Bila sem ena od 12 žensk v haremu najbogatejšega človeka

5. 7. 2024
Deli
Bila sem ena od 12 žensk v haremu najbogatejšega človeka (foto: Profimedia)
Profimedia

Jill Dodd je nekdanja manekenka, ki se je zaljubila v bogataša in 2 leti živela v njegovem haremu.

Adnan Khashoggi je bil milijarder in trgovec z orožjem, na skrivaj pa tudi lastnik harema, v katerem se je znašla Jill Dodd. Takrat je bila stara komaj 21 let.

Kako je bilo biti ljubica Adnana Khashoggija?

"Čudovito, bil je čudovit ljubimec. Bil je eden najboljših ljubimcev, kar sem jih kdaj srečala."

Tekla so zgodnja osemdeseta leta in Jill je bila vzhajajoča manekenka, ki je živela v Parizu. Nekega večera je na zabavi opazila Khashoggija, ki jo je v množici potegnil k sebi, ji porezal roko in ji nanjo s krvjo napisal "I love you" (ljubim te). To je bila srhljiva poteza, ki je očarala mlado Jill. Naslednji dan jo je Khashoggi odpeljal na svojo zasebno jahto, takrat največjo na svetu, kjer je organiziral ples. Na tistem dogodku je kar mrgolelo manekenk in manekenov.

"Mislim, da je Adnan plačeval agencijam, da mu pošiljajo mlade, lepe in zaželene ženske, ki bi se zabavale na njegovi jahti in po možnosti seksale z njim ali njegovimi poslovnimi partnerji. Nisem se imela za eno od teh žensk. Nisem se videla kot vlačuga, vendar sem na koncu vseeno končala v njegovem haremu." Pripovedovala je, kako jo je pritegnil njegov neverjetni šarm in kako je hitro postala eden njegovih ženskih užitkov.

Čeprav je imel Khashoggi zakonito ženo, je imel tudi več žensk, s katerimi je užival v seksu. Teden dni po srečanju z Jill ji je rekel: "Skrbel bom zate. Podpisala bova pogodbo za 5 let. Imela boš vse, kar potrebuješ 24 ur na dan." Jill je pristala, saj se je v Khashoggija močno zaljubila.

Kakšno je bilo življenje v Khashoggijevem haremu?

»Imel je več stanovanj, vil, hiš, rezidenc in ko sem ga videla, je bil vedno sam v eni izmed njih. Po cele dneve sva se zapirala v hišo, kuharica nama je prinašala hrano, jemala sva tudi kokain in se noro ljubila.«

Adnan ji je kupoval edinstvena dizajnerska oblačila, ki jih je nosila, ko se je srečevala na zabavah s politiki in poslovneži. Kljub temu, da je Khashoggi svoj denar služil na ilegalen način, je Jill njegovo bogastvo uživala na polno, njen ljubimec pa se je odločil, da ji plača tudi šolnino za manekenstvo. Vendar vse seveda ni bilo rožnato. Po 2 letih se je Jill končno uspela rešiti iz začaranega kroga življenja s trgovcem z orožjem. Danes je mati treh otrok in poročena ženska, ki je svojo izpoved zapisala v knjigi.

Toda kaj se je zgodilo Adnanu Khashoggiju?

Leta 1961 se je Khashoggi poročil z 20-letno Angležinjo Sandro Daly, ki se je spreobrnila v islam in prevzela ime Soraya Khashoggi. Skupaj sta vzgojila eno hčerko in štiri sinove. Ločila sta se leta 1974. Tudi Khashoggijeva druga žena, Italijanka Laura Biancolini, je prestopila v islam in se preimenovala v Lamio Khashoggi. Imela je sedemnajst let, ko je spoznala Adnana; skupaj sta imela sina Alija. Khashoggi je ostal poročen z Lamio do njene smrti. Adnanova tretja zakonska žena je bila Shahpari Azam Zanganeh. Poleg porok je Khashoggi vzdrževal tudi svoj harem, v katerem naj bi imel še najmanj dvanajst žensk, ki so bile opisane kot njegove "žene za užitek".

V osemdesetih letih je imela družina Khashoggi eno največjih nepremičnin v Marbelli v Španiji, imenovano Baraka, kjer so prirejali razkošne zabave. Gostje teh zabav so bile filmske zvezde, pop osebnosti in politiki. Na svojem vrhuncu je Khashoggi porabil 250.000 dolarjev na dan, da je ohranil svoj življenjski slog. Še naprej je izdatno zapravljal, tudi ko je naletel na finančne težave. Zaradi njegovega ekstravagantnega življenjskega sloga so ga imenovali Veliki Gatsby Bližnjega vzhoda. Umrl je 6. junija 2017 med zdravljenjem zaradi Parkinsonove bolezni v bolnišnici St. Thomas v Londonu. Star je bil 81 let.

Vir: stil.kurir.rs

Novo na Metroplay: Lahko spreminjamo življenja ljudi | dr. Marko Bošnjak, predsednik Evropskega sodišča za človekove pravice