Če je moški preveč neodločen in pretirano ustrežljiv, se ženska ob njem ne bo počutila varno

Ženske z zdravo energijo bodo vedno (zavedno ali nezavedno) iskale moške z jasnimi in zdravimi mejami, moške, ki so pripravljeni prevzeti vodstvo in nuditi zaščito.

Če je moški preveč neodločen in pretirano ustrežljiv, se ženska ob njem ne bo počutila varno (foto: Profimedia) Profimedia
25. 11. 2022

Če je moški preveč mehak, neodločen in pretirano ustrežljiv, se ženska ob njem ne bo počutila varno. Ženska si v svojem bistvu ne želi nadvladati moškega in če ji moški pusti, da prevzame vodstvo, ji s tem sporoči, da je šibek in da je ne zmore zaščititi.

Ranjena ženska bo lahko podzavestno jezna na moške, zaradi česar bo želela prevzeti vodstvo. A ženska z zdravo energijo si bo želela drugačne dinamike.

Kako torej moški lahko v življenje privabi zdravo energijo? Ko ga ženska poskuša nadzorovati, mora moški postaviti jasne in zdrave meje. Lahko reče denimo: "Ne počutim se spoštovanega, če me želiš nadzorovati. Prosim, da nehaš s svojim početjem."

Ko moški nastopi močno in samozavestno, se bo tudi ženska omehčala in odprla. A pomembno je, da moški ni preveč intenziven, saj bo tudi s tem v ženski vzbudil nezaupanje.

Moški, ki je ranjen, bo dvomil o svojih sposobnostih in se bo počutil manjvrednega, kar se bo poznalo tudi v njegovih dejanjih; lahko se bo popolnoma zaprl vase in podredil, lahko pa bo pretirano ukazovalen, morda celo agresiven.

Najboljša izbira je zlata sredina. 

Prirejeno po: Jake Woodard