Čarobnost dragih kamnov

Že pripadniki starodavnih civilizacij so si pri zdravljenju pomagali z močjo kristalov. Verjeli so, da so kristali živi in da oddajajo pozitivno energijo. Zakaj torej temu ne bi verjela tudi ti?

4. 8. 2011

Kristali okrepijo pretok energije, nate pa bodo vplivali tudi, če se boš z njimi znašla v istem prostoru – zato lahko večje pozitivne kristale postaviš v prostor, s čimer boš zagotovila blagodejen vpliv tudi na rastline in živali.

Pomembno je le to, da bodo kristali energetsko čisti – očistiš jih lahko v raztopini vode in soli, energetsko pa jih okrepiš na soncu. Zdravljenje s pozitivnimi kristali je metoda, ki lahko ohrani tvoje zdravje, a le, če v bližini ni električnih aparatov, ki motijo njihovo delovanje. Njihova sposobnost, da delujejo na tvoje fizično in čustveno ter duhovno stanje, se razlikuje glede na kristal, saj ima vsak določeno vibracijo.

Rosenquartz

Srčni kamen
Kamen rosenquartz ugodno vpliva na srce, ožilje, živčni sistem ter odpravlja glavobole in migrene. Ugodno vpliva tudi na nihanje razpoloženja, pretirano vzkipljivost in jezo.

Tigrovo oko

Kamen resnice
Ima visoko energijsko vrednost, zato hitro prežene vse vrste pomanjkanja energije. Blaži vplive stresnih situacij. Čuval naj bi nas pred tistimi, ki v resnici niso naši prijatelji, ki se le delajo, da so.

Turkiz

Kamen varuh
Turkiz uporabljamo proti hiperaktivnosti ščitnice. Zdravi tudi pljuča. Njegova nežna energija raztaplja blokade, tako da ga polagamo na boleča mesta. Učinkovit je tudi v boju z glavobolom.

Oniks

Kamen lepote
Krepi srce in krvni obtok. Uravnava vranico, ugodno deluje na ledvica, kožo in živčni sistem. Pomaga pa tudi pri zdravljenju vida in sluha, okrepi lase in nohte. Odpravlja žalost, strah in depresijo. Še posebej če ga nosimo v hlačnem žepu.

Žad

Vrača harmonijo
Žad je simbol vedrine in čistosti. Je kamen oziroma kristal blaginje in izboljša zdravje. Žad privablja veliko sreče in spodbuja prijateljstvo. Pomirja duha in sprošča negativne misli ter pomaga pri zdravljenju visokega krvnega pritiska. Za boljši spanec spijte kozarec vode, v kateri je žad.

Akvamarin

Vrača mir
Akvamarin je učinkovit pri odpravljanju težav z očmi, želodcem, vranico, jetri in ledvicami. Krepil naj bi hrbtenico, krvni obtok in imunski sistem. Z njegovo pomočjo bolj logično razmišljamo, odločitve so jasnejše, povečujemo vitalnosti. Zbuja upanje, ljubezen in stabilizira energijo. Z njim smo bolj mirni.

Ametist

Izvor moči
Ta vijoličast kristal krepi imunski sistem in celotni organizem. Pomaga pri slabokrvnosti, uravnava krvni sladkor, ugodno deluje na srce, živčni sistem in mišično tkivo. Z ametistom se zaščitimo pred zunanjimi psihičnimi pritiski, spodbujamo intuicijo, okrepimo spomin in si povrnemo samozavest. Vsake toliko časa ga trdno stiskajte v roki.

Mondstein – adular

Ženski kamen
Mondstein naj bi nosili dlje časa. Šele tako naj bi prišlo do izboljšanja težav pri menstruaciji, odpravili bi tegobe, ki se ponavadi pojavijo pri menjavi letnih časov. Glavoboli so redkejši, spanec mirnejši, sanje pa lepše.

Ahat

Kamen koncentracije
Notranjo napetost boste odlično premagali z ahatom. Pomaga pa tudi pri zdravljenju oči, krepi mehur in črevo, lajša tegobe sinusov. Ščiti tudi pred rentgenskim sevanjem. Odličen je, kadar padete v depresijo, spodbudi pogum in pomaga pri pomembnih odločitvah oziroma takrat, ko moramo imeti veliko energije.

Opal

Balzam za dušo
Odličen, kadar nas napade depresija, prežene strah iz najglobljih delčkov duše in prežene nočne more. Uravnovesi delovanje čaker. Uporabljajo ga tudi za odpiranje tretjega očesa. Znano je, da je zelo močan kamen, ki lahko vzbudi burne reakcije.

Jaspis

Kamen za pogum
Ugodno deluje na prebavo, žolč, jetra in ledvice, uravnava delovanje hormonov, krepi imunski sistem in vitalnost. Pomaga pri krvnih boleznih in boleznih srca ter ožilja, pri depresiji, pomirja premočna čustvena in duševna doživetja. Našemu telesu daje več energije in pomaga k ozemljitvi. Spodbuja k toleranci in razumevanju.

Lapislazuli

Dobronameren kamen
Kamen, ki ga ne smemo nositi dolgo časa. Je odličen pri odpravljanju alergij, pri vnetjih, krčih, bolečih menstruacijah, pri vročini, glavobolu, visokem pritisku. Pomiri tudi pri pikih insektov. Preprečuje razvade in odvisnosti, izboljša sposobnost vizualizacije ter izražanja, bogati in spodbuja duhovno rast, odganja depresije ter strahove, vliva pogum in krepi samostojnost.

Mati narava govori skozi kamne. Samo prisluhniti je treba …