8 največjih obžalovanj ob koncu življenja

Starejše ljudi v domovih za ostarele so spraševali, kaj najbolj obžalujejo oziroma kaj bi v življenju naredili drugače. Redko se pojavi obžalovanje, da bi si kdo želel delati več ali imeti več denarja. Poglejte, kaj so najpogosteje odgovorili tisti, ki so se počasi poslavljali od tega življenja. Njihova obžalovanja dajo misliti nam, ki lahko še vedno nekaj spremenimo, da ne ponovimo podobnih napak.

1. 5. 2020

1. Nikoli nisem uresničil svojih sanj, nikoli nisem bil dovolj pogumen, da bi uresničil svoje cilje, raje sem počel, kar so od mene pričakovali.

2. Preveč sem delal in premalo časa posvetil družini. Zaradi preveč dela, sem bil premalo z otroki, ko so odraščali in me najbolj potrebovali.

3. Več časa bi preživel s prijatelji, ko si star, ko zboliš, ti denar ni več tako pomemben, takrat postanejo pomembni trenutki preživeti z ljudmi, ki so ti dragi.

4. Premalokrat sem izrekel: »Rad te imam.« Včasih si ne upamo izpovedati čustev, ker se bojimo, kako bomo izpadli in odziva, a neizražena ljubezen in čustva so na koncu življenja še bolj boleča. Najbolj boli, ko zamudiš priložnost, da bi nekomu povedal, da ga imaš rad.

5. Večkrat bi moral povedati, kar si mislim, namesto, da sem se zadrževal zavoljo tega, da sem vljuden ali hočem vzdrževati nek navidezni mir. V resnici pa potlačena čustva jeze ali žalosti na koncu pripeljejo do bolezni.

6. Nisem razrešil konfliktov.  Ko je prepozno, nerazrešeni odnosi in nesporazumi zelo bolijo.

7. Živel bi bolj resnicoljubno, bolj iskreno, ne bi se pretvarjal, da sem nekdo, ki nisem, samo zato, da bi ugajal. 

8. Bil bi bolj srečen in hvaležen, na koncu ugotoviš, da se za srečo in spremembe odločiš sam.

Povzeto po: addicted2success.com

Ana Vehovar

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri