Bosch predstavil novosti na sejmu IFA 2019

Na vodilnem mednarodnem sejmu zabavne elektronike in bele tehnike, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 je Bosch predstavil rešitve za ozaveščen življenjski slog. V današnjih zahtevnih in nestanovitnih časih številni ljudje vse bolj stremijo k ozaveščenemu življenjskemu slogu. Povezanost, poenostavitev, umirjanje tempa, zdravo življenje in pristnost postajajo odločilni dejavniki pri sprejemanju odločitev. Bosch nudi hišne aparate, ki izpolnjujejo vse te potrebe.

17. 9. 2019 | Promocijsko sporočilo

Inovacije in novosti Bosch predstavljene na IFA 2019:

  • Svetovna premiera na sejmu IFA iz Slovenije: NoviBosch Cookit iz tovarne BSH Hišni aparati d.o.o. Nazarje poskrbi za enostavno vsakodnevno pripravo svežih, zdravih in okusnih obrokov. 

Prvi napreden univerzalni kuhinjski aparat Bosch Cookit je bil razvit v sodelovanju slovenskih in nemških razvojnikov, od marca 2020 pa ga bomo proizvajali v tovarni BSH Hišni aparati d.o.o. Nazarje – v začetku za evropsko tržišče, kasneje pa še za ostale trge. Za tovarno je to doslej največji projekt, tako z vidika razvoja in kompleksnosti, kakor tudi z vidika investicije. Bosch Cookit odlikuje najnovejša digitalna tehnologija in je rezultat 65 letnih izkušenj in znanja podjetja pri proizvodnji univerzalnih kuhinjskih aparatov. Cookit nudi tri načine kuhanja za neomejeno ustvarjalnost v kuhinji: vodeno kuhanje, samodejno kuhanje s pomočjo številnih avtomatskih programov, če pa želite, lahko kuhate sami. Bosch Cookit je edini aparat na trgu, ki omogoča temperaturo do 200°C in poskrbi za popolno aromo pri pečenju. Pametna XL posoda s kapaciteto treh litrov je idealna tudi za bolj razkošne družinske pojedine. S pomočjo aplikacije Home Connect pa lahko uporabite razpoložljive recepte iz obsežne zbirke, katere pošljete aparatu Cookit, aplikacija pa bo prikazala korake priprave in preostali čas kuhanja.

  • Razširjena ponudba revolucionarnih baterijskih sesalnikov Bosch Unlimited.

Najnovejši brezžični baterijski sesalnik Bosch Unlimitied Serie I 6 z 18 V Li-Ion baterijo je najlažji sesalnik v ponudbi (skupna teža: 2, 3 kg). Odlikuje ga enostavna uporaba in vsestranskost, saj je sesalnik priročen za temeljito 360° čiščenje vseh površin od tal do stropa - tako doma, kot v avtomobilu. Sesalnik omogoča neomejeno delovanje ob uporabi dodatne 18 V Li-Ion baterije, ki je hkrati kompatibilna z električnim orodjem Bosch za dom in vrt.  Sesalnik Unlimited navdušuje z odličnimi rezultati čiščenja vseh tipov površin zahvaljujoč zmogljivemu DigitalSpin motorju in električni krtači AllFloor Power. Sesalnik je proizveden v Nemčiji in izpolnjuje visoke standarde kakovosti, zato bodo potrošniki lahko sesalnik uporabljali dolgo časa.

  • Bosch SmartGrow: Odkrijte VarioTray in svet super živil.

Z malim hišnim aparatom Bosch SmartGrow in dodatnim priborom VarioTray lahko gojite zelišča, zelenjavo, užitne cvete ali celo super živila kar v udobju lastnega doma. Pri tem ne potrebujete vrta, balkona ali vrtnarskega talenta. Ker aparat zagotovi optimalne pogoje za rast rastlin, je vrtnarjenje enostavno, rezultati pa vrhunski – tako okus kot tekstura in hranilna vrednost živil.  Trenutno lahko potrošniki izbirajo med več kot 50 različnimi vrstami semen za gojenje rastlin. Zaradi premišljenega dizajna bo SmartGrow všečna popestritev vašega doma. Aplikacija Bosch SmartGrow daje tej izkušnji piko na i: od ustvarjalnih idej, receptov in prehranske vrednosti pa do nasvetov in trikov za bogato žetev.

  • Novi Bosch ErgoMixx Fresh poskrbi za enostavno pripravo in vakuumsko shranjevanje živil.

Bosch ErgoMixx je s 1000 W najzmogljivejši Bosch palični mešalnik v ponudbi, ki se z enostavnim klikom mešalnika spremeni v sistem za vakuumsko shranjevanje. Pri tem se aktivira visoko-učinkovita črpalka s pritiskom 500 mbar, ki odstrani zrak iz priloženih vakuumskih posod ali vrečk ter ustvari idealne pogoje za shranjevanje živil. Ne glede na to, ali shranjujete ribe, sir, sadje ali zelišča, bo vakuumski sistem Bosch Ergomixx Fresh zadržal okus in svežino živil. Tako shranjena hrana je zaščitena pred dehidracijo in zamrzovalnim ožigom ter ostane sveža dlje časa.  Hkrati Bosch s to rešitvijo prispeva k temu, da se zavrže manj hrane.

  • Opremljeni za prihodnost: hišni aparati Bosch z aplikacijo Home Connect

Bosch je na IFA 2019 predstavil izboljšano aplikacijo Home Connect, ki skupaj z umetno inteligenco in tehnologijo pametne kamere nudi uporabnikom še več možnosti. Hkrati se širi tudi ponudba povezanih hišnih aparatovBosch. Kjučne novosti so:

- Smart Dry: zagotovi popolno posušeno perilo zahvaljujoč interakciji pralnega in sušilnega stroja.

- Novi hladilniki z vgrajenimi kamerami skrbijo za trajnostno potrošnjo hrane, saj lahko kadarkoli preverite založenost hladilnika in kupite le tisto, kar dejansko rabite. Hkrati aplikacija na podlagi inteligentne identifikacije živil pošilja uporabniku predloge za shranjevanje.

- Glasovno upravljanje z Google Assistant – tako si npr. s preprostim ukazom »Hej Google, vklopi pomivalni stroj« zagotovite, da se aparat vklopi.

- Prva pečica z umetno inteligenco, ki sporoča, kdaj bo jed pripravljena glede na posamezni recept.

- Nove povezane pečice Serie I 6 z aplikacijo Home Connect s funkcijo vbrizgavanja pare.

- Ekosistem Home Connect: Home Connect ter več kot 40 partnerjev trenutno tvorijo največjo evropsko partnersko mrežo na področju povezanih hišnih aparatov.

  • SilenceEdition 2019: linija aparatov Bosch z zelo tihim delovanjem

V času večopravilnosti in nenehnega onesnaževanja s hrupom, mnogi cenijo uživanje v miru in tišini doma. Študije npr. kažejo, da ima umirjenost pozitiven vpliv na simptome stresa in izčrpanosti, nas naredi bolj ustvarjalne in produktivne ter celo lahko spodbudi rast novih možganskih celic.*** Bosch sledi temu trendu že od leta 1992 in izpopolnjuje aparate, ki jih odlikuje tiho delovanje. Danes ima Bosch v liniji tihih aparatov tri svetovne prvake:

Svetovni prvak v tihem pranju: pralni stroj Bosch WAW285W5 Serie I 8 izredno tiho opere perilo – pri samo 44 dB (A), hkrati program NightWash zagotovi mir in tišino med spanjem.

Svetovni prvak v tihem sušenju: najtišji sušilni stroj s toplotno črpalko HomeProfessional WTY887W6 deluje s samo 59 dB(A), kar je tišje od običajnega pogovora.

Svetovni prvak v tihem pomivanju posode: prostostoječi model SMS68TW00E pomije posodo pri samo 38 dB(A) – ta raven hrupa je primerljiva z zvokom dihanja.

Bosch nudi tihe aparate tudi v drugih produktnih skupinah. Od leta 2019 dalje označuje Bosch vse aparate, ki podpirajo svetovni trend zdravega življenja označuje z logotipom Simply Healthy v obliki štiriperesne deteljice. Več na www.bosch-home.com

Večina navedenih novosti bo v bližnji prihodnosti na voljo na slovenskem trgu.  

Najbolj opazne novosti in inovacije pri hišnih aparatih si lahko ogledate tudi na spodnjem linku: www.bosch-home.com

FOTO: promocijski material