo nadomestili z veseljem in užitkom, ampak žal je tudi bolečina del naše izkušnje. Moramo se naučiti soočiti tudi z bolečino – šele potem lahko v celoti izkusimo in občutimo, kaj pomeni užitek. Kadar je težko, dihajte, meditirajte, plešite, pojte … sprejmite vso svojo bolečino, nato pa jo izpustite. Če boste pred njo bežali, vam bo nenehno sledila.

8. Smo ljubezen

Vsi smo božanska bitja, ki se učijo brezpogojne ljubezni, smo le na različnih točkah ali nivojih razvoja zavesti. Sposobni smo ustvarjanje čudovitih odnosov in harmonije. Obenem pa se ob nenehnem spreminjanju vesolja soočamo tudi s kaosom in bolečino. Vse to je v redu. A bolj ko delamo na osebni rasti in negujemo ljubezen do sebe, več ljubezni lahko damo svetu. 

VH, vir: Spiritual awakening process

Preberite še:

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri