Ob smrti v nebesa ne bomo mogli nesti materialnih stvari

Lorna Byrne, avtorica mednarodnih knjižnih uspešnic o angelih, je angele videvala od svojih najbolj rosnih otroških let. Najprej so bili to angeli varuhi, ki so stali za vsakim človekom.

Ob smrti v nebesa ne bomo mogli nesti materialnih stvari (foto: pixabay) pixabay
19. 6. 2021

"Angeli, ki so z menoj vsak dan, mi pravijo, da ima ogromno ljudi napačne prioritete. Mislimo, da bi morali ves čas nekaj početi in biti uspešni. Marsikdo pripisuje velik pomen denarju in gmotnim stvarem. Seveda je pomembno, da imamo nekaj denarja, ampak številni ga preveč poudarjamo. Angeli mi vedno znova pravijo, naj vas opomnim, da ob smrti v nebesa ne bomo mogli nesti nič denarja ali materialnih stvari. S seboj bomo vzeli samo spomine in vso ljubezen, ki smo jo občutili na tem svetu. Včasih smo tako zaposleni, da pozabimo živeti in uživati v vsakdanjih radostih."

In Lorna pogosto vidi angele, ki skušajo pomagati ljudem tako, da bi upočasnili in bolj uživali življenje. Najbolje, da to ponazorimo s primeri iz knjige Angelsko sporočilo upanja, ki je izšla pri založbi Primus.

Nekega dne je Lorna Byrne gledala moškega v obleki, ki je nosil aktovko in hitel proti železniški postaji. Pred njim je bil angel, ki je v njegove prsi upiral obe roki, kot bi ga skušal upočasniti:

"Vsakič, ko je mož naredil korak, je angel poskočil - njegovi gibi so učinkovali kot zavore, s katerimi je skušal upočasniti možakarja. Angel me je ogovoril brez besed," piše Lorna v svoji knjigi in nadaljuje: "... in mi povedal, da je mož mislil, da mora tisti dan vse postoriti in da ima dela čez glavo. Angel mi je povedal, da ima mož dovolj časa, da bi ujel vlak, zato bi moral hoditi počasneje in uživati na svežem zraku in v soncu. Angel je imel veliko sočutja in ljubezni do njega."

Včasih pa angelom ta namera tudi zares uspe.

"... v nakupovalnem središču, kjer je ob vznožju stebra na polici sedel moški, obdan z angeli. Tudi on je bil v obleki. Vzel si je čas za uživanje v sladoledu in zdelo se je, da je popolnoma brezskrben. Angeli okoli njega so mi povedali, da je mož zelo zaposlen, vendar so ga zvabili na sladoled in tako poskrbeli, da si je vzel nekaj časa zase - čeprav malo. Tako je obsedel in užival. Angeli so mu pomagali vnovič odkriti, kar je poznal že v otroštvu in česar se zaveda vsak otrok: kako se počutiti popolnoma živega."