Aljoša Bagola pravi "pleh je velikokrat zgolj klic neuslišane duše, ki kliče na pomoč"

Preberite si zapis "Pleh ni uspeh", ki ga je objavil Aljoša Bagola na svojih družbenih omrežjih. 

Aljoša Bagola pravi "pleh je velikokrat zgolj klic neuslišane duše, ki kliče na pomoč" (foto: pexels) pexels
3. 8. 2021

Vatli, s katerimi merimo uspeh, spadajo v ‘težkometalno’ kategorijo. Ljudje se postavljamo z dragimi avtomobili, žlahtnokovinskimi urami, superplovili (in podobnimi simboličnimi spolovili, kot bi rekel Freud). Vendar pa želja po razkazovanju statusa še ni nujno resnični uspeh, in tako mnogi svoje bogastvo - pa čeprav jim to iz meseca v mesec povzroča finančne zaplete in preglavice - zgolj uprizarjajo.

Takšni posamezniki idejo uspeha čislajo bolj kot uspeh sam, in bolj kot dejansko premoženje jim štejeta splošni vtis, ki ga dajejo ter občudovanje, ki ga dobijo. (Nekateri tako vozijo luksuzne avtomobile, živijo pa še pri svojih starših.)

Seveda pa je veliko ljudi zasluženo in povsem legitimno premožnih in uspešnih, pa naj to razkazujejo kot težkometalni bogataši, ali pa so raje neopazni skromneži in skriti uživači.

Mnogi med njimi pa tudi vedo, da moramo uspeh meriti predvsem z mentalnimi vatli - s svojim počutjem, kakovostjo spanca, zadovoljstvom s samim sabo, načinom, kako ravnamo z drugimi ljudmi in načini, kako vračamo skupnosti. Zato pleh ni uspeh.

Pleh je velikokrat zgolj klic neuslišane duše, ki kliče na pomoč!

Aljoša Bagola