Če na poti srečujete te živali, prejemate pomembna sporočila

Indijanci so verjeli, da ima vsaka žival sporočilo in informacijo za nas. Ko nam pot prekrižajo določene živali, nam lahko prinašajo sporočila.

Če na poti srečujete te živali, prejemate pomembna sporočila (foto: profimedia) profimedia
29. 8. 2020

Indijanci so se zavedali, da so živali zavestna in čuteča bitja, ki jih moramo tretirati z enakim spoštovanjem, kot si ga želimo sami. So naši bratje ali sestre, pa tudi učitelji, ki nas lahko naučijo marsikaj. 

Imeli so jih za svete, njihovo vedenje in znake pa so sprejemali kot znake matere narave, ki jih je potrebno razumeti. Kažejo na energijo okoli nas, prinašajo nam uvide in intuitivna sporočila. 

Poglejmo, kaj nam lahko sporočajo določene živali, ki jih srečamo. 

Jastreb, kragulj, orel, sokol, kanja: 

To so močne in mogočne ptice, ki imajo oster pogled in velika krila. Znaki, kaj sporočajo so lahko sledeči: 

Potrebno je bolje pogledati v stvari, ki se nam dogajajo v življenju, bodite bolj pozorni in čuječni.

Te ptice so tudi znaki, da prihajajo močni učitelji ali pomembne lekcije v naše življenje. 

Medtem ko je pri indijancih orel znak duhovne zaščite in širjav zavesti, lahko tovrstne ptice prinašajo tudi simboliko, da prehajate oz. bi bilo potrebo iti za zavoj višje v vašem duhovnem razvoju. Nenehno srečevanje teh ptic je znak, da prehajate na nove ravni zavesti, da je potrebno razširiti vaša krila in se povzpeti visoko. 

Sraka, vrana: 

Naj vas ne bo strah teh ptic... To, da naj bi prinašale smrt, ne pomeni nujno fizične smrti kot take, pač pa te ptice sporočajo, da je čas, da nekaj v življenju opustite, da mora nekaj znotraj vas umreti, nekaj kar ne velja več in je čas za novo. Prinašajo simboliko prerojevanja, sprememb in preobrazbe. 

Sova:

Sova je znak, da bodite pozorni na svojo intuicijo in notranjo modrost. Opominja vas, da bodite pozorni na to, kaj vam pravi vaš notranji glas ali duša, ki vas želi usmeriti v pravo smer. 

Prav tako sovica sporoča, da se je potrebno povezati s svojo lastno resnico in delovati iz nje ter biti avtentičen. 

Bogomolka:

Bogomolka pride takrat, ko nas mora opomniti, da je čas, da vnesemo v svoje življenje več miru in časa zase. Opominja nas na moč miru, mirovanja, da si ustvarimo prostor in čas zase ter stvari, v katerih uživamo. 

Kuščar:

Nam sporoča, naj bomo bolj pozorni na svoje sanje in cilje. Sporoča, da imamo moč in moramo posvetiti več časa svoji poti, da dosežemo, kar si želimo. 

Kača:

Kača je močen simbol življenjske energije, zdravljenja in strasti. Če večkrat vidite kačo ali podobo kače, vam lahko sporoča, da bodite bolj pozorni na svoje strasti, da več energije vlagate v to, kar si želite. Ali pa da je čas za zdravljenje in levitev - opustitev vsega, kar ne velja. 

Pajek:

Pajek nosi sporočila kreativnosti in duhovne povezanosti. Opominja nas, da prebudimo svojo ustvarjalnost in sledimo idejam, ki jih moramo ustvariti. 

Kačji pastir: 

Je opomnik, da niste sami, da ste zaščiteni od vaših vodnikov. Lahko pomeni tudi znak, da ste na pravi poti. 

Pikapolonica:

Je običajno simbol sreče in indikator, da se bodo stvari obrnile v vaš prid, da je sedaj dober čas, da greste naprej. Prav tako opominja na pomembnost hvaležnosti za vse, kar imate v življenju. 

Metulj:

Nas opominja na moč transformacije in rasti. Njegovo sporočilo je, da se moramo spremeniti, opustiti določene slabe misli in občutke, ki nas zavirajo. 

Lisica: 

Lisica pa sporoča, da lahko v življenju uberemo drugo pot ali vzpostavimo drug način gledanja na življenje. Opominja nas, da morda spremenimo svoje razmišljanje in kako gledamo na stvari, naj iščemo radost in ne jemljemo življenja preveč resno. 

Kadar želite izvedeti, kakšna sporočila vam prinašajo živali na poti, ki jih srečujete, pa je seveda najbolje, da uporabljajte svojo intuicijo. 

consciousreminder.com